Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας για 13η φορά στην ιστορία της, κέρδισε 4-0 τον Βόλο και είναι πρώτη και καλύτερη στο πρωτάθλημα της Super League την περίοδο 2022-23!

Tην περασμένη Δευτέρα η ΑΕΚ με τη νίκη στο “Βικελίδης” ήταν αγκαλιά με τον τίτλο, έξι ημέρες μετά η Ένωση “σφράγισε” την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος της ιστορίας της κερδίζοντας 4-0 τον Βόλο στην κατάμεστη “Αγιά Σοφιά” που από νωρίς χόρευσε σε πρωταθλητιματικούς ρυθμούς.
Δάκρυα χαράς και συγκίνησης από τους παίκτες της ΑΕΚ!!!

Πρώτη και καλύτερη η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της ΑΕΚ ανταποδίδοντας το ζεστό χειροκρότημα.

Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Σιμάνσκι τα γκολ της νίκης της ΑΕΚ.

Τα πλάνα των προπονητών
Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε σχέση με τον αγώνα στον Άρη, με τον Αθανασιάδη να είναι στην εστία, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί στην άμυνα, Γιόνσον, Σιμάνσκι τα κεντρικά χαφ, δεξιά ο Άμραμπατ, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς και στην επίθεση οι Γκαρσία, Τσούμπερ.

Με την ΑΕΚ, όπως συνηθίζεται στα ματς στην “Αγιά Σοφιά”, να πιέζει ψηλά και να θέλει γρήγορα γκολ για να ξεμπερδέψει με τον τίτλο άρχισε ο αγώνα με τον Βόλο.

Στο 14ο λεπτό, ο Γιόνσον σούταρε με τον Αυγερινό να κάνει δύσκολη απόκρουση και τον Γκατσίνοβιτς στη συνέχεια να σκοράρει, αλλά το γκολ του Σέρβου ακυρώθηκε ως off side διότι στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε αντικανονική θέση ο Τσούμπερ.

Δύο λεπτά μετά, έπειτα από πολύ ωραία αντεπίθεση της ΑΕΚ, ο Άμραμπατ έστρωσε στον Γιόνσον, ο Αυγερινός έδιωξε στον άξονα, η μπάλα έφτασε στον Χατζισαφί από τις κόντρες και από το ωραίο γύρισμα του Ιρανού, ο Τσούμπερ σε κενή εστία έκανε το 1-0, με την “Αγιά Σοφιά” να παίρνει φωτιά.


Τα επόμενα λεπτά που ακολουθήσαν δεν εμπεριείχαν κάτι το ιδιαίτερο με την Ένωση να φτάνει σε δεύτερο γκολ στο 33′. Εξαιρετική συνεργασία των Ρότα, Άμραμπατ, γύρισμα του Τσούμπερ μέσα από την περιοχή, με τον Γκατσίνοβιτς να εκτελεί στην κίνηση και να σημειώνει το 2-0. Ο Σέρβος πήγε αμέσως στον πάγκο και αγκάλιασε τον Ματίας Αλμέιδα ο οποίος είχε την ονομαστική του εορτή΄.

Ο Βόλος είχε δοκάρι με τον Άλχο στο 41′, όμως η προσπάθειά του ξεκίνησε από θέση off side, ενώ σοτ 45′ από τη σέντρα του Ρότα, ο Γκαρσία κατέβασε με το στήθος αλλά το σουτ που έκανε με υπερένταση έφυγε πάνω από την εστία του Βόλου.


Γκολ, θέαμα και αποθέωση!
Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, είχε την άνεση του 2-0, οπότε όλα ήταν πιο εύκολα. Στο 59′, ο Λιβάι Γκαρσία με τον Ορμπελίν Πινέδα “έκρυψαν” τη μπάλα και ο Μεξικανός που βρέθηκε απέναντι από τον Αυγερινό δεν είχε πρόβλήμα να σημειώσει το 3-0.

Η ΑΕΚ έφτασε κοντά σε τέταρτο γκολ στο 66ο λεπτό, όταν ο Ελίασον έκανε ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα όμως να σταματά στο αριστερό δεξί δοκάρι του Αυγερινού.

Μια κεφαλιά του Πινέδα στο 79′ πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 85′ ο Σιμάνσκι σημείωσε το 4-0 με κεφαλιά έπειτα από φάουλ που εκτέλεσε ο Ελίασον.

Ο αγώνας τελείωσε με ευκαιρία του Πάολο Φερνάντες, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αυγερινό, που έδιωξε με δυσκολία.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (67′ Τζαβέλλας), Βίντα, Ρότα (67′ Σιντιμπέ), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (52′ Πινέδα), Άμραμπατ (52′ Ελίασον), Τσούμπερ (62′ Φερνάντες), Λιβάι Γκαρσία.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς (80′ Τσελεμπάκης), Κάτσε, Σι (46′ Καρτάλης), Άλχο, Γκάγκι (75′ Τριανταφύλλου).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook