Με δύο ασίστ του Μαντσίνι και γκολ από τους δύο επιθετικούς του ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Βόλο και πάει την Κυριακή με την ΑΕΚ να κάνει το σημαντικότερο βήμα τίτλου.

Παρουσία 10.000 φίλων του ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη με 2-0 επί του Βόλου και πλέον πάει στο ντέρμπι “τελικό” με την ΑΕΚ στην Λεωφόρο για να… τελειώσει το Πρωτάθλημα. Αυτή είναι η νίκη κρατάει τους πράσινους αήττητους για 12ο παιχνίδι.

Ο Βόλος ξεκίνησε το ματς με πολύ συγκερκιμένη τακτική, καθώς πίεζε από τα μισά του γηπέδου και προς την εστία του, με δύο παίκτες στον Μάγκνουσον και αφήνοντας ουσιαστικά τον διάδρομο στον Σάρλια, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έψαχναν με κάθε τρόπο να βρουν κενό στην άμυνα της ομάδας του Κωνσταντίνου Μπράτσου. Από τη στιγμή που ο Μάγκνουσον ήταν εκτός ανάπτυξης παιχνιδιού ο Παλάσιος γύρναγε αρκετά πίσω ώστε να πάρει εκείνος την μπάλα με αποτέλεσμα να χάνει ο Παναθηναϊκός τον παίκτη που θα δώσει την τελική πάσα.


Στο 4ο λεπτό ο Κώτσιρας πήρε το “ριμπάουντ” από απομάκρινση της μπάλας από την άμυνα του Βόλου, ύστερα από κόρνερ των πράσινων, έκανε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 17ο λεπτό όταν από γύρισμα του Παλάσιος ο Μαντσίνι έπιασε από καλή θέση το σουτ αλλά και πάλι η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 34′ και ήταν μάλιστα διπλή, αρχικά με τον Ιωαννίδη να καθυστερεί να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, η μπάλα κόντραρε πήγε στον Βέρμπιτς που ούτε αυτός κατάφερε να τελειώσει τη φάση με την μπάλα να πηγαίνει στα χέρια του Κότνικ. Το 0-0 έμεινε στο τέλος του πρώτου μέρους, ξυπνώντας μνήμες… Λεωφόρου, με τη διαφορά ότι τότε ο Παναθηναϊκό είχε χάσει πολλές ευκαιρίες.


Ο Ιωαννίδης… καθάρισε νωρίς και ο Σπόραρ το “κλείδωσε”
Όποια κι αν ήταν η αγωνία, ότι μνήμες και να ήρθαν στο μυαλό των φίλων του τριφυλλιού έφυγαν μόλις 15 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Η κούρσα του Μαντσίνι από τα δεξιά έδωσε την ευκαιρία στον Αργεντίνο ακραίο επιθετικό να σεντράρει χωρίς κανείς από τους αμυντικούς να παρέμβει και ο Ιωαννίδης σε κενή εστία, αφού και ο Κότινικ έχασε τη φάση, να πλασάρει και ανοίγει το σκορ για τους πράσινους.

Σχεδόν 20 λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός σκόραρε και δεύτερο γκολ, όταν και πάλι από τα άκρα “έχτισε” την επίθεσή του και με την δεύτερη ασίστ του Μαντσίνι ο Σπόραρ με κεφαλιά έκανε το 2-0 για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς.
Η μοναδική φάση του Βόλου ήρθε στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Μπαριέντος σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από την εστία του Μπρινιόλι.

Πλέον τα… κουκιά είναι μετρημένα και οι πράσινοι πρέπει να κάνουν τη… δουλειά τους στο μεγάλο ματς της Κυριακής.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook