Ο Κάρλος Αλκαράθ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον τελικό της Βαρκελώνης επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-3, 6-4 μετά από 78 λεπτά κατακτώντας τον τίτλο για 2η σερί χρονιά, με τον 19χρονο Ισπανό να φτάνει παράλληλα τους 9 τίτλους καριέρας.

Ο Αλκαράθ έγινε ο πρώτος που καταφέρνει να κάνει το back to back (μετά τον Ναδάλ) στο τουρνουά φτάνοντας, ενώ έφτασε τους τρεις τίτλους φέτος (Argentina Open, Indian Wells, Barcelona Open) μετά από τέσσερις τελικούς. Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του γνώρισε την 4η σερί ήττα του από τον Ισπανό (0-4), αλλά και την 10η σε τελικό ATP 500 (0-10).

O Ισπανός ήταν αποτελεσματικός, σχεδόν αλάνθαστος (7 αβίαστα λάθη), αρκετά επιθετικός (26 winners έναντι 8 του Τσιτσιπά), τελειώνοντας τον τελικό με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (30/37), παραχωρώντας συνολικά μόλις 10 πόντους στον Τσιτσιπά, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με μόλις 21% επιστροφές έναντι 40% του αντιπάλου του.

Ο τελικός ξεκίνησε με δύο εύκολα hold (1-1), αλλά τον Τσιτσιπά να βρίσκει πιο εύκολα πρώτο service από τον Ισπανό. Το πρώτο…χτύπημα ήρθε από τη ρακέτα του Έλληνα τενίστα, ο οποίος με εξαιρετικές επιστροφές, αλλά και όμορφους πόντους να φτάσει σε break (2-1), το οποίο όμως πήρε άμεσα πίσω ο Αλκαράθ μετά το πρώτο διπλό λάθος του Νο5 του κόσμου ισοφαρίζοντας σε 2-2, και αμέσως μετά με νέο εύκολο hold σε 3-2.

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα αντιστράφηκαν όσον αφορά τα περασμένα πρώτα service με τον Τσιτσιπά, να μην μπορεί να βρει πρώτα και το ποσοστό του Αλκαράθ από το 44% στα πρώτα games να ανεβαίνει στο 71%.

Ο Ισπανός στο υπόλοιπο του set δεν κινδύνεψε φτάνοντας σε εύκολα hold, ενώ παράλληλα αύξησε την πίεση στο service του Τσιτσιπά, φτάνοντας σε break στο 8ο και καθοριστικό game παίρνοντας προβάδισμα με 5-3 για να κλείσει το set μ’ ένα ακόμα εύκολο hold, σε 38 λεπτά, σ’ ένα set όπου ο Αλκαράθ είχε τους διπλάσιους winners (10-5), αλλά και μόλις 4 αβίαστα λάθη με τον Τσιτσιπά να έχει 6.

Το 2ο set ξεκίνησε και πάλι με εύκολα hold από τους δύο παίκτες με τον Αλκαράθ να αυξάνει και πάλι την πίεση στο ευάλωτο service του Τσιτσιπά φτάνοντας σε νέο break (3-2) δείχνοντας να κυριαρχεί στον τελικό. Ο 19χρονος εξαργύρωσε εύκολα το break κάνοντας το 4-2 και από εκεί και πέρα δεν έχασε πόντο στο service του φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στον τίτλο.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook