Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, η ΑΕΚ έδειξε… μέταλλο πρωταθλήτριας και πήρε την εκτός έδρας νίκη από το Βόλο με 3-2, στην τρίτη αγωνιστική της Super League 1.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει στο ματς, έμεινε και με 10 παίκτες από την αποβολή του Μάνταλου στο 26′, αλλά ανέτρεψε το σκορ με Γιόνσον και Τσούμπερ και βρήκε και τρίτο γκολ με πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις, μετά την ισοφάριση του Βόλου, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ντέλετιτς στο ματς.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την αναβολή της πρεμιέρας και την ισοπαλία με τον Πανσερραϊκό την προηγούμενη αγωνιστική. Ένα βαθμό μετά από τρία παιχνίδια έχουν οι Βολιώτες.


Το παιχνίδι
ΑΕΚ και Βόλος μπήκαν στο ματς με διάθεση να επιτεθούν και η Ένωση είχε την πρώτη ευκαιρία για γκολ με μία ωραία ενέργεια του Ρότα στην περιοχή, αλλά το σουτ του απέκρουσε με το ένα χέρι στην κλειστή του γωνία ο Σιαμπάνης.

Αμέσως μετά, ο Βόλος κατάφερε να κάνει γκολ τη δική του πρώτη ευκαιρία στο ματς. Ο Μουκουντί έκανε απίστευτο λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ και ο Ντέλετιτς βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς, για να πλασάρει με ευκολία και να κάνει το 1-0 στο ματς.


Η ομάδα του Αλμέιδα προσπάθησε να αντιδράσει στη συνέχεια και είχε μία καλή στιγμή με σουτ του Μουκουντί στο 17′, ενώ έφθασε κοντά στο γκολ στο 22′. Από εξαιρετική ενέργεια του Τσούμπερ, ο Ελίασον σε πρώτη φάση και ο Ρότα στη συνέχεια, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Σαν να μην έφθανε αυτό δε, στην επόμενη φάση, η ΑΕΚ έμεινε και με 10 παίκτες. Ο Μάνταλος βρήκε άσχημα με τις τάπες τον Κόμπα στην κοιλιά, στην προσπάθεια να κατεβάσει την μπάλα και ο διαιτητής του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την Ένωση με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς στο ματς.


Κόντρα στα δεδομένα του αγώνα όμως, η ΑΕΚ έκανε στη συνέχεια μία φοβερή ανατροπή, ολοκληρώνοντας με προβάδισμα το πρώτο ημίχρονο. Στο 32′ από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, ο Γιόνσον με εκπληκτικό άλμα πήρε την κεφαλιά πιο ψηλά από όλους και την έστειλε στα δίχτυα για την ισοφάριση του αγώνα σε 1-1.

Από στημένη μπάλα ήρθε και το δεύτερο γκολ, με τον Τσούμπερ να εκτελεί απευθείας ένα φάουλ στο 38′ και να σημαδεύει το “παραθυράκι” της εστίας του Βόλου, για το 2-1 της ΑΕΚ στο ματς.


Η Ένωση βρέθηκε έτσι από το… ναδίρ στο ζενίθ μέσα σε λίγα λεπτά και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα στο σκορ, ενώ ο Βόλος βρέθηκε να χάνει, παίζοντας με παίκτη παραπάνω. Το δεύτερο μέρος ήταν έτσι ένα… άλλο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την ισοφάριση και την ΑΕΚ να “παλεύει” και για τρίτο γκολ, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα.

Ο Κόμπα αστόχησε όμως σε κεφαλιά στο 55′ για τον Βόλο, όπως και ο Πόνσε σε ωραίο σουτ στο 60′, ενώ ο Βίντα με κεφαλιά στο 65′, έστειλε την μπάλα στα χέρια του Σιαμπάνη.


Το γκολ ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους, με τον Ντέλετιτς και πάλι να σκοράρει εναντίον της παλιά τους ομάδας. Στο 72′ η ομάδα του Μπράτσου αναπτύχθηκε ωραία στον κενό χώρο και από γύρισμα από δεξιά, η μπάλα έφθασε στον Σέρβο επιθετικό, ο οποίος “κεραυνοβόλησε” μέσα από την περιοχή και έκανε το 2-2 στο Πανθεσσαλικό.
Μετά την ισοφάριση, η ΑΕΚ “πίεσε” για ένα τρίτο γκολ και πήρε πολλά ρίσκα στο ματς, αφού αγωνιζόταν και με παίκτη λιγότερο. Έφθασε λοιπόν κοντά στο 88′, όταν ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Σιαμπάνη.


Το γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΚ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Κρούζλιακ έκανε χέρι σε κεφαλιά του Μουκουντί και ο διαιτητής έδειξε αμέσως τη βούλα του πέναλτι. Με την επιβεβαίωση και από το VAR, ο Άμραμπατ είχε την ευκαιρία να εκτελέσει από τα 11 βήματα και ευστόχησε για το 3-2 της Ένωσης στο ματς. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την ομάδα του Αλμέιδα να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook