Χάρη σε δυο εύστοχα πέναλτι των Ελ Καμπί - Γιόβετιτς και δυο κεφαλιές των Ποντένσε - Ιμπόρα ο Ολυμπιακός, που παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, επικράτησε εύκολα με 4-0 της Κηφισιάς, η οποία ήταν επικίνδυνη μόνο στο πρώτο 15λεπτο, όταν έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός έκανε το αγωνιστικό του καθήκον για ακόμα ένα παιχνίδι του στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη Stoiximan Super League 1 με την επικράτηση σε βάρος της Κηφισιάς με σκορ 4-0. Μία Κηφισιά που του έβαλε πάντως… ζόρια ειδικά σε ένα διάστημα του α’ μέρους. Γκολ με Ελ Καμπί και Ποντένσε στο πρώτο 45λεπτο με τον Ορτέγα να δίνει την πρώτη ασίστ του και τον Πορτογάλο να σκοράρει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Πρώτο γκολ και ο Στέφαν Γιόβετιτς με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και πρώτο τέρμα και ο Ιμπόρα στον Ολυμπιακό για το τελικό 4-0.


Ολυμπιακός – Κηφισιά: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός – που δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Σαντιάγκο Εσε – είχε στο αρχικό του σχήμα αρκετά νέα πρόσωπα συγκριτικά με τον αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Ειδικότερα τους Ντόι, Κίνι, Αλεξανδρόπουλο, Σκάρπα και Σολμπάκεν. Ο σχηματισμός του Μαρτίνεθ για τον αγώνα με την Κηφισιά: ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα καρέ, με τους Ορτέγα, Ρέτσο, Ντόι και Κίνι στην τετράδα της άμυνας ενώ ο Αλεξανδρόπουλος τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή με τον Καμαρά. Ο Σκάρπα ήταν μπροστά τους, με τον Σολμπάκεν και τον Ποντένσε στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Ελ Καμπί φυσικά ήταν στην κορυφή ως φορ.
Η ομάδα της Κηφισιάς από την άλλη είχε τον Γιάννη Αναστασίου να προχωρά στις εξής επιλογές: ο Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια και άμυνα με Λούμορ, Τσάπαν, Βαφέα και Γιάννη Μασούρα. Στο κέντρο ήταν οι Παπασάββας και Πέιος και μπροστά τους ο Ιπαλίμπο. Άκρα με Αντερέγκεν και Μπαρμπόσα Σάντος και φορ ο Τετέι.

Ξεκίνησε καλύτερα ο Ολυμπιακός όμως τη μεγάλη φάση την είχε η Κηφισιά με τον Τετέι
Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν πιο καλά στο ματς όμως δεν είχαν ανάλογη συνέχεια. Στο 3ο λεπτό ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που απείλησε στον αγώνα. Πρώτα ένα γέμισμα της μπάλας από τον Κίνι που έβγαλε εξαιρετικά δύσκολα ο Κρίστινσον και μετά ένα σουτ του Σολμπάκεν που πέρασε έξω. Στη συνέχεια πάντως και ειδικότερα στο 5ο λεπτό η Κηφισιά θα σκόραρε με τον Μπαρμπόσα Σάντος που όμως ήταν εκτεθειμένος και ορθώς το γκολ δεν μέτρησε. Η Κηφισιά όσο περνούσαν τα λεπτά αξιοποίησε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε καλές επιστροφές μετά τις επιθέσεις του.


Στο 9ο λεπτό ο Τετέι της Κηφισιάς μετά από μεταβίβαση του Μπαρμπόσα Σάντος ‘νικήθηκε’ στο τετ α τετ του με τον Πασχαλάκη στην πιο μεγάλη φάση του ματς μέχρι εκείνη τη στιγμή ενώ στη συνέχεια η ομάδα των Βορείων Προαστίων απείλησε σε άλλες 2 περιπτώσεις, εκ των οποίων η μία με σουτ του Ιπαλίμπο στο 10ο λεπτό. Στο 16ο λεπτό ο Μπαρμπόσα Σάντος έκανε μία εντυπωσιακή προσπάθεια ενώ τον είχε χάσει ο Ορτέγα με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει.

Ο Ποντένσε τα έκανε όλα, φέρνοντας το 2-0 του Ολυμπιακού
Περίπου στα μισά του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός βρήκε τον πρωταγωνιστή του μεσοεπιθετικά και αυτός ήταν ο Ποντένσε με κερδισμένο πέναλτι και γκολ. Και τον βρήκε σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο του ματς.
Ο Ολυμπιακός στο 19ο λεπτό θα σκόραρε από στατική φάση. Ο Ρέτσος έσκαψε τρομερά τη μπάλα για τον Ποντένσε, ο Πέιος πήγε πάνω στον Πορτογάλο – ενώ ήταν μέσα στην περιοχή – με τα χέρια του για να τον σπρώξει και ο Κατοίκος έδειξε την άσπρη βούλα. Στο 21ο λεπτό ο Σολμπάκεν άφησε το πέναλτι στον Ελ Καμπί (καθώς πήγε αρχικά να το χτυπήσει εκείνος) και ο Μαροκινός με πολύ καλό χτύπημα έκανε το 1-0, φτάνοντας τα 7 γκολ σε 10 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.


Μετά ήταν η σειρά του Ποντένσε να σκοράρει. Σέντρα του Ορτέγα μετά από τη μπαλιά του Σολμπάκεν και γκολ του Ποντένσε με κεφαλιά, το πρώτο του μετά το come back του στον Ολυμπιακό. Στο 30ό λεπτό ο Ολυμπιακός πλησίασε σε ένα ακόμα γκολ με μπαλιά του Ποντένσε και σουτ του Σκάρπα από αρκετά καλή θέση που όμως πέρασε εκτός. Περίπου δέκα λεπτά (39′) μετά ο Σολμπάκεν από μπαλιά του Ελ Καμπί με εξαιρετικό τρόπο στον χώρο έχασε τετ α τετ με τον Κρίστινσον να αποκρούει την προσπάθεια του Νορβηγού.


Η Κηφισιά έψαξε αντίδραση με σουτ του Μπαρμπόσα Σάντος στο 41ο λεπτό που όμως δεν είχε τύχη φεύγοντας αρκετά άουτ. Ουσιαστικά είδαμε ένα α’ μέρος όπου ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν ανώτερος στο ξεκίνημά του, όμως μετά η Κηφισιά έβγαλε καλή και ανταγωνιστική εικόνα μεσοεπιθετικά με σημαντικές χαμένες φάσεις όπως του Τετέι, ωστόσο μετά τα 2 γκολ των Ερυθρόλευκων έγειραν ξεκάθαρα την πλάστιγγα υπέρ τους.

Τα πρώτα γκολ των Γιόβετιτς και Ιμπόρα για το εμφατικό 4-0
Στο 2ο μέρος οι αλλαγές του Μαρτίνεθ οδήγησαν σε ένα κέντρο με Ιμπόρα, Καρβάλιο και Σκάρπα και ενώ καλές επιθετικά στιγμές είχαν και οι 2 ομάδες. Στο 53ο λεπτό ο Σκάρπα έκανε την πρώτη του καλή κίνηση στον αγώνα με μπαλιά για το κεφάλι του Ιμπόρα και τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 60′ ο Αντερέγκεν πλαγιοκόπησε έξυπνα και ωραία για να κάνει ένα καλό σουτ που έφυγε σχεδόν δίπλα από το δοκάρι. Στο 62′ ο Παπασάββας πηγαίνοντας να διώξει κλώτσησε χαμηλά τον Γιόβετιτς για να κερδίσει πέναλτι ο Μαυροβούνιος και να κάνει το 3-0 με το πέναλτι που εκτέλεσε ο ίδιος. Εκείνος το κέρδισε και εκείνος το χτύπησε κιόλας για να σκοράρει για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό και για να δώσει έτσι ένα πιο ευρύ σκορ για την ομάδα του.


Στο 70ό λεπτό έπειτα από μία αριστοτεχνική ασίστ του Γιόβετιτς ο Καρβάλιο βρήκε στον βηματισμό του μία σουτάρα για το 4-0, που όμως δεν μέτρησε καθώς ο Μαυροβούνιος ήταν εκτεθειμένος. Όσο περνούσε η ώρα έπεφτε και ο ρυθμός του αγώνα με τους δύο προπονητές να κάνουν και αρκετές αλλαγές. Ο Ολυμπιακός έψαξε και άλλα γκολ, έχοντας στιγμές όπως το σουτ του Σκάρπα στο 78′ που πέρασε άουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα ενώ η Κηφισιά δεν μπόρεσε να απειλήσει επιθετικά.

Στις καθυστερήσεις του β’ μέρους από τα πόδια του Μπιελ και το κόρνερ του ο Ιμπόρα πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους με κεφαλιά για να σκοράρει και να βγάλει μετά μία… κραυγή ενθουσιασμού. Μάλιστα πήγε στον πάγκο για να αφιερώσει το τέρμα του. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα του Μαρτίνεθ να νικά με 4-0, έχοντας το απόλυτο φέτος στην έδρα της για Πρωτάθλημα με νίκες με Πανσερραϊκό, Ατρόμητο, Λαμία και τώρα με την Κηφισιά: άρα 4 στα 4 εντός. Ένα β’ μέρος που ποιοτικά ήταν κατώτερο πάντως από το α’ ως προς τη συνολική του εικόνα ακόμα και από μεριάς φάσεων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος (74′ Πορόζο), Κίνι, Μαντί Καμαρά (46′ Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58′ Καρβάλιο), Σκάρπα, Ποντένσε, Σολμπάκεν (69′ Μπιελ) και Ελ Καμπί (58′ Γιόβετιτς).

ΚΗΦΙΣΙΑ: Κρίστινσον, Λούμορ, Τσάπαν, Βαφέας, Γιάννης Μασούρας (61′ Γκόμπελιτς), Μπαρμπόσα Σάντος (61′ Ίλιεφ), Πέιος (71′ Αντούνες), Παπασάββας (71′ Κωνσταντακόπουλος), Ιπαλίμπο, Τετέι και Αντερέγκεν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook