Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ελσίνκι, ωστόσο με κορυφαίο τον Κιρίλ Ντεσπότοφ που είχε ένα γκολ και μια ασίστ, κατάφερε να πάρει τη νίκη στην Φιλανδία για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων στο Conference League.

Κουλιεράκης και Μπράντον Τόμας τα άλλα δυο γκολ των «ασπρόμαυρων» που είχαν εκπληκτική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με την Ελσίνκι να «πατά» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία μπροστά από εστία του Κοτάρσκι.


Αντίστοιχα ούτε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γίνει απειλητικός, με τους Φινλανδούς ωστόσο να καταφέρνουν να σκοράρουν στο 36ο λεπτό χάρη στην κεφαλιά του Μπαντέ, έπειτα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Λίνγκμαν.

Αυτό ήταν και το σκορ των πρώτων 45 λεπτών, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζει αρκετές αδυναμίες στην δημιουργία φάσεων.


Ωστόσο στο δεύτερο μέρος τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά για την ελληνική ομάδα, αφού οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν με το «μαχαίρι» στα δόντια.

Συγκεκριμένα στο 47΄ο Εκόνγκ έκανε μια δυνατή κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Σβάμπ δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κάτι που κατάφερε στο 55ο λεπτό ο Κουλιεράκης, με τον Έλληνα αμυντικό να αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το φάουλ που εκτέλεσε ο Ντεσπόντοφ για την ισοφάριση της ομάδας του.


Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για να πετύχει κάποιο 2ο τέρμα, ωστόσο η Ελσίνκι σταδιακά μετά το σοκ ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο περιορίζοντας τον ΠΑΟΚ.

Παρόλα αυτά η ομάδα του Λουτσέσκου δεν είχε πει τον τελευταίο της λόγο, με τον Ντεσπόντοφ στο 81ο λεπτό να σκοράρει με ένα περιπετειώδες τρόπο, αφού μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι της Ελσίνκι και στη συνέχεια με βασανιστικό τρόπο πέρασε τη τελική γραμμή του τέρματος για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπράντον Τόμας που είχε περάσει ως αλλαγή κατάφερε να αξιοποιήσει την πάσα πάρε-βάλε του Βιερίνια για το 3-1 του ΠΑΟΚ, ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα.


Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης η Ελσίνκι μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραντούλοβιτς σε 3-2, ωστόσο οι Φινλανδοί δεν είχαν άλλο χρόνο μπροστά τους για να ισοφαρίσουν με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και να ξεκινά με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Conference League.


Οι  συνθέσεις

Ελσίνκι(Κορκεακούνας):Μαένπα (13’ Εστ), Τοΐβιο, Ντε Γκράσα, Ραϊτάλα, Σόιρι, Κανελλόπουλος (76’ Πάανανεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62’ Κέσκινεν), Χετεμάι (61΄Τανάκα), Ραντούλοβιτς, Μπαντέ (62΄Κουασίβι-Μπενισάν)

Στον πάγκο: Ράμουλα, Ολίλα, Χόστικα, Φίλιπ, Ρίσκι, Ολουσάνια, Πέτερσον

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67΄Οζντόεφ), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (67’ Τάισον), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (85’ Βιεϊρίνια), Σαμάτα (75’ Μπράντον)

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook