Με δύο γκολ του Ελ Καμπί (3',40') και ένα του Φορτούνη (16') ο Ολυμπιακός έκανε άλμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League - Μείωσαν στις καθυστερήσεις οι Σέρβοι

Ο Ολυμπιακός κάνοντας το κορυφαίο του ημίχρονο, το πρώτο, για φέτος κυριάρχησε για σημαντικό διάστημα απέναντι στη Τσουκαρίτσκι, έβαλε 3 γκολ σε ένα 45λεπτο και θα μπορούσε να βρει και άλλα. Τ
Tελικώς επεβλήθη με 3-1 της σερβικής ομάδας στο Φάληρο βάζοντας για τα καλά βάσεις πρόκρισης για τη φάση των ομίλων του Europa League. Τρομερός αγωνιστικά ξανά ο Φορτούνης και ενώ ο Ελ Καμπί άνοιξε λογαριασμό με τα 2 πρώτα του γκολ. Στις καθυστερήσεις το γκολ των Σέρβων.

Ολυμπιακός – Τσουκαρίτσκι: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αλλαγές στην αρχική διάταξη του Ολυμπιακού. Κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης, άμυνα με Κίνι, Ρέτσο, Φρέιρε και Βρουσάι και κέντρο με Μαντί Καμαρά και Ιμπόρα. Τριάδα πίσω από τον φορ Καμπί με Μασούρα, Μπιελ και Φορτούνη.

Η Τσουκαρίτσκι από τη μεριά της είχε σε επίπεδο αρχικής προσέγγισης τον Σαμούροβιτς γκολκίπερ, τριάδα στόπερ με Στεφάνοβιτς, Ντράζγκιτς και Σούμποτιτς, κέντρο με Τόσιτς, Κόβατς, Σισοκό, Στάνκοβιτς και Ρόγκαν και μπροστά τους Ιβάνοβιτς και Εντιαγέ. Στο ματς μέσα βέβαια αυτό το πλάνο εγκαταλείφθηκε με τον Εντιαγέ να είχε μείνει σχεδόν μόνος του μπροστά και τους Σέρβους πολλές φορές να οπισθοχωρούν για τα καλά.

Ξεκίνημα αλά Γκενκ στο Φάληρο με 1-0 με Ελ Καμπί και 2-0 στο 16′ με σουτάρα Φορτούνη
Ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό του ματς μπήκε πολύ καλά και άκρως αποφασιστικά. Βρήκε γκολ πολύ νωρίς – όχι όπως με Γκενκ μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα – και γενικά από ένα σημείο και μετά έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Ελ Καμπί έβαλε το πρώτο του γκολ στα ερυθρόλευκα με προσπάθεια από κοντά από… ριμπάουντ έπειτα από κεφαλιά του Μασούρα που αποκρούστηκε (μετά από σέντρα του Βρουσάι από τα δεξιά). Στο 5ο λεπτό ο Ελ Καμπί είχε δοκάρι σε ένα σουτ του έξω από την περιοχή με φάλτσο και στο 6′ δεν μέτρησε γκολ του Μασούρα με υπόδειξη οφσάιντ.

Στο 9′ ένα σουτ του Μασούρα πήγε στα χέρια του αντίπαλου γκολκίπερ. Στο 16ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία τρομερή συνεργασία από τον χώρο του κέντρου, κυκλοφόρησε τάχιστα τη μπάλα και από τα πόδια του Μαντί Καμαρά πήγε στον Φορτούνη που με σουτάρα έκανε το 2-0. Μάλιστα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έδειχνε να αφιερώνει το τέρμα του στον Μαντί ενώ αφότου σκόραρε έδειξε τη φανέλα της ομάδας του και το σήμα της. Στο 25′ οι Σέρβοι πήγαν να απειλήσουν αλλά το γύρισμα του Ιβάνοβιτς πήγε στον Πασχαλάκη. Στο 31′ ο Ελ Καμπί έχασε από κοντά τετ α τετ και την ευκαιρία για το 3-0.

Στο 36′ η Τσουκαρίτσκι έχασε την πρώτη της μεγάλη φάση. Κεφαλιά του Σούμποτιτς μετά από κόρνερ που έβγαλε δύσκολα ο Πασχαλάκης και μετά σουτ του Τόσιτς έξω.

Το 3-0 ο Ελ Καμπί και… πάρτι στην εξέδρα

Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πατάει το… γκάζι στην επίθεση. Έτσι στο 40ό λεπτό μετά από κόρνερ που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός, ο Φορτούνης έβγαλε τη μπαλιά για τον Καμπί που σκόραρε με κεφαλιά για το 3-0. Η Τσουκαρίτσκι λίγο μετά επιχείρησε να απειλήσει ξανά χωρίς όμως να καταφέρει κάτι. Στο 45+ ένα σουτ του Μπιέλ έφυγε ελάχιστα έξω μετά από μεταβίβαση του Μαντί Καμαρά. Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε στο 3-0.

Ακυρώθηκε και γκολ του Μαντί Καμαρά, στο ματς και ο Σκάρπα με τον Εσε για την πρώτη εμφάνιση του Αργεντίνου
Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός είδε ένα ακόμα γκολ του να μην μετράει. Στο 49′ ο Μαντί Καμαρά σκόραρε από κοντά αλλά το τέρμα του δεν κατακυρώθηκε για χέρι του Αφρικανού χαφ. Στο 53′ ο Ιβάνοβιτς βρέθηκε φάτσα με τον Πασχαλάκη αλλά δεν μπόρεσε να βρει… γεμάτα τη μπάλα για να σουτάρει.

Στο 59′ ένα πολύ καλό φάουλ του Φορτούνη θα το έβγαζε με δυσκολία ο Σαμούροβιτς. Ο Μαρτίνεθ έκανε και τις αλλαγές του βάζοντας στο παιχνίδι τόσο τον Σκάρπα κυρίως στον ρόλο του δεκαριού αλλά και τον Εσε στο ντεμπούτο του Αργεντίνου στον άξονα. Στο 74′ ο Μπιελ από πολύ καλή θέση σούταρε άουτ έπειτα από πάσα του Φορτούνη (από τον οποίο ο κόσμος των Πειραιωτών ζήτησε με συνθήματα την παραμονή του στην ομάδα). Στο 76′ ο ‘Φόρτου’ πέρασε τη… μισή Τσουκαρίτσκι όμως και πάλι ο Μπιελ μετά την πάσα του δεν ‘νίκησε’ τον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 88′ ο Ιμπόρα έχασε τη μπάλα αλλά το σουτ του Νίσκεβιτς ήταν άστοχο. Λίγο πριν το 90′ ένα σουτ του Φορτούνη δεν ήταν δυνατό για να απειλήσει αισθητά.

Στις καθυστερήσεις του β’ μέρους η Τσουκαρίτσκι βρήκε το γκολ για το 3-1 με μπαλιά Νίκσεβιτς και κεφαλιά Μιλαντίνοβιτς σε μία στιγμή που η άμυνα του Ολυμπιακού δεν χειρίστηκε καλά τη φάση. Η φάση αυτή ελέγχθηκε για φάουλ στον Βρουσάι με το γκολ να μετράει.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Βρουσάι, Ρέτσος (71′ Πορόζο), Φρέιρε, Κίνι, Μαντί Καμαρά (59′ Εσε), Ιμπόρα, Μασούρας (59′ Σκάρπα), Μπιελ (83′ Αλεξανδρόπουλος), Φορτούνης και Ελ Καμπί 71′ Αραμπί).

ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ: Σαμούροβιτς, Στεφάνοβιτς, Ντράζγκιτς, Σούμποτιτς, Τόσιτς (46′ Ντότσιτς), Κόβατς, Σισοκό, Στάνκοβιτς (69′ Μιλαντίνοβιτς), Ρόγκαν (46′ Νίκσεβιτς), Ιβάνοβιτς (86′ Γκόμες) και Εντιαγέ (46′ Γιάνκοβιτς).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook