Ο Άρης αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα κόντρα στην Αραράτ στην Αρμενία, για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, αλλά πήρε την ισοπαλία με 1-1 και παρέμεινε το φαβορί για την πρόκριση.

Παρότι βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, με γκολ του Έζα στο 11′, ο Άρης “απάντησε” γρήγορα με τον Πάλμα στο 20′ και κράτησε μέχρι τέλους την ισοπαλία, που τον βάζει σε θέση “ισχύος” ενόψει της ρεβάνς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Οι Αρμένιοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες στο ματς και δοκάρι με τον Γένε, αλλά οι “κίτρινοι” επιστρέφουν με θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη και θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση στην έδρα τους.

Το παιχνίδι
Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το ματς στην Αρμενία και ατύχησε να βρεθεί και πίσω στο σκορ, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Ο Πάλμα έχασε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και από δεξιά, με τον Σερομπιάν να κάνει ωραίο γύρισμα στη συνέχεια και να δίνει… μισό γκολ στον Έζα, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1-0 στο ματς στο 11′.
Μετά το γκολ ο Άρης έβγαλε όμως αντίδραση και “πίεσε” για την ισοφάριση, η οποία και ήρθε στο 20′. Ο Εμπακατά με ωραία ενέργεια από δεξιά, έδωσε στον Νταρίντα στην περιοχή κι αυτός έβγαλε τον Πάλμα σε κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι, για το 1-1 των “κιτρίνων”.


Οι Θεσσαλονικείς είχαν στη συνέχεια και μία καλή στιγμή με σέντρα σουτ του Εμπακατά που απέκρουσε δύσκολα ο Ερμάκοφ, αλλά η Αραράτ ήταν αυτή που έφθασε πιο κοντά σε ένα δεύτερο γκολ. Στο 39′ ο Σερομπιάν “απείλησε” με σουτ που έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Γένε “σημάδεψε” το οριζόντιο δοκάρι και ο Καστανέιρα αστόχησε στην εξέλιξη της φάσης.
Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι ισόπαλες στα αποδυτήρια, με την Αραράτ να ξεκινάει πιο δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο. Γένε και Ομπιέρο είχαν δύο καλά σουτ στο πρώτο πεντάλεπτο, ενώ στο 54′ ο Έζα βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, αλλά το τελείωμά του έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.


Ο Άρης “απάντησε” στο 61′ με τον Μορόν να βάζει την προβολή στον Ερμάκοφ, αλλά να αστοχεί, ενώ ο ίδιος παίκτης είχε ένα δυνατό σουτ λίγο άουτ, στο 83ο λεπτό. Οι “κίτρινοι” έδειξαν πάντως ικανοποιημένοι στα τελευταία λεπτά με το αποτέλεσμα και διατήρησαν χαμηλό ρυθμό. Το 1-1 έμεινε έτσι μέχρι τέλους και ο Άρης πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, όπου χρειάζεται απλή νίκη μπροστά στους οπαδούς του, για να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Conference League.

Οι συνθέσεις στο Αραράτ – Άρης
Αραράτ: Ερμάκοφ, Αλεμάο, Μπουένο, Σέιντ, Γκριγκοριάν, Ομπιέρο, Καστανέιρα (65’ Αρμπατσουμιάν), Τέρα (55’ Μουραντιάν), Σερομπιάν (73’ Γκμπομαντού), Γένε, Έζα (73’ Αβανεσιάν).

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Ουντομπάτζο, Ματάριτα, Νταρίντα, Ρουπ (67’ Πάβιτστιτς), Ζουλ (67’ Τζούρασεκ), Πάλμα (85’ Φεράρι), Μενέντες (45’ Κάρλσον), Γκρέι (59’ Μορόν)

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook