Η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να κερδίσει τον Ολυμπιακό, με τον οποίο έμεινε στο 0-0 και δεν εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του ΠΑΟΚ που έκοψε δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Δεύτερη διαδοχική ισοπαλία χωρίς σκορ για την ΑΕΚ, η οποία έμεινε στο 0-0 με τον Ολυμπιακό και δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό που έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στο “Απόστολος Νικολαϊδης“.

Παραμένουν ισόβαθμες οι δύο ομάδες και την επόμενη αγωνιστική η Ένωση πηγαίνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και οι “πράσινοι” στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης“

Η ΑΕΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τζολάκη να κάνει σπουδαίες επεμβάσεις, ενώ και ο Ολυμπιακός είχε τις στιγμές του όπως και γκολ του Μπακαμπού που ακυρώθηκε οριακά ως off side.

Τα πλάνα των προπονητών
Ενδεκάδα με δεξί μπακ τον Μιλάντ Μοχαμαντί από τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος και στο ματς με τον Ολυμπιακό αντιμετώπισε προβλήματα της τελευταίας στιγμής, καθώς λίγο πριν τη σέντρα τέθηκε νοκ-άουτ ο Μήτογλου με τον Ζίνι να παίρνει τη θέση του. Ο Αθανασιάδης ήταν στην εστία, δεξιά όπως αναφέραμε ο Μοχαμαντί, αριστερά ο Χατζισαφί, στόπερ οι Βίντα, Μουκουντί, αμυντικό χαφ ο Σιμάνσκι, με τον Γιόνσον λίγο πιο μπροστά του, δεξιά ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και ο Τσούμπερ με τον Γκαρσία στην επίθεση.

Για τον Ολυμπιακό, ο Ζοσέ Ανιγκό χρησιμοποίησε ενδεκάδα με σύστημα 4-3-3 και τον Τζολάκη στο τέρμα, δεξιά τον Ροντινέι, αριστερά τον Ρέαμπτσιουκ, στόπερ τους Παπασταθόπουλο, Μπα, τριάδα στα χαφ τους Χουάνγκ, Σαμασέκου, Εμβιλά, στα άκρα Φορτούνης και Μπιέλ και στην κορυφή της επίθεσης τον Μπακαμπού.


Μοιρασμένο ημίχρονο με λίγες καλές στιγμές
Με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο αλλά να μην είναι επικίνδυνη πέρασε το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, σημείο στο οποίο η Ένωση είχε τελική σε σουτ του Τσούμπερ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την Ένωση, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει στην κόντρα με τον Μπιέλ ο οποίος πέρασε στον Μπακαμπού που σούταρε έξω από την περιοχή και τον Αθανασιάδη να κάνει τρομερή απόκρουση.


H απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 22′, όταν ο Σιμάνσκι πάσαρε από αριστερά στον ‘Αμραμπατ, εκείνος μπήκε στην περιοχή και αφού απέφυγε τον Παπασταθόπουλο, εξαπέλυσε συρτό σουτ, ωστόσο ο Τζολάκης δεν ανησύχησε!
Στο 39′, η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι όταν ο Άμραμπατ πέταξε στον κενό χώρο με ωραία μπαλιά στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος πριν σουτάρει απέναντι απ’ τον Τζολάκη κόπηκε αποτελεσματικά απ’ τον Ροντινέι!

Τελευταία καλή στιγμή στο ημίχρονο, για τον Ολυμπιακό στο 45′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά και η μπάλα κατευθύνθηκε προς τον αφύλακτο Εμβιλά, ο οποίος επιχείρησε βολε, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ!

Ευκαιρίες η ΑΕΚ, ακυρωθέν γκολ ο Μπακαμπού και όλα στο μηδέν
Η ΑΕΚ μπήκε με περισσότερη διάθεση στο δεύτερο μέρος και στο 47′, από ωραία σέντρα του Χατζισαφί, ο Σαμασέκου έδιωξε με κεφαλιά σε κόρνερ προ του Λιβάι Γκαρσία και στην εξέλιξη της φάσης από το άτσαλο διώξιμο του μέσου από το Μάλι, ο Τζολάκης παραχώρησε νέο κόρνερ.

Στο 55ο λεπτό, φάουλ του Γκατσίνοβιτς, η μπάλα πέρασε απ’ όλους με τον Σιμάνσκι να μην μπορεί να βρει τη μπάλα από δύσκολη γωνία.

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία στο 56ο λεπτό, αρχικά με το σουτ του Σαμασέκου που αποκρούστηκε από τον Αθανασιάδη, η μπάλα στρώθηκε στον Μπιέλ που εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της ΑΕΚ.

Δύο λεπτά μετά, ο Γιόνσον έκανε το γέμισμα με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί στην κίνηση αλλά τον Τζολάκη να μην έχει πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 69′, ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Μπακαμπού ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ μετά από λάθος του Μουκουντί, αλλά ο Κονγκολέζος επιθετικός ήταν οριακά σε θέση off side όταν δέχθηκε την πάσα του Χουάνγκ.
Ο Ολυμπιακός βρήκε μία ακόμα ευκαιρία, όταν από πάσα του Ελ Αραμπί προς τον Μασούρα, ο Έλληνας μέσος δεν έφτασε σε σουτ μετά από μαρκάρισμα του Χατζισαφί, “παίζετε” έδειξε ο διαιτητής.

Ο Άμραμπατ, στο 83′, πάσαρε έξυπνα στα δεξιά στον Μάνταλο, ο οποίος αφύλακτος έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Σιμάνσκι, ο Ροντινέι έκοψε σωτήρια!

Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε την μπάλα με υπομονή γύρω απ’ την περιοχή του Ολυμπιακού στο 87ο λεπτό και μετά από σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Ρέαμπτσιουκ “έστρωσε” άθελα του στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Τζολάκης επενέβη σωτήρια! Στη φάση αμυντικά βοήθησε και ο Ροντινέι.

Δύο λεπτά πριν τα 90′, γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού με τον Κασάμι να βγαίνει απέναντι απ’ τον Αθανασιάδη. Ο Μουκουντί τον έκοψε πριν απειλήσει την εστία της ΑΕΚ!

Ο αγώνας έκλεισε με τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Λιβάι έφυγε από αριστερά ένας εναντίον ενός με τον Ρέαμπτσιουκ, απέφυγε τον Μολδαβό συγκλινοντας αλλά σούταρε αδύναμα πάνω στον Τζολάκη. Ο Ζίνι περίμενε δίπλα αφύλακτος.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81′ Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (94′ Ζίνι), Γκατσίνοβιτς (81′ Φερνάντες), Γιόνσον (60′ Πινέδα), Τσούμπερ (60′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μπα (46′ Ντόη), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ροντινέι, Σαμασέκου (76′ Κασάμι), Εμβιλά, Χουάνγκ (89′ Βρουσάι), Φορτούνης, Μπιέλ (64′ Τζολάκης), Μπακαμπού (76′ Μπακαμπού).

Πηγή: novasports.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις