Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο "Απόστολος Νικολαϊδης", είχε δύο δοκάρια, ευκαιρίες, αλλά το 0-0 που πήρε ο Παναθηναϊκός τον κρατά στην κορυφή με τη μάχη για τον τίτλο να συνεχίζεται.

Η ΑΕΚ μπήκε στο “Απόστολος Νικολαϊδης” για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, είχε τις ευκαιρίες της, είχε δύο δοκάρια, αλλά το τελικό 0-0 για την ώρα κρατάει στην κορυφή τους “πράσινους” με τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να συνεχίζεται στις επόμενες τρεις αγωνιστικές.

Στους 76 βαθμούς πλέον οι δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να είναι πρώτος λόγω του ότι τερμάτισε ψηλότερα από την ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.


Τα πλάνα των προπονητών
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησε το 4-3-3, με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κώτσιρας, στο αριστερό ο Χουάνκαρ και κεντρικό δίδυμο ο Σχένκεφελντ με τον Μάγκνουσον, τριάδα στη μεσαία γραμμή οι Τσέριν, Πέρεθ και Κουρμπέλης, στα άκρα της επίθεσης θα κινούνται Μπερνάρ και Παλάσιος και στην κορυφή ξεκινά ο Σπόραρ.


Ενδεκάδα με εκπλήξεις λόγω ξαφνικών προβλημάτων για τον Αλμέιδα, ο οποίος δεν είχε για όλο το ματς τους Μάνταλο, Πινέδα, Σιμάνσκι, Άμραμπατ και έτσι κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Αθανασιάδης, στην άμυνα δεξιά ο Ρότα και αριστερά ο Χατζισαφί, στο κέντρο της άμυνας οι Βίντα και Μουκουντί, οι Γαλανόπουλος και Γιόνσον στα χαφ, δεξιά ο Ελιάσον, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση οι Τσούμπερ – Γκαρσία.

Δύο δοκάρια για την ανώτερη ΑΕΚ στο πρώτο μέρος
Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του “Απόστολος Νικολαϊδης” στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσούμπερ στο 3ο λεπτό να παίρνει την κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Παναθηναϊκού, μετά από διώξιμο του Μπρινιόλι ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε.

Οι γηπεδούχοι είχαν προβλήματα στο να κρατήσουν τη μπάλα με την ΑΕΚ να έχει καλή κυκλοφορία και στο 8′ να βρίσκει δεύτερη καλή στιγμή με το σουτ του Γαλανόπουλου να περνάει ελάχιστα πάνω από την εστία του Ιταλού γκολκίπερ.

Το επόμενο 25λεπτο κύλησε δίχως κάτι το αξιόλογο με την ΑΕΚ στο 35′ να έχει δεύτερο δοκάρι, πάλι σε σουτ του Τσούμπερ με τον Μπρινιόλι στην εξέλιξη της φάσης να μπλοκάρει το σουτ του Ελίασον πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή της εστίας του.


Στο 40′, μετά από τρομερή ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, η μπάλα έφτασε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, με τον Μπρινιόλι να πέφτει και να μπλοκάρει.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά την εστία της ΑΕΚ στο 45′, όταν από ωραίο φάουλ του Μπερνάρ, ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει εξ επαφής και τον Βίντα να διώχνει.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο 21′ πέρασε στο ματς ως δεξιός μπακ ο Πινέδα αντί του Ρότα που αποχώρησε με πρόβλημα στο κεφάλι και έφυγε για το νοσοκομείο.

Αλληλοεξουδετέρωση…
Με πολλή ένταση, αλλά όχι τις κλασικές ευκαιρίες που υπήρχαν στο πρώτο ημίχρονο κύλησαν τα πρώτα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 56′ από τη σέντρα του Γκαρσία, ο Γαλανόπουλος σούταρε από τη μικρή περιοχή, με τον Σένκεφελντ να κάνει σωτήρια επέμβαση του Κουρμπέλη, στη συνέχεια ο Μπρινιόλι μπλόκαρε.

Στο 62′ ωραίο σουτ του Γκαρσία, η μπάλα κόντραρε στον Χουάνκαρ και έφυγε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης από τη σέντρα του Γκατσίνοβιτς, ο Μουκουντί βρήκε τη μπάλα με το γόνατο και αυτή έφυγε πάνω από την εστία του Μπρινιόλι.

Στο 65′ ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ, ο Τσούμπερ από δύσκολη γωνία σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ, με τον Παναθηναϊκό να απειλεί στο 76′ όταν από κόρνερ του Μαντσίνι, ο Αθανασιάδης έδιωξε, ο Τσόκαϊ σούταρε στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει άουτ.


Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (46′ Μαντσίνι), Παλάσιος (71′ Τσόκαϊ)(, Μπερνάρ (59′ Κλεϊνχεϊσλερ), Σπόραρ (59′ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (21′ Πινέδα), Χατζισαφί, Γιόνσον (69′ Σιμάνσκι), Γαλανόπουλος (75′ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (75′ Άμραμπατ), Ελίασον (75′ Άμραμπατ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρασία.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook