Η ΑΕΚ επικράτησε 1-3 του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Σοβαρά επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα.

Πως ξεκίνησαν
O Ζοσέ Ανιγκό δεν προχώρησε σε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού και παρέταξε στην άμυνα τους Πασχαλάκη – Ροντινέι, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ τους Εμβιλά και Χουάνγκ, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Φορτούνης, Βαλμπουενά και Μπιέλ πίσω απ’ τον Μπακαμπού.

)

O Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα ξεκίνησε δεξιά ο Ρότα, αριστερά ο Χατζισαφί, στο κέντρο οι Βίντα – Μουκουντί. Στον άξονα πήραν θέσεις οι Σιμάνσκι – Πινέδα, δεξιά ο Ελιάσον και αριστερά ο Γκατσίνοβιτς. Δίδυμο κρούσης ήταν οι Τσούμπερ και Γκαρσία.


Ιδανική εκκίνηση για την ΑΕΚ
Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την παθητικότητα των παικτών του Ολυμπιακού και άσκησε μεγάλη πίεση απ΄το πρώτο λεπτό του ματς. Το αποτέλεσμα ήταν η ΑΕΚ να φτάσει σε γκολ μετά από δύο πολύ καλές ευκαιρίες – προειδοποιήσεις. Στο 3′ μετά από ωραία κάθετη του Πινέδα, ο Λιβάι Γκαρσία ξεπέρασε τον Σισέ, αλλά το σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο ίδιο λεπτό o Πασχαλάκης χρειάστηκε να πραγματοποιήσει πολύ δύσκολη επέμβαση! Μετά από σέντρα του Πινέδα, ο Ελίασον έπιασε σουτ στην κίνηση από τη μικρή περιοχή αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον πορτιέρε του Ολυμπιακού. Στο 7′ ήρθε το γκολ για την “Ένωση”. Μετά από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας απ’ την ΑΕΚ και κάθετη του Πινέδα, ο Γκαρσία συνεργάστηκε με τον Τσούμπερ και ο Ελβετός με έξυπνη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκατσίνοβιτς ο οποίος εκτέλεσε σε πρώτο χρόνο για το 0-1. Ήταν το όγδοο γκολ του Σέρβου στη σεζόν και πρώτο στα πλέι οφ. Ο Γκατσίνοβιτς αφιέρωσε το γκολ του στον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος θα απουσιάσει για τους επόμενους 4-5 μήνες απ’ τις υποχρεώσεις της ΑΕΚ, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού. Στο 13′ ο Μπακαμπού ζήτησε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Βίντα, ο Ιταλός διαιτητής Μάσα έδειξε “παίζετε”.


Παράσταση για έναν ρόλο!
Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι το αφεντικό στο ματς μέχρι και το ημίωρο, χάνοντας καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Απ’ την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός φάνηκε να μην μπορεί να απαντήσει, αναζητώντας την πρώτη του τελική ευκαιρία στο ματς, την οποία βρήκε στο λεπτό 38 σε μια ακίνδυνη κεφαλιά του Εμβιλά από κόρνερ του Βαλμπουενά! Στο 26′ ο Λιβάι Γκαρσία σέντραρε για τον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ την εστία του Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε διαφορετικός!
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με εκείνη του πρώτου. Ο Ολυμπιακός αρχικά έχασε σημαντική ευκαιρία στο 50′, όταν ο Εμβιλά δέχτηκε πάσα απ’ τον Βαλμπουενά έξω απ’ την περιοχή και σούταρε δυνατά αλλά άστοχα. Στο 51′ Βαλμπουενά και Μπιέλ αποχώρησαν και στο ματς πέρασαν οι Μασούρας και Βρουσάι. Οι γηπεδούχοι αύξησαν άμεσα την πίεση και στο 54′ ισοφάρισαν! Μετά από πίεση του Βρουσάι, ο Μουκουντί γύρισε με ρίσκο στον Αθανασιάδη, ο οποίος αναγκάστηκε να διώξει στα πλάγια. Ο Φορτούνης πρόλαβε την μπάλα πριν καταλήξει κόρνερ και πάσαρε στον Μασούρα. Εκείνος έβγαλε σέντρα προς τον Μπακαμπού, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-1. Ήταν το 16ο γκολ του Κογκολέζου φορ σε όλες τις διοργανώσεις και τρίτο στα πλέι οφ.

Το ματς κύλησε με αρκετή ένταση και χωρίς σημαντικές στιγμές στη συνέχεια. Στο 69′ ο Αλμέιδα πέρασε στο ματς τους Άμραμπατ και Γιόνσον, αντί του κουρασμένου Ελίασον και του Σιμάνσκι, ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα και “φλέρταρε” επικίνδυνα με κόκκινη. Στο 77′ ο Ελ Αραμπί πέρασε στο ματς στη θέση του Μπακαμπού.


Το πέναλτι έκρινε το ματς
Στο 80′ η ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή και ο Λιβάι Γκαρσία πέρασε την μπάλα κάθετα στον Βίντα, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα και δέχτηκε μαρκάρισμα απ’ τον Όλεγκ Ρεάμπτσιουκ. Ο Ιταλός διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και χωρίς on field review έδωσε εντολή στον Λιβάι Γκαρσία να εκτελέσει το πέναλτι. Ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν εύστοχος και οι “κιτρινόμαυροι” πήραν προβάδισμα 1-2!

Στο 83′ Τσούμπερ και Γκατσίνοβιτς αποχώρησαν, ενώ στο ματς πέρασαν Μάνταλος και Φερνάντες. Από πλευράς Ολυμπιακού οι Φορτούνης και Ροντινέι έδωσαν τις θέσεις τους σε Κασάμι και Ανδρούτσο. Στο 91′ ήρθε το 1-3 μετά από τρομερή ενέργεια του Μάνταλου. Ο Έλληναε μέσος άδειασε τον Μπα και τσίμπησε υπέροχα την μπάλα για να νικήσει τον Πασχαλάκη. Μετά το τελευταίο σφύριγμα ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και δυνάμεων της αστυνομίας.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook