Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα τρίποντα συντρίβοντας 5-0 τον Βόλο στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός επί του Βόλου στην 7η αγωνιστική των πλέι οφ και επικράτησε 5-0. Σκόρερ οι Ντόη (19′), Κασάμι (25′), Μπιέλ (45′), Μπακαμπού (61′) και Ελ Αραμπί (68′). Πιθανότατα ήταν το τελευταίο ματς του Βαλμπουενά σε γεμάτο Καραϊσκάκη.

Πως ξεκίνησαν
Ο Ζοσέ Ανιγκό προχώρησε σε έξι αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο Τζολάκης βρέθηκε στο τέρμα, αριστερά ο Ραμόν, στο κέντρο της άμυνας οι Ντόη και Παπασταθόπουλος, δεξιά ο Ροντινέι. Αμυντικά χαφ ήταν οι Εμβιλά και Κασάμι. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μπιέλ, Βαλμπουενά και Φορτούνης, πίσω απ’ τον Μπακαμπού.


Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Κότνικ στην εστία, τους Αρούνα Σι, Σιέλη, Πίρινεν και Τάχατο στην άμυνα από δεξιά προς τ’ αριστερά. Τριάδα μπροστά τους ήταν οι Μεταξάς, Γκάγκι και Τσοκάνης, ενώ προωθημένοι ήταν οι Τσιρίνος, Ντέλετιτς καθ Πιρές.

Καταιγισμός και γρήγορο 2-0!
Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το ματς με συνοπτικές διαδικασίες και έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία μόλις στο 3′ με τον Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός μέσος αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, αλλά οι Πειραιώτες έδειξαν τις διαθέσεις τους. Στο 10′ ο Ροντινέι μοίρασε από δεξιά στον Βαλμπουενά, ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή με ταχύτητα και έκοψε στο πέναλτι, ο Κασάμι βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και σούταρε δυνατά, αλλά ο Κότνικ απέκρουσε. Ο Βόλος προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 14′ ο Πιρές βρέθηκε με την μπάλα στα όρια της μεγάλης περιοχής και αριστερά, αφού απέφυγε τον Παπασταθόπουλο σούταρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Τζολάκη. Στο 17′ ο Μπιέλ υποδέχτηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής την μπάλα από γέμισμα και απευθείας έστρωσε στον Μπακαμπού. Ο Κογκολέζος φορ σούταρε στην αριστερή γωνία του Κότνικ, αλλά ο πορτιέρε του Βόλου ήταν και πάλι θετικός, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και η μπάλα αφού έμεινε “ζωντανή” στην περιοχή κατέληξε στον Φορτούνη, ο οποίος από αριστερά δοκίμασε το πόδι του. Η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.


Φορτούνης και Βαλμπουενά το έκαναν απλό
Οι Φορτούνης (2) και Βαλμπουενά (1) με τρεις ασίστ οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε δύο γκολ με Ντόη, Κασάμι και Μπιέλ και σε σημαντικό προβάδισμα έναντι του Βόλου. Στο 20′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και έφερε σε θέση βολής τον Ντόη, ο οποίος με απευθείας προβολή σκόραρε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού! Πέντε λεπτά αργότερα ο Ματιέ Βαλμπουενά αφού “χόρεψε” τον Τάχατο εντός περιοχής και αριστερά, πάσαρε προς το πέναλτι, όπου ο Κασάμι δεν αστόχησε και έγραψε το 2-0! Στην εκπνοή του πρώτου μέρους ο Φορτούνης βγήκε γρήγορα στην κόντρα και πάσαρε στο κατάλληλο σημείο στον Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός χωρίς να χάσει χρόνο σούταρε δυνατά μέσα απ’ την περιοχή. Η μπάλα κόντραρε ελαφρώς στον Σιέλη, πριν καταλήξει στα δίκτυα του Κότνικ.

Ανοικτό παιχνίδι, περισσότερα γκολ
Ο Κώστας Μπράτσος προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του με τρεις αλλαγές πριν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ασλανίδης πέρασε στο ματς αντί του τραυματία Σιέλη, ο Άλχο αντί του Πιρές και ο Λούνα αντί του Γκάγκι. Ο Ολυμπιακός απάντησε με δοκάρι! Στο 50′ ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Σεντρίκ Μπακαμπού σε πρώτο χρόνο έπιασε το σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Στο 61′ Φορτούνης, Μπιέλ και Μπακαμπού έκρυψαν την μπάλα σε μικρό χώρο. Ο Φορτούνης πάσαρε προς τον Μπιέλ, ο Κογκολέζος έκανε έξυπνη κίνηση και ο Ισπανός τον τροφοδότησε, για να βγει απέναντι στον Κότνικ. Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού δεν αστόχησε και σημείωσε το 4-0! Στο 68′ ο Ανιγκό προχώησε σε τριπλή αλλαγή. Ο Ελ Αραμπί μπήκε στο ματς αντί του Μπακαμπού, ο Μασούρας αντί του Φορτούνη και ο Βρουσάι αντί του Βαλμπουενά.


Ο Γιώργος Μασούρας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα σέντραρε στην περιοχή από δεξιά και βρήκε έξοχα τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος επίσης στην πρώτη του προσπάθεια στο ματς, χρειάστηκε ένα άγγιγμα για το 5-0. Στο 80′ ο Μποτούτσι πέρασε στο ματς αντί του Μπιέλ.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ραμόν, Εμβιλά (68’ Σαμασέκου), Κασάμι, Μπιέλ (80’ Μπουτούτσι), Φορτούνης (68’ Μασούρας), Βαλμπουενά (68’ Βρουσάι), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί)

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Τάχατος, Πίρινεν, Σιέλης (46’ λ. τρ. Ασλανίδης), Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης (74’ Κάτσε), Τσίρινος, Ντέλετιτς, Γκάγκι (46’ Λούνα), Πιρές (46’ Άλχο).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook