Back to back νίκες σε βάρος Ιταλών είχε χθες Τρίτη (16/5) ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο κεντρικό κορτ της Ρώμης, και κάπως έτσι εξασφάλισε την παρουσία του στα προημιτελικά του Rome Masters, με επόμενο αντίπαλό του τον Μπόρνα Τσόριτς.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, μιλώντας στην κάμερα της ATP μετά το τέλος του βραδινού του αγώνα, αναφέρθηκε στο πως βίωσε τη διπλή “μάχη” που έδωσε μέσα σε μία μέρα, αλλά και στο ότι πρέπει να ξεκουραστεί, για να μπορέσει να προετοιμαστεί για το επερχόμενο παιχνίδι του.

“Ήταν μια πολύ γεμάτη μέρα, αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά. Πέρασα όλη την ημέρα στο κορτ, όμως έτσι έπρεπε να γίνει, μιας και η βροχή εμπόδιζε τη διεξαγωγή των αγώνων. Είμαι χαρούμενος που η μέρα τελείωσε έτσι όμως. Έκανα μεγάλη προσπάθεια εκεί έξω”.

“Ήταν υπέροχο, απολαυστικό για την ακρίβεια, να παίζω με αυτόν τον τρόπο και στους δύο μου αγώνες, όμως τώρα πρέπει πρέπει να ξεκουραστώ, και να ετοιμαστώ για το επόμενο παιχνίδι μου. Σήμερα έχω ρεπό, οπότε πρέπει να επαναφορτιστώ και να επικεντρωθώ στον επόμενο αντίπαλό μου”.

Rome Masters: Ατσάλινος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από τον Λορέντζο Σονέγκο, το μεσημέρι της Τρίτης, λίγες ώρες αργότερα κέρδισε και τον Λορέντζο Μουζέτι με 7-5, 7-5 σε μια αναμέτρηση που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 02:00.

Με αυτές τις δύο νίκες ο Έλληνας τενίστας εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Rome Masters για 3η σερί χρονιά, αλλά και για 4η συνολικά, ενώ παράλληλα έκανε το 5-0 στις αναμετρήσεις με τον Μουζέτι με τις 4 από αυτές να είναι στο χώμα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Τσιτσιπά, ο οποίος μετά από ένα δύσκολο hold στη συνέχεια έφτασε σε break και σε συνδυασμό με το 2ο hold serve προηγήθηκε με 3-0, ενώ αμέσως μετά είχε την ευκαιρία και για τέταρτο σερί game ωστόσο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα δύο break-points με τον Μουζέτι να μειώνει σε 3-1.

Ο Ιταλός κατάφερε να πάρει πίσω το χαμένο του service στο 7ο game μειώνοντας σε 4-3, για να ισοφαρίσει σε 4-4 με love game. Ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε να πάρει το προβάδισμα μετά από ένα γεμάτο service-game (5-4) με τον Μουζέτι να ισοφαρίζει και πάλι σε 5-5.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Έλληνας τενίστας κατέκτησε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους κατακτώντας το set και παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 αποφεύγοντας το ψυχοφθόρο tie-break.

Σε αντίθεση με το 1ο set το 2ο ξεκίνησε ιδανικά για τον Μουζέτι. Break στην αρχή και στη συνέχεια ένα εύκολο hold έδωσαν τα δύο πρώτα game στον Ιταλό (2-0), ο οποίος προηγήθηκε και στο 3ο με 0/30, ωστόσο ο Τσιτσιπάς με καλές τοποθετήσεις στο service και εξαιρετική συμπεριφορά στο φιλέ κράτησε το service μειώνοντας σε 2-1.

Με τις επιστροφές να λειτουργούν όπως στα πρώτα games του αγώνα ο Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει και το χαμένο service πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3, για να περάσει μπροστά στη συνέχεια με 4-3 έχοντας ένα σερί πόντων σε εκείνο το σημείο 12-3.

Οι δύο τενίστες κατάφεραν να κρατήσουν το service τους στα επόμενα 2 games με τον Τσιτσιπά να διατηρεί το προβάδισμα (5-4) και τον Μουζέτι να σερβίρει για πρώτη φορά για να παραμείνει στο τουρνουά.

Μετά από ένα καταστροφικό ξεκίνημα για τον Ιταλό με 2 αβίαστα λάθη κι ένα υπό πίεση μετά από ένα εντυπωσιακό ανέβασμα στο φιλέ του Τσιτσιπά, ο Έλληνας τενίστας έφτασε σε τριπλό match-point (0/40), το οποίο ο Μούζετι έσβησε, ενώ στη συνέχεια έσβησε ένα ακόμα ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο όχι μόνο δεν επηρεάστηκε από τα 4 χαμένα match-point, αλλά με ένα love-game κι ένα break στο τέλος έφτασε στη νίκη και στην πρόκριση στους “8” εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Μπόρνα Τσόριτς που σταμάτησε την πορεία του απίθανου Φάμπιαν Μαρόζαν με 3-6, 6-4, 6-3.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook