Με γκολ του Σλοβένου επιθετικού στο 69', που πέρασε ως αλλαγή στο ματς, ο Παναθηναϊκός άλωσε το "Κλεάνθης Βικελίδης" και συνεχίζει να υπερασπίζεται την πρωτιά κόντρα στους διώκτες

Σε μια σκληροτράχηλη έδρα όπως – κατά κοινή ομολογία – είναι το “Κλεάνθης Βικελίδης” βρήκε ο Παναθηναϊκός την πρώτη του νίκη στα φετινά Play Off της Stoiximan Super League, στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Αποστόλης Τερζής προχώρησε σε πέντε αλλαγές σε σχέση με το αντίστοιχο σχήμα της περασμένης Κυριακής. Με σχηματισμό 4-3-3 και σαφή προσανατολισμό στη δημιουργία ισχυρού κέντρου ικανού ν’ αντικρούσει την αντίστοιχη των αντιπάλων του αλλά και με πρόθεση να παίξει από τα πλάγια, κυρίως με τον Οντουμπάτζο από δεξιά. Μοναδικοί απόντες οι Ρουπ και Μανού Γκαρθία.


Χωρίς τον Κώτσιρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παραμένοντας στο 4-3-3 αλλά και με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Μπρινιόλι δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που καιρό τώρα έχει αλλά το βράδυ της Τρίτης ξαναέγιναν έντονες με συνέπεια ν’ αντικαθίσταται στο αρχικό σχήμα από τον Λοντίγκιν. Ανάλογη φιλοσοφία με τον αντίπαλο, δηλαδή ισχυρό κέντρο και σαφή προτίμηση ανάπτυξης από δεξιά με κινητήριο μοχλό τον Παλάσιος.


Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο, όχι όμως και την ουσία
Ο Άρης μπήκε στο ματς με ορμή κι αποφασιστικότητα, “οπλισμένος” με καλή ψυχολογία από το αποτέλεσμα στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Εξ αρχής πίεσε σε όλο το γήπεδο ψάχνοντας να “κλέψει” μπάλες, να βρει νωρίς το γκολ και να γείρει υπέρ του την πλάστιγγα. Είχε έναν κινητικότατο και με διάθεση Ιτούρμπε, συνεπικουρούμενο από τον κεφάτο Πάλμα και τον …. πανταχού παρόντα Νταρίντα. Ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοιξε το χορό των ευκαιριών στο 6′ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο πάνω από την εστία. Ο διεθνής Κολομβιανός απείλησε στο 8′ και στο 12′ με σουτ που πέρασε εκτός και φάουλ που βρήκε την εξωτερική πλευρά της οριζόντιας δοκού, ενώ η καλύτερη στιγμή ανήκε στον διεθνή μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα, όταν στο 40′ ο Καμαρά του έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα κι εκείνος με δυνατό ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την αριστερή δοκό του Λοντίγκιν.

Και οι δύο ομάδες εξ αρχής έδειξαν ίδια διάθεση στοχεύοντας η μία το αριστερό άκρο της άμυνας της άλλης. Οι γηπεδούχοι με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους από τη δεξιά πτέρυγα τον Οντουμπάτζο κι οι φιλοξενούμενοι αντίστοιχα τον Παλάσιος. Με την πάροδο της ώρας, η ομάδα του κ. Γιοβάνοβιτς έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, διόρθωνε το πρόβλημα των αποστάσεων στις γραμμές, ροκανίζοντας την κατοχή που αρχικά ήταν σ’ επίπεδα 58%-42% εις βάρος τους.


Η κυριαρχία των “Κιτρίνων” στα πρώτα λεπτά τους έδωσε στατικές φάσεις και τρία γρήγορα κόρνερ. Μια κεφαλιά του Νταρίντα που πέρασε άουτ ήταν ότι πιο αξιόλογο αφήνοντας να περάσουν ανεκμετάλλευτες στο σύνολό τους. Σε ότι κι αν επιχείρησαν εκατέρωθεν και οι δύο ομάδες φάνηκαν “διαβασμένες” η μία για το παιχνίδι της άλλης κι έτοιμες ν’ ανταπεξέλθουν δημιουργώντας σταδιακά μια εικόνα ισορροπίας. Παρόμοιες φάσεις και στις δύο περιοχές άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλην. Όποιο γέμισμα κι αν γινόταν στον κενό χώρο, οι αντίπαλοι αμυντικοί ήταν αυτοί που έβγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα, ενώ αυτό που δεν υπήρξε σε καμία από τις δύο ήταν τόσο η προσωπικότητα του ενός που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά όσο και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που θ’ αποσυντόνιζε την αντίπαλη οργανωμένη άμυνα, πλην απειροελαχίστων περιπτώσεων.

Αντ’ αυτών οι δυνατές μονομαχίες είχαν κυρίαρχο ρόλο, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα στο 26′ σε δυνατό μαρκάρισμα του Οντουμπάτζο στον Κλέινχεϊσλερ, ο διαιτητής έδειξε κίτρινη με τους “Πράσινους” να ζητούν και να διαμαρτύρονται γι’ αποβολή.

Το “Τριφύλλι” κατάφερε να ηρεμήσει την ορμή των γηπεδούχων με καλή κυκλοφορία της μπάλας, που προσέδωσε ηρεμία στο παιχνίδι του και πιο καθαρό μυαλό για τη συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι παίκτες του βρήκαν το πρώτο τους κόρνερ μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και συγκεκριμένα στο 33′ ενώ δύο λεπτά μετά, μια εκτέλεση φάουλ του Κλέινχεϊσλερ από απόσταση με την μπάλα να κοντράρει και ν’ αλλάζει πορεία ήταν η πρώτη φάση που ανέβασε την αδρεναλίνη του Σιαμπάνη.


Ο Ιωαννίδης, όντας εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Μπράμπετς και Φαμπιάνο, αναγκάστηκε να βγει εκτός περιοχής με διττό σκοπό την ανάληψη δημιουργικού ρόλου και τη δημιουργία χώρου στην περιοχή για τον Παλάσιος. Στο 42′ με προσωπικό του ενέργεια δέχθηκε το μαρκάρισμα με το σώμα από τον Μπράμπετς με τον διαιτητή να δείχνει “παίζετε”. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής υπέγραψε μία από τις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους όταν μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε την μπάλα διαγώνια, ο Ετέμπο άφησε την μπάλα με ρίσκο να περάσει κάτω από τα πόδια του αλλά κανείς αντίπαλος δε βρέθηκε στην πορεία της.


Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook