H παράδοση συνεχίστηκε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς σημείωσε μια ακόμη νίκη κόντρα στον Άλεξ ντε Μινόρ με 6-4, 6-2 μετά από 80 λεπτά αυξάνοντας σε 9-0 (σε επίπεδο κυρίως ταμπλό) το H2H απέναντι στον Αυστραλό, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία του στα ημιτελικά του τουρνουά για 3η φορά στην καριέρα του.

Με αυτή τη νίκη ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 19 τη φετινή σεζόν (19-5), αλλά και την 15η συνολικά στη διοργάνωση (15-4) δείχνοντας ότι βρίσκει ρυθμό και κυρίως ότι αφήνει πίσω τον τραυματισμό τον ώμο που τον ταλαιπώρησε μετά από το Australian Open.

Ο Νο5 του κόσμου ολοκλήρωσε το ματς με 72% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service, αλλά και με το εξαιρετικό 73% στο δεύτερο (16/22), σημείωσε 12 winners, ενώ είχε και 18 αβίαστα λάθη.

Από τη μεριά του ο ντε Μινόρ είχε αρκετά προβλήματα στο service, ειδικά στο δεύτερο το οποίο χρειάστηκε περισσότερο από το πρώτο στο σημερινό παιχνίδι, είχε όπως και ο Τστισιπάς 12 winners, υπέπεσε σε 27 αβίαστα λάθη, όμως από την άλλη ήταν εντυπωσιακός πάνω στον φιλέ κερδίζοντας και τις 14 μάχες που έδωσε.

Η υπομονή μου ήταν … γαϊδουρινή σήμερα
Στη συνέντευξη του, μετά το τέλος του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρησιμοποίησε μια ελληνική έκφραση για να περιγράψει ποιο ήταν το κλειδί της νίκης του.

«Τα χτυπήματά μου ήταν βαριά, μπόρεσα να ελέγξω τα περισσότερα και να τον οδηγήσω και στις δύο πλευρές, στο forehand και το backhand», δήλωσε ο Έλληνας τενίστας.

«Η υπομονή ήταν εκεί, είχα γαϊδουρινή υπομονή σήμερα, ήξερα ότι ήταν η βάση του σημερινού ματς και έπρεπε να χτίσω πάνω σε αυτό. Είμαι ευχαριστημένος με τις επιστροφές μου, ειδικά προς το τέλος. Βρέθηκα σε πολύ καλή θέση για να πιέσω από νωρίς, ψάχνοντας το forehand μου και χρησιμοποιώντας το backhand μου όποτε ήταν απαραίτητο», πρόσθεσε.

«Κάθε ματς χτίζει ρυθμό για μένα, έτσι το βλέπω. Όσο περισσότερο παίζω, τόσο ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από αυτή τη διαδικασία. Προτιμώ να έχω περισσότερα ματς κάθε μέρα και το πιο σημαντικό είναι να χαίρομαι που παίζω. Θα αρχίσω να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το αυριανό ματς, έχω το διπλό μετά και ελπίζω αυτό να με βοηθήσει να χτίσω το μομέντουμ», συμπλήρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο 1ο set ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε ένα γρήγορο break (2-1) και από εκεί και πέρα κρατώντας σχετικά εύκολα το service του έφτασε στο 6-4 μετά από 41 λεπτά. Στο 2ο set ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο court βρίσκοντας και πάλι νωρίς break (2-1), το οποίο το εξαργύρωσε αμέσως μετά (3-1).

Ο Έλληνας τενίστας συνέχιζε να εκμεταλλεύεται το κακό δεύτερο service του ντε Μινόρ (5/14) φτάνοντας σε ένα ακόμα break (4-1) όπου εκεί ουσιαστικά “κλείδωσε” και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αμέσως μετά μ’ ένα δύσκολο hold (χρειάστηκε να σβήσει break-point) ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-1 για να σφραγίσει την πρόκριση λίγο αργότερα και πλέον στα ημιτελικά του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι, που πήρε άκοπη πρόκριση μετά από την απόσυρση του Γιάνικ Σίνερ.

Πηγή: newsit.gr / tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook