Ο Σέρβος γίνεται ο μοναδικός παίκτης που φτάνει τα 23 Major, αφήνοντας πίσω του τον Ράφα Ναδάλ (22) και ακόμα πιο πίσω τον Ρότζερ Φέντερερ (20),

To 23o Grand Slam είναι δικό του μέσα στο Παρίσι! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε τη δική του ιστορία στο Roland Garros επικρατώντας στον τελικό του Κάσπερ Ρουντ με 7-6(1), 6-3, 7-5 μετά από 3 ώρες και 12 λεπτά, κατακτώντας τον 3ο τίτλο του στο τουρνουά.

Ο Σέρβος γίνεται ο μοναδικός παίκτης που φτάνει τα 23 Major, αφήνοντας πίσω του τον Ράφα Ναδάλ (22) και ακόμα πιο πίσω τον Ρότζερ Φέντερερ (20), ενώ παράλληλα από την Δευτέρα θα επιστρέψει στο Νο1 του κόσμου συνεχίζοντας το απίστευτο ρεκόρ των 388 εβδομάδων στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Επιπλέον έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει κατακτήσει όλα τα Grand Slams (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open) από τουλάχιστον 3 φορές, κάτι που έχουν κάνει μόνο οι Μάργκαρετ Κορτ, Στέφανι Γκραφ και Σερίνα Γουίλιαμς, ενώ έγινε ο γηραιότερος τενίστας που κατακτά το Roland Garros (36 ετών και 20 ημερών) ξεπερνώντας τον Ράφα Ναδάλ (36 ετών και 2 ημερών).

Αυτό ήταν το 11ο Major που κατακτά ο Τζόκοβιτς μετά από τα 30 έτη έχοντας ρεκόρ 11-2, ενώ το ρεκόρ του μέχρι την ηλικία των 30 ετών ήταν 12-9.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος ουσιαστικά δυσκολεύτηκε μόνο για ένα set, τελείωσε το παιχνίδι με 11 άσους (ένα διπλό λάθος), ήταν εξαιρετικός από τη θέση του service κερδίζοντας το 80% των πόντων στο πρώτο service (59/74), αλλά και το 63% στο δεύτερο (17/27).

Σημείωσε 52 winners, υπέπεσε σε 32 αβίαστα λάθη, ενώ ήταν επιβλητικός και πάνω στο φιλέ με τον Σέρβο να ολοκληρώνει με επιτυχία τις 20 από τις 27 προσπάθειες.

Το 1ο set ήταν και το μοναδικό όπου μπορεί να πει κανείς ότι ο Τζόκοβιτς κινδύνεψε από τον Ρουντ, με τον Νορβηγό να ξεκινάει τον τελικό κατακτώντας τα πρώτα 3 games (ένα break), αλλά με τον Τζόκοβιτς να έχει την απάντηση παίρνοντας πίσω το χαμένο του service μειώνοντας σε 4-3 και με hold στη συνέχεια ισοφάρισε σε 4-4.

Από εκεί και πέρα οι δύο φιναλίστ έσβησαν από ένα break-point στο service τους με αποτέλεσμα το set να πάει σε tie-break. Εκεί ο αλάνθαστος Τζόκοβιτς παραχωρώντας μόλις έναν πόντο κατάφερε να κάνει το 1-0 παίρνοντας προβάδισμα στον τελικό μετά από 84 λεπτά!

Το ίδιο ξεκίνημα είχαμε και στο 2ο set, αλλά με διαφορετικό πρωταγωνιστή με τον Τζόκοβιτς να παίρνει τα πρώτα games σπάζοντας μια φορά το service του αντιπάλου του (3-0). Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε τίποτα στο set με τον Τζόκοβιτς μάλιστα να φτάνει σε διπλό set-point (15/40) στο 8ο game, αλλά τον Ρουντ να φτάνει σε μεγάλο hold μειώνοντας σε 5-3.

Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς πήρε τις μπάλες στα χέρια του και μετά από ένα love game έκανε το 2-0 φτάνοντας ένα set πριν από το 23ο Major!

To 3o και τελευταίο, όπως εξελίχθηκε, set ο Τζόκοβιτς πίεσε το service του Ρουντ, ο οποίος όμως έβρισκε λύσεις για να φτάνει σε hold, όλα αυτά μέχρι το 11ο game εκεί όπου ο Τζόκοβιτς πίεσε ακόμα περισσότερο και με ένα επιβλητικό break (love game) πήρε προβάδισμα στο set (6-5) και τις μπάλες στα χέρια για να σφραγίσει μια ιστορική νίκη φτάνοντας στα 23 Grand Slam στην καριέρα του και επιστρέφοντας στο Νο1 του κόσμου.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook