Πρεμιέρα με το... αριστερό για τον Ολυμπιακό στον όμιλο του Europa League, καθώς ξόδεψε ένα σωρό ευκαιρίες και έδωσε την ευκαιρία στη Φράιμπουργκ (2-3) να φύγει με το σπουδαίο διπλό από το Φάληρο! Δεν έφτασαν τα δύο γκολ του Ελ Καμπί.

Ο Ολυμπιακός παίζοντας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa με τη Φράιμπουργκ σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκη είδε να πληρώνει τα λάθη του σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ηττήθηκε με σκορ 3-2 κατά κύριο λόγο επειδή έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει εκείνος νωρίτερα το σκορ.

Ολυμπιακός – Φράιμπουργκ: Πως ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Ο Ορτέγα επί της ουσίας ήταν το νέο πρόσωπο για τον Ολυμπιακό στο αριστερό άκρο της άμυνάς του στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα του Αργεντίνου με τα ερυθρόλευκα. Η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης – Ορτέγα, Φρέιρε, Ρέτσος και Ροντινέι – Εσε και Μαντί Καμαρά – Μασούρας, Μπιελ και Φορτούνης – Καμπί.


Για τη Φράιμπουργκ σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Ατουμπολού ξεκινάει ήταν από το δοκάρια, με τους Σμιντ, Λάινχαρτ, Γκίντερ και Κίμπλερ στην αμυντική τετράδα ενώ ο Χέφλερ με τον Εγκεστάιν ήταν στη μεσαία γραμμή. Ο Γκρίφο και ο Ντόαν ήταν στα άκρα και ο Σάλαι πίσω από τον Χέλερ.

Προβάδισμα η Φράιμπουργκ και τραυματισμός του Εσε από αγκωνιά
Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα με την πρώτη πολύ μεγάλη τριπλή φάση στον αγώνα. Στο 6ο λεπτό από κλέψιμο της μπάλας από τον Φορτούνη, ο Ελ Καμπί από θέση βολής είδε τον Γκίντερ να κόβει την προσπάθειά του πριν περάσει αυτή τη γραμμή, ενώ στην ίδια φάση έγιναν άλλες δύο τελικές με τον Μπιελ επίσης να έχει σουτ.

Στο 9ο λεπτό η Φράιμπουργκ βρήκε γκολ από λανθασμένη τοποθέτηση του Φρέιρε στη φάση και μεταβίβαση προς τα πίσω, ενώ υπήρχαν παίκτες της Φράιμπουργκ. Ο Σάλαι έγινε αποδέκτης της μπάλας και από κοντά έκανε το 0-1. Στο 15ο λεπτό ο Μασούρας βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά το σουτ του πήγε στον γκολκίπερ των Γερμανών. Στο 16′ ο Σάλαι είχε σουτ που έπιασε ο Πασχαλάκης.


Λίγα λεπτά μετά, ο Εσε δέχθηκε μία αγκωνιά στο πρόσωπό του. Μάτωσε, αλλά σηκώθηκε στο 22ο λεπτό με τη συνδρομή του ιατρικού επιτελείου. Για την αγκωνιά αυτή από τον Σαλάι, δεν δόθηκε καν φάουλ και κάρτα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός άφησε τη θέση του στον Ιμπόρα. Ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να επηρεάζεται σε επίπεδο φάσεων και στο 26′ ο Φορτούνης είχε δοκάρι από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του.

Ο Ελ Καμπί το 1-1, προβάδισμα με πέναλτι η Φράιμπουργκ
Οι «Ερυθρόλευκοι» συνέχισαν την προσπάθεια και κατάφεραν να βρουν το γκολ για το 1-1. Στο 40ό λεπτό ο Φορτούνης έδωσε στον Ροντινέι, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Καμπί από κοντά σκόραρε το 5ο του γκολ σε 9 αγώνες με τον Ολυμπιακό. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη διπλή φάση με τον Μασούρα και τον Ελ Καμπί να μην μπορούν να σκοράρουν από πολύ καλή θέση.


Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων η Φράιμπουργκ κέρδισε πέναλτι μετά από πάτημα του Ρέτσου στον Ντόαν, για να σκοράρει ο Γκρίφο από την άσπρη βούλα. Έτσι πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

Ο Ιμπόρα άγγιξε το γκολ για το 2-2, σχήμα με 2 φορ και 2-2 με Ελ Καμπί αλλά η Φράιμπουργκ έκανε το 2-3
Στο 48ο λεπτό ο Ολυμπιακός έβγαλε μία καλή επίθεση. Στο τέλος της φάσης αυτής, ο Ιμπόρα είχε μία επικίνδυνη κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα έξω. Στο 50′ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Γκίντερ.

Το ματς για αρκετά λεπτά μετά δεν είχε φοβερές φάσεις. Ο Μαρτίνεθ έβαλε και 2ο φορ στον αγώνα – κρατώντας παράλληλα μέσα και τον Ελ Καμπί – με την αλλαγή του Γιόβετιτς. Και δικαιώθηκε. Στο 75ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε το 2-2, έπειτα από εξαιρετική μπαλιά του Φορτούνη, κίνηση από κοντά του Ελ Καμπί και προβολή.

Ωστόσο, οι Γερμανοί κατάφεραν να απαντήσουν εκ νέου. Στο 86′ ο Φίλιπ, με πολύ καλή ενέργεια μπροστά από τον Γιόβετιτς, έκανε το σουτ για το 2-3 για τη Φράιμπουργκ. Ένα λεπτό μετά ο Γιόβετιτς είχε ένα σουτ πολύ λίγο έξω. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Φράιμπουργκ νικήτρια με 2-3.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα (77′ Κίνι), Φρέιρε, Ρέτσος και Ροντινέι, Εσε (24′ λ.τρ. Ιμπόρα), Μαντί Καμαρά, Μασούρας (61′ Γιόβετιτς), Μπιελ (46′ Ποντένσε) και Φορτούνης (77′ Σολμπάκεν) και Καμπί.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπολού, Σμιντ (55′ Σιλντίλια), Λάινχαρτ, Γκίντερ, Κίμπλερ, Χέφλερ, Εγκεστάιν, Γκρίφο (75′ Νόα), Ντόαν (90+ Αντάμου), Σάλαι (75′ Φιλίπ) και Χέλερ (90+ Κέιτελ).
Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook