Με γκολ στο 90+6', ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τη Γκενκ (1-1), που είχε πάρει προβάδισμα με πέναλτι από το 30', «εξασφάλισε» τους ομίλους του Conference και θα διεκδικήσει τους ομίλους του Europa League εναντίον της σερβικής Τσουκαρίτσκι

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός στο Βέλγιο, είχε όμως Αλεξανδρόπουλο! Ο Έλληνας χαφ με φοβερή ενέργεια και γκολ στο 96′ έκανε το 1-1 για να στείλει την ομάδα του στα πλέι οφ του Europa! Από μία αποβολή η κάθε ομάδα, μία ο Πέιντσιλ στο 65′ και μία ο Ροντινέι στο 100′.


H ομάδα του Πειραιά θα παίξει με την σέρβικη Τσουκαρίτσκι στα πλέι οφ με στόχο την πρόκριση της στους ομίλους του Europa League. Σε περίπτωση αποκλεισμού θα συνεχίσει στους ομίλους του Conference League.

Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Πέμπτη 24 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στις 31 Αυγούστου στη Σερβία.

Γκενκ – Ολυμπιακός: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Η γηπεδούχος Γκενκ είχε τον εξής σχηματισμό: Φάντεφοορτ στο τέρμα, άμυνα με Μουχαμέντ, Κουέστα και ΜακΚένζι. Στον άξονα στα δύο άκρα οι Μουνιόθ και Καγιεμπέ. Εσωτερικοί χαφ οι Ελ Κανούς και Χροσόφσκι και γραμμή κρούσης με Σορ, Πέιντσιλ και Φαντερά.

Στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνεθ άλλαξε τον Αραμπί με τον Καμπί σε σχέση με τον πρώτο αγώνα: τέρμα ο Πασχαλάκης, άμυνα με Ροντινέι, Ρέτσο, Φρέιρε και Κίνι, στο κέντρο Ιμπόρα, Μαντί Καμαρά και Καρβάλιο και επίθεση με Φορτούνη, Μασούρα και Ελ Καμπί.


Πολύ κακό α’ μέρος του Ολυμπιακού, 1-0 με πέναλτι του Πέιντσιλ η Γκενκ
Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικά κακή. Κυρίως στη δημιουργία και στην επίθεση, μην έχοντας καμία φάση στην εστία των Βέλγων. Η Γκενκ δεν έκανε τόσες ευκαιρίες, όμως ήταν καλύτερη και προηγήθηκε με χτύπημα πέναλτι, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των Ερυθρόλευκων, πρώτα για φάουλ που δεν δόθηκε στον Ελ Καμπί και μετά για την επανάληψη του πέναλτι.

Στα πρώτα λεπτά η Γκενκ επιχείρησε από πλαγιοκοπήσεις να βάλει τη μπάλα στην περιοχή του Ολυμπιακού και στο 24′ ο Μουχαμέντ είχε μία κεφαλιά έξω. Στο 25ο λεπτό και μετά από διαβούλευση και με το VAR ο Γερμανός Στίλερ υπέδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Πέιντσιλ από τον Φρέιρε. Στο 27′ ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε το πέναλτι του Πέιντσιλ, όμως μέσω VAR δόθηκε επανάληψη γιατί ο έμπειρος γκολκίπερ δεν πατούσε στη γραμμή την ώρα της εκτέλεσης του πέναλτι.

Στο 30′ ο Πέιντσιλ που είχε αλλάξει θέση πηγαίνοντας στα άκρα έκανε το 1-0 με το 2ο χτύπημά του πέναλτι. Στη συνέχεια του πρώτου 45λεπτου δεν άλλαξε το παραμικρό σε σχέση με την κακή εικόνα των Πειραιωτών με το σκορ να μένει έτσι.


Αποβολή ο Πέιντσιλ και Αλεξανδρόπουλος ο μεγάλος λυτρωτής με το 1-1
Στο 2ο 45λεπτο ο Ολυμπιακός δέχθηκε ξανά πρέσινγκ. Και πολύ έντονο. Δεν μπήκε καλά στον αγώνα ούτε στο δεύτερο μέρος και κυρίως στην αρχή του. Στο 52′ ένα σουτ του Ελ Κανούς πέρασε λίγο έξω και στο 60′ υπήρξε κόψιμο πάνω σε σουτ του Σορ. Στο 65′ ο Πέιντσιλ αποβλήθηκε ορθώς με κόκκινη καθώς κλώτσησε εκτός φάσης τον Κίνι. Ο Ολυμπιακός με τη Γκενκ να έχει μείνει με 10 βελτίωσε μετά την εικ΄να του μεσοεπιθετικά.

Στο 71′ ήταν ένα σουτ του Ιμπόρα που μπλοκάρεται. Στο 73′ το σουτ Μπιέλ έφυγε έξω και στο 76′ ο Μπιέλ είχε ένα σουτ που απομακρύνθηκε σε κόρνερ. Μία ακόμα τελική δηλαδή για να έρθει στο 77′ η κεφαλιά του Αραμπί που μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Βέλγων.


Στο 86′ ο Ολυμπιακός είχε μία χαμένη τριπλή φάση με τον Αλεξανδρόπουλο με δύο σουτ αλλά και μία κεφαλιά του Μπιέλ. Στο 90+ ο Μπιέλ είχε μεγάλο χαμένο τετ α τετ και στο 96′ ήρθε ως από μηχανής Θεός ο Αλεξανδρόπουλος για να εκθέσει αγωνιστικά τον Χροσόφσκι, να του κλέψει τη μπάλα και με ένα πολύ καλό σουτ να κάνει το 1-1. Στο 100′ ο Ροντινέι αποβλήθηκε επειδή πέφτοντας έδιωξε τη μπάλα με το χέρι.

ΓΚΕΝΚ: Φάντεφοορτ, Μουχαμέντ, Κουέστα, ΜακΚένζι, Μουνιόθ, Χροσόφσκι (97′ Αροκοντάρε), Ελ Κανούς, Καγιεμπέ (98′ Ογιέν), Σορ (91′ Μπονσού Μπα), Πέιντσιλ και Φαντερά (70′ Γκαλάρζα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (80′ Βρουσάι), Καρβάλιο (46′ Αλεξανδρόπουλος), Ιμπόρα, Μασούρας (68′ Μπιέλ), Ελ Καμπί (68′ Ελ Αραμπί) και Φορτούνης (98′ Ντόι).

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook