Η Μαρία Σάκκαρη έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι κάνοντας μόλις 7 αβίαστα λάθη (20 η Γκαρσία).

Η ασταμάτητη Μαρία Σάκκαρη δεν “είδε” καν την Νο11 του κόσμου Καρολίν Γκαρσία και με το επιβλητικό 6-3, 6-0 μέσα σε 70 λεπτά επιστρέφοντας στον τελικό της Γουαδαλαχάρα και πλέον βρίσκεται μία νίκη μακριά από τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της.

Η περσινή φιναλίστ , η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στον 9ο τελικό στην καριέρα της (1-7), δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Γκαρσία, από την οποία απειλήθηκε μόλις σε 2 games στον ημιτελικό και παίζοντας με συνέπεια, συγκέντρωση, αλλά και βγάζοντας στο court και πάλι ένα επιθετικό τένις κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη άνετη νίκη αυτήν την εβδομάδα.

Η Σάκκαρη έκανε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι κάνοντας μόλις 7 αβίαστα λάθη (20 η Γκαρσία), αλλά ο πιο σημαντικός παράγοντας ήταν η συνέπεια που έδειξε και πάλι στο service της σβήνοντας και τα 4 break-points της Γκαρσία και παραχωρώντας 17 πόντους, την ίδια ώρα που η Γαλλίδα περνούσε μόλις 47% στο πρώτο service και έχοντας μόλις 33% στο δεύτερο (8/24).


Με 81% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service (17/21) και σβήνοντας το μοναδικό break που αντιμετώπισε, η Σάκκαρη έκανε ένα ακόμα πάρτι σε 1ο set στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα, βρίσκοντας break στο 4ο game (3-1) το οποίο και εκμεταλλεύτηκε παίρνοντας προβάδισμα με 4-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Σάκκαρη έφτασε σε εύκολους πόντους στο service της, ενώ αντίθετα η Γκαρσία “μάτωνε” για να φτάσει σε hold με αποτέλεσμα η Ελληνίδα τενίστρια να τελειώσει το 1ο set σε 36 λεπτά παίρνοντας προβάδισμα με 1-0 στον ημιτελικό, έχοντας μόλις 3 αβίαστα λάθη.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα η Σάκκαρη συνέχισε να σερβίρει με συνέπεια, ενώ από την άλλη πλευρά του court η Γκαρσία έπαιρνε μόλις 2 πόντους από το πρώτο service (2/5) και 3 από το δεύτερο (3/13) αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα στο να βρει πρώτο service (28%).

Στο μοναδικό σημείο του set που η Σάκκαρη απειλήθηκε στο service της ήταν όταν τα πράγματα είχαν ουσιαστικά τελειώσει, με βάση την εικόνα του αγώνα, με την Ελληνίδα τενίστρια να επιστρέφει από το 15/40 και σβήνοντας συνολικά 3 break-points να φτάνει στο 4-0 για να ακολουθήσουν ακόμα ένα break κι ένα hold σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα και Νο111 του κόσμου, Καρολάιν Ντόλχαϊντ η οποία νωρίτερα κέρδισε την συμπατριώτισσά της Σοφία Κένιν με 7-5, 6-3.

Πηγή: tennis24.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook