Όποια από τις δυο ομάδες πάρει την πρόκριση για τα Play Off της διοργάνωσης, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας (Τουρκία) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

Ο Άρης παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, πήγε πολύ καλά στην άμυνα για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αμυντικά και με το γκολ του Λουίς Πάλμα (εκτέλεση πέναλτι στο 69′) έφτασε στη νίκη μέσα στο “Βικελίδης” και έκανε το πρώτη βήμα για πρόκριση στα playoffs του Conference League. Ο Κουέστα “μίλησε” στα τελευταία λεπτά, όταν οι Ουκρανοί πίεζαν.

Ο Άρης έβγαλε… πάθος, δεν “κοίταξε” ποτέ το “βαρύ” όνομα της Ντινάμο Κιέβου, κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 στο “Βικελίδης” και θα προσπαθήσει -σε μια εβδομάδα στο Βουκουρέστι- να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στα play offs του Conference League.

Υπενθυμίζεται ότι όποια από τις δυο ομάδες πάρει την πρόκριση για τα Play Off της διοργάνωσης, θα βρει μπροστά της το νικητή του ζευγαριού Μπεσίκτας (Τουρκία) – Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν).

Η Ντινάμο Κιέβου προσπάθησε να πιέσει ψηλά στο ξεκίνημα του αγώνα και να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Άρης μπήκε με καλή ψυχολογία στο ματς, έπαιξε επιθετικά και μόλις στο 3′ είχε την πρώτη του καλή στιγμή. Ο Τζούρασεκλ έκανε γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφτασε σε Ουκρανούς, ο Μοντόγια όμως έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων.


Το ματς διατήρησε αυτή την εικόνα, με τους Θεσσαλονικείς να αμύνονται αποτελεσματικά, να κρατούν τους Ουκρανούς με ευκολία εκτός της περιοχής του Κουέστα και να έχουν σημαντική ευκαιρία για γκολ στο 12′, με τον Ζουλς να στέλνει την μπάλα για λίγο άουτ, με πλασέ.

Η Ντινάμο Κιέβου προσπάθησε στη συνέχεια να “κόψει” το ρυθμό του Άρη, βγαίνοντας στην επίθεση, έχοντας κάποιες καλές κάθετες προς τους επιτιθέμενούς της. Οι γηπεδούχοι όμως έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν στο 24′. Μετά από «τσαφ» του Σιρότα, η μπάλα στρώθηκε στον Κάρλσον, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει στον Ντούμπιντσακ και να καταλήγει σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι δυο ομάδες έδειξαν περισσότερη προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία, κλείνοντας τους κενούς χώρους. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η Ντινάμο Κιέβου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, κυκλοφόρησε γρήγορα την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Κουέστα.


Στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης απείλησε με μακρινό σουτ του Μορόν (η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ουκρανών). Οι Θεσσαλονικείς είχαν το πάνω χέρι και πίεσαν για να φτάσουν στο γκολ. Στο 65′ έχασαν τεράστια ευκαιρία για να το πετύχουν! Σε κατάσταση αντεπίθεσης, ο Μορόν ανοίχτηκε αριστερά, βρήκε τον Νταρίντα στην περιοχή, την κεφαλιά του οποίου έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπούστσαν.

Στο 68′ όμως τα πράγματα “έγειραν” προς την πλευρά του Άρη. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, για χέρι του Σιρότα και ο Πάλμα -αν και είδε τον αντίπαλο πορτιέρε να πέφτει σωστά και να έχει επαφή με την μπάλα- κατάφερε να κάνει το 1-0. Έξι λεπτά μετά, όμως, η Ντινάμο έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ, μετά από σουτ του Σαμπαρένκο, μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η μπάλα πήγε… πάνω – κάτω στη συνέχεια, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Η Ντινάμο Κιέβου κατάφερε να πλησιάσει με αξιώσεις τα καρέ του Κουέστα, αλλά δεν τον απείλησε. Μάλιστα, η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε στον Άρη. Ο Ρουπ έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή στον Μενέντεθ, αυτός έκανε το σουτ από κοντά, όμως ο Μπούστσαν απομάκρυνε με το πόδι.

Πηγή:newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook