Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε. Νίκησε στο "Κλ. Βικελίδης" τον Αρη 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, είναι έτοιμη (χρειάζεται ένα βαθμό την τελευταία αγωνιστική με τον Βόλο για το... τυπικό της υπόθεσης) για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Άρη, η ΑΕΚ νίκησε 2-1 και είναι έτοιμη να πανηγυρίσει για 13η φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του τίτλου. Η Ένωση νίκησε για τέταρτη φορά φέτος τον Άρη και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού στον “Γ. Καραϊσκάκης”… τίποτα δεν τη σταματά.
Ήταν καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ο Άρης είχε πολλές απουσίες με τους Χριστοδουλόπουλου, Εμπακατά, Ενκουλού να μην μπορούν να καλύψουν τα κενά των (Πάλμα, Νταμπό, Φαμπιάνο) με συνέπεια να είναι απόλυτα δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα.

Άρης
Φανέλα βασικού στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο έδωσε ο Απόστολος Τερζής. Ο Φαμπιάνο τελικά προτιμήθηκε να μείνει στον πάγκο με τους Ενκουλού να παίρνει την θέση του στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Πίιρσμαν. Εκτός ενδεκάδας έμεινε, τόσο ο Ετέμπο όσο και ο Ιτούρμπε , ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γκρέϊ προτιμήθηκε αντί του Καμαρά.

Ο Έλληνας τεχνικός των γηπεδούχων, επέλεξε το 4-3-3 με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας επιλέχθηκαν οι Εμπακατά (δεξιά) – Μαζικού (αριστερά), ενώ το κεντρικό αμυντικό συνέθεσαν οι Πίιρσμαν – Ενκουλού. Στα χαφ επιλέχθηκαν οι Ντουκουρέ, Νταρίντα και Ρουπ, με τον Ματέο Γκαρσία να αγωνίζεται στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά. Μοναδικός προωθημένος ο Γκρέι.

ΑΕΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 με τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια.
Στα αριστερά της άμυνας αγωνίστηκε ο Χατζισαφί, δεξιά ο Ρότα, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μουκουντί και Βίντα. Ο Σιμάνσκι αμυντικό χαφ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Ελίασον, μπροστά τους ο Πινέδα και στην επίθεση Τσούμπερ και Φαν Βέερτ.


Το πρώτο ημίχρονο
Εμφανώς καλύτερα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η ΑΕΚ που έψαξε από νωρίς για το γκολ που θα την βοηθούσε κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η Ένωση είχε την τύχη να βρίσκεται σε καταπληκτική βραδιά ο Τσούμπερ, ο Πινέδα έκανε επίσης αισθητή την παρουσία του στο χώρο του κέντρου, όπως και ο Ελίασον, ενώ οι εξαιρετικές αλληλοκαλύψεις των φιλοξενούμενων δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους ποδοσφαιριστές του Άρη να φανούν απειλητικοί μεσοεπιθετικά.

Αντίθετα η πολύ κακή παρουσία των Χριστοδουλόπουλου – Ντουκουρέ στο χώρο του κέντρου, ήταν ο «αδύναμος» κρίκος των «κιτρινόμαυρων» της Θεσσαλονίκης σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους.

Στο πρώτο λεπτό μάλιστα ο Τσούμπερ με ένα πολύ όμορφο απ΄ ευεθίας διαγώνιο σουτ αεπίλησε τον Κουέστα ο οποίος ωστόσο έπεσε σωστά στην γωνία του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 8΄ η ΑΕΚ απείλησε για δεύτερη φορά, αλλά από το καταπληκτικό σουτ του Πινέδα, η μπάλα έφυγε έξω πολύ κοντά από τα δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Στο 13΄ σε γρήγορη αντεπίθεση του Άρη με τον Ματέο Γκαρσία που προσπάθησε να ξεφύγει της επιτήρησης του Πινέδα μέσα στην μεγάλη περιοχή, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι (μετά τον έλεγχο του VAR από τον Φωτιά).


Ο Γκρέι αναλμβάνει την εκτέλεση από τα 11 μέτρα και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 31΄ τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Τούμπερ (προηγήθηκε καταπληκτική ενέργεια του Γκατσίνοβιτς) αλλά υπό την πίεση του Πίρσμαν κι ενώ έχει φτάσει πολύ κοντά στον Κουέστα κάνει λάθος επιλογή και δίνει το δικαίωμα στον Μαζικού να απομακρύνει την μπάλα (και τον κίνδυνο)

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο.

Ένα “φθηνό” λάθος του Ντουκουρέ στο κέντρο του γηπέδου, έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες της ΑΕΚ να πάρουν την κατοχή και ο Φαν Βέερτ που βρίσκεται σε θέση βολής αποφεύγει τον Πίιρσμαν και με ωραίο σουτ ισοφαρίζει σε 1-1 (23΄).

Στη συνέχεια ο Άρης προσπάθησε να πάρει τον έλελγχο του κέντρου με καλό passing – game, αλλά χωρίς να αποφεύγει τα λάθη.


Έτσι στο 34΄ οι γηπεδούχοι θα χάσουν απίστευτη χαμένη ευκαιρία με τον Νταρίντα, την τελευταία στιγμή τον σταμάτησε ο Βίντα που άπλωσε το πόδι του και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Η ΑΕΚ όμως έχει την τύχη να διαθέτει ένα εκπληκτικό Τσούμπερ που “πυροβολεί” απ΄ όπου κι΄αν βρεθεί και στο 43΄ θα δώσει προβάδισμα στην ομάδα του (1-2) . Αυτή τη φορά ο Κουέστα δεν έχει απάντηση στο σουτ του Ελβετού…

Το β΄ ημίχρονο

Οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στην επανάληψη, ωστόσο δεν έγιναν σπουδαίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Η κούραση επηρέασε τους ποδοσφαιριστές που όσο κι΄ αν θέλουν να αποδώσουν (ιδίως αυτοί της ΑΕΚ καθώς είναι στη διεκδίκηση του τίτλου) ήταν εμφανώς κουρασμένοι Οι δύο πιο αξιοσημείωτες στιγμές στα πρώτα 15 λεπτά είναι ένα καλό σουτ του Χατζησαφί που μπλόκαρε ο Κουέστα κι΄ ένα άκυρο γκολ που πέτυυχε ο Γκρέι (58΄) από θέση οφ σαϊντ.

Στο μεταξύ ο Απόστολος Τερζής βλέποντας πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οι Ντουκουρέ και Χριστοδουλόπουλος, αποφάσισε να περάσει στις θέσεις τους, τους Ιτούρμπε και Καμάτσο, ενώ από την άλλη πλευρά ο Αλμέιδα έριξε στην αναμέτρηση τον Αμραμπάτ αντί του Ελίασον (59΄), και λίγο αργότερα (68΄) οι Μάνταλος και Γιόνσον πέρασαν αντί των Τσούμπερ και Πινέδα

Οι αλλαγές βοήθησαν τους φιλοξενιούμενους που είχαν δοκάρι με τον Φαν Βέερτ (65΄), αλλά ο Κουέστα πέφτοντας άλλαξε την πορεία της μπάλας και έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Ο Άρης ήθελε αλλά… δεν μπορούσε να απειλήσει, η δε ΑΕΚ κάνοντας πολύ έξυπνο παιχνίδι, διαχιρίστηκε με τον οπλέον υποδειγματικό τρόπο το προβάδισμα στο σκορ, τον χρόνο αλλά κυρίως την κούραση των δικών της ποδοσφαιριστών που παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο χτόχο τους καθ΄ όλη την διάκριεα του εννενηντάλεπτου.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Ενκουλού, Πίιρσμαν, Ντουκουρέ,(58΄ Καμάτσο), Νταρίντα, Ρουπ, Μ. Γκαρσία, Χριστοδουλόπουλος (58΄ Καμάτσο), Γκρέι (86΄ Καμαρά)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (68΄ Γιόνσον), Ελίασον (59΄ Αμραμπάτ), Γκατσίνοβιτς (83΄ Φερνάντες), Τσούμπερ (68΄ Μάνταλος), Φαν Βέερτ (83΄ Ζίνι)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook