Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Λορέντσο Σονέγκο με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και προκρίθηκε στη φάση των “16” της Ρώμης.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Λορέντσο Σονέγκο ξεκίνησε Δευτέρα (15/5) και ολοκληρώθηκε την Τρίτη (16/5), με τον Έλληνα τενίστα να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Rome Masters.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχοντας “σύμμαχο” το εκπληκτικό service του, τόσο την πρώτη μέρα, όσο και την δεύτερη, επικράτησε του Λορέντζο Σονέγκο με 6-3, 7-6(3) εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 4ο γύρο του Rome Masters με τον Έλληνα τενίστα να προετοιμάζεται να επιστρέψει και πάλι στο court για την αναμέτρηση της φάσης των “16”.

Αυτή, ήταν η τρίτη νίκη του Τσιτσιπά επί του Σονέγκο σε ισάριθμα μεταξύ τους παιχνίδια. Η αναμέτρηση διακόπηκε το βράδυ της Δευτέρας λόγω βροχόπτωσης.

O Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 winners και μόλις 12 αβίαστα λάθη, ενώ το πιο σημαντικό από την αναμέτρηση των δύο ημερών ήταν αναμφίβολα το service του με τον 24χρονο να περνάει το 63% του πρώτου service από το οποίο κέρδισε το 93% των πόντων (37/40) σβήνοντας και τα δύο set-points του Σονέγκο παραμένοντας “ζωντανός” στο 2ο set, αλλά και δείχνοντας ψυχραιμία στο tie-break που ακολούθησε.

Την Δευτέρα το βράδυ ο Νο5 του κόσμου έκανε ένα εξαιρετικό 1ο set έχοντας 94% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service παραχωρώντας μόλις έναν πόντο (16/17), δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break-point, ενώ ήταν σχεδόν αλάνθαστος ολοκληρώνοντας το set με 5 αβίαστα λάθη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να κρατούν σχετικά εύκολα το service τους, με τον Τσιτσιπά ωστόσο να βρίσκει break στο 6ο game, το οποίο εξαργύρωσε με love-game παίρνοντας προβάδισμα με 5-2.

Ο Έλληνας τενίστας μάλιστα είχε την ευκαιρία να τελειώσει το 1ο σκέλος του αγώνα αμέσως μετά, ωστόσο ο Σονέγκο έσβησε και τα 3 set-points του Τσιτσιπά φτάνοντας σ’ ένα δύσκολο hold και μειώνοντας σε 5-3.

Ωστόσο, αμέσως μετά ο Τσιτσιπάς με ένα ακόμα επιβλητικό service-game έκλεισε το set με 6-3, με το παιχνίδι να διακόπτεται λόγω της βροχής που είχε αρχίσει να γίνεται έντονη.

Οι δύο παίκτες επέστρεψαν την Τρίτη για να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση με τον Τσιτσιπά να συνεχίζει να σερβίρει σεμιναριακά κερδίζοντας εύκολους πόντους από το service του. Αντίθετα πίεσε το service του Ιταλού, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να σβήσει break-point φτάνοντας σε δύσκολα hold (3-2, 4-3).

Το ίδιο χρειάστηκε να κάνει και ο Τσιτσιπάς λίγο αργότερα όπου έσβησε set-point του Σονέγκο παραμένοντας στο set και ισοφαρίζοντας σε 5-5. Μάλιστα στο 12ο game ο Τσιτσιπάς έσβησε και δεύτερο set-point του Ιταλού οδηγώντας το set στο tie-break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2/0, αλλά στη συνέχεια ο Σονέγκο με 3 σερί πόντους πήρε προβάδισμα με 3/2. Αυτοί όμως ήταν και οι τελευταίοι του πόντοι στο ματς με τον Τσιτσιπά να κατακτά τους επόμενους 5 φτάνοντας στη νίκη, αλλά και στην πρόκριση στον 4ο γύρο.

Εκεί θα παίξει τον Λορέντζο Μουζέτι που επικράτησε του Φράνσις Τιάφο με 5-7, 6-4, 6-3.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook