Ο Κάρλος Αλκαράθ στα 20 χρόνια του, δεν είναι μόνο το παιδί –θαύμα του τένις αλλά ο νέος βασιλιάς του Wimbledon

Ο Ισπανός τενίστας κατέκτησε τον τίτλο μετά από τιτανομαχία που διήρκησε 4 ώρες και 42 λεπτά.

Ο Κάρλος Αλκαράθ επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ και κατέκτησε το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του, αποκαθηλώνοντας τον Σέρβο πρωταθλητή, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το 24ο Grand Slam του.

Ο Κάρλος Αλκαράθ έβαλε φρένο στον ασύλληπτο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είχε να χάσει από το 2013 στη διοργάνωση και κατέκτησε το Wimbledon, αποδεικνύοντας ότι δίκαια θεωρείται ο ο διάδοχος της Big 3 (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ).

Ο Ισπανός τενίστας σήκωσε το δεύτερο Grand Slam τίτλο του, δείχνοντας ότι είναι εξαιρετικός τενίστας σε όλες τις επιφάνειες, την ώρα που ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το 24ο Grand Slam τίτλο του και τον όγδοο στο Wimbledon.

Ο 20χρονος τενίστας έπαιξε μαγικό τένις και “λύγισε” τον Τζόκοβιτς στα πέντε σετ (1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4), ύστερα από έναν δραματικό αγώνα 4 ωρών και 42 λεπτών! Πέρα από την κατάκτηση του τίτλου, ο Αλκαράθ παρέμεινε και στο No.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Τζόκοβιτς.

Το απίθανο είναι ότι ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να νικήσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά το γεγονός ότι ο Σέρβος τενίστας έκανε πλάκα στο πρώτο σετ του τελικού, κατακτώντας το με 6-1.

Ο Ισπανός τενίστας βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να πάρει το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ και να κάνει το παιχνίδι να ξεκινήσει από το μηδέν.

Με την ψυχολογία στα ύψη, ο νεαρός Αλκαράθ “ποδοπάτησε” τον Τζόκοβιτς (6-1) στο τρίτο σετ και έκανε το 2-1. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Σέρβος τενίστας είναι στο καναβάτσο, ήρθε η τρομερή αντεπίθεση του στο τέταρτο σετ (6-3), η οποία έφερε το 2-2.

Τα πάντα κρίθηκαν στο πέμπτο σετ. Εκεί ο Κάρλος Αλκαράθ βρήκε τον τρόπο να “σπάσει” το σερβίς του Τζόκοβιτς, να κρατήσει το δικό του και να φτάσει σε μία ιστορική επικράτηση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wimbledon (@wimbledon)

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook