Ο Λορέντζο Μουζέτι του έβαλε… δύσκολα, αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν “λύγισε”, περιόρισε τα λάθη του, επικράτησε με 2-1 σετ και προκρίθηκε στον τελικό του Barcelona Open.

Αύριο ο μεγάλος τελικός (23.04 / 17:00), στον τελικό της Βαρκελώνης , εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον αντίπαλό του που θα βγεί από την αναμέτρηση του 2ου ημιτελικού μεταξύ του κατόχου του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ και Ντάνιελ Έβανς.

Μετά από ένα παιχνίδι με πολλές διακυμάνσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό του Barcelona Open, Ο Έλληνας πρωταθλητής διατήρησε την παράδοση που έχει “χτίσει” κόντρα στον Λορέντζο Μουζέτι, κρατώντας το αήττητο του κόντρα στον Ιταλό (4-0). Το Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε με 4-6, 7-5, 3-6 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, για το τρόπαιο στην Βαρκελώνη.

10ος τελικός σε τουρνουά σε ATP 500 για τον Στέφανο Τσιτσιπά, με τον Έλληνα πρωταθλητή -όμως- να έχει ηττηθεί σε όλους! Ο Αυριανός (23.04 / 17:00) θα είναι ο τρίτος του στη Βαρκελώνη.

Σημειώνεται ότι, στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του στον τελικό της Βαρκελώνης, ο Τσιτσιπάς έπεσε πάνω στον Ράφαελ Ναδάλ και γνώρισε ισάριθμες ήττες, πολύ εύκολα το 2018 (6-2, 6-1) και μετά από μεγάλη μάχη το 2021 (6-4, 6-7, 7-5).

Ο Μουζέτι πέτυχε δύο break στο πρώτο σετ (3ο και 7ο γκέιμ), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Τσιτσιπάς «απάντησε» άμεσα. Μετά το 3-4, μάλιστα, ο Ελληνας τενίστας «μεταμορφώθηκε», έκανε το break χωρίς να χάσει καν πόντο, κράτησε σχετικά εύκολα το σερβίς του και «έσπασε» εκ νέου το σερβίς του Ιταλού για να φτάσει στο 6-4.
Ανάλογη εικόνα, αλλά διαφορετική κατάληξη, είχε το δεύτερο σετ. Ο Μουζέτι έκανε break με το… καλημέρα και προηγήθηκε 2-0 και 3-1, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά με τρία διαδοχικά κερδισμένα γκέιμ και να περνάει μπροστά 4-3, ενώ αμέσως μετά έχασε δύο ευκαιρίες να «σπάσει» ξανά το σερβίς του αντιπάλου του.

Στο 5-4 ο 24χρονος είχε ματς μπολ, το οποίο όμως έχασε και ξαφνικά… κατέρρευσε. Ο 21χρονος Ιταλός «έβγαλε» μεγάλες άμυνες, εκμεταλλεύθηκε κάποια λάθη του Τσιτσιπά και πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμ, για να φτάσει στο 7-5.
Με κεκτημένη ταχύτητα, ο Ιταλός έφτασε σε break point με το ξεκίνημα του τρίτου και αποφασιστικού σετ, όμως ο Ελληνας τενίστας το «έσβησε» με καλό σερβίς και σμας και κράτησε το σερβίς του.

Αυτή η αλληλουχία άλλαξε την ψυχολογία των δύο παικτών, με τον Τσιτσιπά να δείχνει μεγάλη ωριμότητα στο παιχνίδι του, να αξιοποιεί τα λάθη του Μουζέτι και να φτάνει πολύ γρήγορα στο 4-0. Ο Ιταλός πήρε πίσω το ένα break και μείωσε σε 4-2, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε την αυτοκυριαρχία του και έφτασε στο 6-3 και τη νίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook