Ο Άρης νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1 και οι δύο ομάδες συνέχισαν τις… αντίθετες πορείες στο μίνι πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε τρίτη σερί ήττα και συνέχισε την… κατηφόρα στα πλέι οφ, την ώρα που ο Άρης με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του “σφράγισε” ουσιαστικά την 5η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη. Οι “κίτρινοι” προηγήθηκαν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα και εύκολο γκολ του Νταμπό μετά από ολέθριο λάθος του Μπα, ενώ οι Πειραιώτες μείωσαν με πέναλτι του Μπακαμπού, χωρίς να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πήρε την κατοχή της μπάλας, κλείνοντας τον Άρη στα καρέ του. Δημιούργησε έτσι και τις πρώτες ευκαιρίες στο παιχνίδι, με τον Κουέστα να λέει “όχι” σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα.

Στο 3′ ο Μπακαμπού έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε και ο Μασούρας δεν κατάφερε να πλασάρει με τη μία σε κενή εστία. Στο 5′ ήταν η σειρά του Φορτούνη να “απειλήσει” με ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε και πάλι.

Καλή στιγμή και στο 21′ με τον Μασούρα να πλασάρει υπό καλές προϋποθέσεις μέσα στην περιοχή, αλλά πάνω στον τερματοφύλακα των “κιτρίνων”. Μετά το 25λεπτο όμως, ο Άρης προσπάθησε να ισορροπήσει και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ, από μία στημένη μπάλα.

Στο 37′ ο Πάλμα εκτέλεσε απευθείας ένα κόρνερ από δεξιά με το αριστερό πόδι και με τρομερό “χτύπημα”, αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Άρης λίγο έλειψε μάλιστα να πάει με “καθαρό” προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά ο Ματέο Γκαρσία δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, με ωραίο πλασέ στο 44′.

Το 1-0 ήταν έτσι το σκορ του ημιχρόνου, με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει ούτε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός είχε και πάλι την κατοχή, αλλά η ομάδα του Τερζή έμοιαζε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και σε στημένες μπάλες.
Στο 49′ ο Πάλμα αστόχησε όμως σε “λόμπα” από πολύ μακριά, μετά από διώξιμο του Πασχαλάκη εκτός περιοχής, ενώ στο 56′ από εκτέλεση φάουλ, ο Ντουκουρέ πήρε την κεφαλιά “ψαράκι” στην… καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ ήρθε τελικά στο 66′, με τον Μπα να κάνει απίστευτη γκάφα και την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του, για να φθάσει στον Νταμπό στο δεύτερο δοκάρι και να πλασάρει αυτός σχεδόν σε κενή εστία για το 2-0 του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός “απάντησε” πάντως αμέσως, αφού στο 69′ ο Μαζικού έκανε χέρι μέσα στην περιοχή του Άρη και το VAR υπέδειξε στον διαιτητή την παράβαση, για να δώσει αυτός το πέναλτι στους Πειραιώτες. Ο Μπακαμπού ευστόχησε από τα 11 “βήματα” και μείωσε σε 2-1.

Οι Πειραιώτες είχαν και την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Ελ Αραμπί στις καθυστερήσεις, αλλά ο Μαροκινός δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Κουέστα. Ο Ολυμπιακός γνώρισε έτσι την τρίτη σερί ήττα του και έμεινε κι άλλο πίσω από την κορυφή, ενώ ο Άρης βρέθηκε στο +7 από το Βόλο στη βαθμολογία των πλέι οφ της Super League 1.

Οι συνθέσεις στο Άρης – Ολυμπιακός
Άρης: Κουέστα – Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μαζικού – Ντουκουρέ, Νταρίντα, Πάλμα (58’ Ιτούρμπε)- Ματέο (76’ Καμάτσο), Νταμπό (86’ Ενκουλού), Καμαρά (86’ Λάζαρος)

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ (86’ Ραμόν)- Εμβιλά, Κασάμι (59’ Χουάνγκ)- Βρουσάι (74’ Βαλμπουενά), Φορτούνης, Μασούρας (59’ Μπιέλ)– Μπακαμπού (86’ Ελ Αραμπί).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook