Η Εθνική Ελλάδας έδωσε μεγάλη “μάχη” κόντρα στη Γαλλία για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0, έχοντας ως μοιραίο παίκτη τον Ντίνο Μαυροπάνο.

Με εξαιρετική εμφάνιση στην άμυνα, η Εθνική Ελλάδας δεν επέτρεψε στη Γαλλία να δημιουργήσει ευκαιρίες για γκολ και έδειχνε να “κρατάει” εύκολα” το μηδέν. Ένα διπλό λάθος του Μαυροπάνου όμως έκρινε την αναμέτρηση, αφού ο Έλληνας αμυντικός έκανε πρώτα πέναλτι στον Γκριεζμάν και στη συνέχεια μπήκε πιο γρήγορα στην περιοχή “καίγοντας” τη σπουδαία απόκρουση του Βλαχοδήμου στην εκτέλεση του Εμπαπέ. O Γάλλος επιθετικός έκανε έτσι με δεύτερη προσπάθεια το 1-0 στην αναμέτρηση.


Ο Μαυροπάνος ολοκλήρωσε μάλιστα την αναμέτρηση στο 70′, βλέποντας και την απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ ως τελευταίος παίκτης στον Κόλο Μουανί. Η Ελλάδα “πάλεψε” και με 10 παίκτες, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τους “τρικολόρ” που έκαναν το 4/4 στο δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.


Το παιχνίδι
Η Ελλάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι και προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πρώτα λεπτά, αλλά μετά το 5λεπτο, οι Γάλλοι “πίεσαν” την εθνική μας ομάδα και είχαν μία σειρά από επικίνδυνες στιγμές, με πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Η εστία του Βλαχοδήμου δεν “απειλήθηκε” πάντως ιδιαίτερα, με την ελληνική άμυνα να είναι πολύ “διαβασμένη” και να μη δίνει ευκαιρίες για σουτ καλών προϋποθέσεων στους Γάλλους.


Με τη Γαλλία να μην μπορεί λοιπόν να βάλει… δύσκολα στην ομάδα του Πογιέτ, οι παίκτες του άρχισαν να ψάχνουν και τις αντεπιθέσεις, έχοντας δύο δικές τους καλές στιγμές. Ο Μπακασέτας όμως σούταρε αδύναμα στο 26′ και ο Γιακουμάκης δοκίμασε ένα πολύ δύσκολο σουτ στο 33′, με αποτέλεσμα να μην δυσκολέψουν τον Μενιάν.
Η μοναδική μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 44′, με τον Κομάν να βρίσκει εκπληκτικά τον Κουντέ στο δεύτερο δοκάρι και αυτόν να πλασάρει εξαιρετικά, αλλά ο Βλαχοδήμος είπε “όχι” με μία σπουδαία επέμβαση με το ένα χέρι και διατήρησε απαραβίαστη την εστία της Εθνικής Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι με το 0-0 στα αποδυτήρια και η Ελλάδα ξεκίνησε με την ίδια εικόνα και το δεύτερο μέρος. Ένα ολέθριο λάθος του Μαυροπάνου όμως, έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση στο 50′. Ο Έλληνας αμυντικός σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του στην περιοχή και χτύπησε στο κεφάλι τον Γκριεζμάν, με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι.

Ο Βλαχοδήμος απέκρουσε την εκτέλεση του Εμπαπέ, αλλά ο ρέφερι του αγώνα έδειξε επανάληψη, αφού και πάλι ο Μαυροπάνος μπήκε νωρίτερα από ό,τι έπρεπε στην περιοχή. Ο σούπερ σταρ της Γαλλίας είχε έτσι και δεύτερη ευκαιρία και δεν την… σπατάλησε, ευστοχώντας από τα 11 μέτρα για το 1-0 στο παιχνίδι.


Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και πήρε μέτρα στο γήπεδο. Είχε μάλιστα και μία καλή ευκαιρία σε σουτ του Μάνταλου, που απέκρουσε ο Μενιάν για τη Γαλλία.

Όλα… τελείωσαν όμως στο 70′, όταν ο Μαυροπάνος ολοκλήρωσε την κακή του βραδιά με κόκκινη κάρτα και αποβολή, για ένα φάουλ ως τελευταίος παίκτης στον Κόλο Μουανί.

Η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά συνέχισε να “παλεύει” μέχρι τέλους. Δεν κατάφερε όμως να “απειλήσει” τη Γαλλία, η οποία από την πλευρά της εμφανίστηκε… φλύαρη στο τέλος και έχασε δύο τρεις σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, κυρίως με τον Εμπαπέ.


Το 1-0 ήταν έτσι το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με την Ελλάδα να χάνει τους πρώτους της βαθμούς, αλλά να φεύγει με ψηλά το κεφάλι από το Παρίσι, μετά την ήττα από τη Γαλλία, που έκανε το 4/4 στο δεύτερο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024.

Οι συνθέσεις στο Γαλλία – Ελλάδα
Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντές, Γκριεζμάν (86’ Ενκουκού), Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Κομάν (77’ Ντεμπελέ), Κολό Μουανί (86’ Ζιρού), Εμπαπέ.


Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης (66’ Φούντας), Κουρμπέλης (86’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας (72’ Ρέτσος), Μάνταλος, Μασούρας (71’ Κουλιεράκης), Γιακουμάκης (66’ Παυλίδης).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook