Ο Αρης «ανησύχησε» τον Ολυμπιακό με την ισοφάριση του Πάρδο στο 47' και το δοκάρι του Νταρίντα στο 53', αλλά o Αγιούμπ Ελ Καμπί με δυο γκολ (63', 70') «καθάρισε» για τους Ερυθρόλευκους και ο Γιόβετιτς έβαλε το «κερασάκι» στο 83' για το εντυπωσιακό 4-1 - Χαμένο πέναλτι ο Φορτούνης, τραυματίστηκε ο Ρέτσος.

Ένας… καταιγιστικός επιθετικά Ολυμπιακός στο β’ μέρος έκανε ότι ήθελε τον Άρη στο γήπεδο Καραϊσκάκη και κατέληξε να τον νικήσει με σκορ 4-1. Φοβεροί δημιουργικά και επιθετικά οι Ποντένσε και Φορτούνης, σκόραραν για τους Ερυθρόλευκους οι Ελ Καμπί (2) και Γιόβετιτς (1). Αυτογκόλ ο Μπράμπετς στο 1-0 και το 1-1 είχε κάνει προσωρινά ο Πάρντο με φοβερό σουτ.

Ολυμπιακός – Άρης: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Ο Ολυμπιακός είδε τον Εσε να επιστρέφει έχοντας ειδική μάσκα στο αρχικό του σχήμα μετά από απόφαση – προφανώς – του τεχνικού επιτελείου για πρώτη φορά με τον τραυματισμό του στο πρόσωπο στον αγώνα με τη Φράιμπουργκ. Ο αρχικός σχηματισμός του Μαρτίνεθ για τον Άρη: Πασχαλάκης κάτω από τα δοκάρια, άμυνα με Κίνι, Φρέιρε, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Μαντί Καμαρά και Εσε, μπροστά τους ο Φορτούνης, άκρα με Σολμπάκεν και Μασούρα και φορ ο Ελ Καμπί. Ο Φορτούνης βέβαια και πάλι τραβιόταν στα άκρα.

Στον Άρη από την άλλη ο Μάντζιος επέλεξε να βάλει τον Ματαρίτα για πρώτη φορά στην ελληνική Λίγκα. Σε έναν ρόλο στο ένα εκ των δύο άκρων της άμυνας και όχι στον άξονα παρότι αρχικά υπήρχε τέτοια αίσθηση. Ο Ματαρίτα πήγε πίσω στην άμυνα και ο Οντουμπάτζο μπροστά.

Ξεκινώντας από την άμυνα ο Κουέστα ήταν κάτω από τα γκολπόστ και στην άμυνα οι Ματαρίτα και Μοντόγια στα δύο άκρα της και οι Φαμπιάνο και Μπράμπετς οι δύο στόπερ. Στο κέντρο ήταν οι Βερστράτε και Νταρίντα, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ μπροστά τους, οι Τζόναταν Μενέντες και Οντουμπάτζο στα επιθετικά άκρα και ο Λορέν Μορόν ήταν στην κορυφή της επίθεσης.


Η συνεργασία των Σολμπάκεν – Φορτούνη – Μασούρα έφερε το 1-0
Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα με τις καλύτερες φάσεις στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Στο 7ο λεπτό ο Ελ Καμπί έχασε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα. Κακή εκτίμηση και λάθος γύρισμα του Οντουμπάτζο, με τον Φορτούνη να κλέβει και να του δίνει τη μπάλα αλλά από κοντά ο Μαροκινός δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 11ο λεπτό ο Ολυμπιακός απείλησε εκ νέου με ένα σουτ του Φορτούνη που πέρασε λίγο έξω μετά από μία καλή επιθετική συνεργασία των παικτών του.

Στο 21ο λεπτό ο Ολυμπιακός χάρις στην κίνηση του Σολμπάκεν να δει και να πασάρει στον Φορτούνη έβγαλε την επίθεση για το 1-0. Ο Φορτούνης πάσαρε στον Μασούρα, ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έστειλε τη μπάλα προς την εστία, ο Μπράμπετς μπήκε στην πορεία της μπάλας, τη βρήκε αλλά αντί να διώξει έκανε λάθος και την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα, δίνοντας μάλιστα ύψος στη μπάλα.


Ο Άρης έψαξε αντίδραση στη συνέχεια με τον Οντουμπάτζο να περνάει τον Μασούρα αλλά η μπαλιά του να πηγαίνει απευυθείας στα χέρια του Πασχαλάκη στο 36′. Τρία λεπτά μετά ο Σολμπάκεν πήγε να κάνει ένα σουτ με αρκετά μεγάλο συντελεστή δυσκολίας καθώς ήταν από πλάγια θέση με το σουτ του να φεύγει με δύναμη έξω. Στο 40ό λεπτό ο Άρης είχε τελική με το Μενέντες που κόπηκε όμως σε κόρνερ, το οποίο μετά δεν αξιοποίησαν οι φιλοξενούμενοι. Συνολικά στο α’ μέρος αν και οι 2 ομάδες είχαν τις στιγμές τους ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και δικαίως πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Σουτάρα ο Πάρντο για το 1-1, δοκάρι ο Νταρίντα και μετά το 2-1 ο Ελ Καμπί!
Ο Άρης στην έναρξη του β’ μέρους μπόρεσε να βρει το γκολ του για το 1-1 με μία σουτάρα του Πάρντο. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα και ο παίκτης του Άρη σούταρε με δύναμη μην αφήνοντας περιθώρια στον Πασχαλάκη. Ο Κίνι ήταν ο τελευταίος παίκτης στην άμυνα που πήγε να απομακρύνει αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πάρντο. Ο Ολυμπιακός στο 52′ θα έφτανε ξανά στην περιοχή με ένα σουτ του Εσε να παίρνει ύψος μετά από διώξιμό του και να πηγαίνει κόρνερ.

Ο Άρης όμως είχε και πολύ μεγάλη φάση για το 1-2. Στο 53ο λεπτό ο Νταρίντα βρέθηκε σε θέση βολής με την προσπάθειά του να πηγαίνει στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός θα έβγαζε φάση και με τον Φορτούνη με σουτ που κόπηκε στο 56′ έπειτα από πάσα του Ποντένσε. Στο 58′ ο Ελ Καμπί πήρε την κεφαλιά όμως έστειλε τη μπάλα εκτός στόχου μετά τη σέντρα του Ροντινέι.

Ο Φορτούνης τελικώς θα ήταν ο παίκτης που θα έδινε και πάλι τη λύση. Στο 62ο λεπτό από το δικό του κόρνερ ο Ελ Καμπί πήδηξε ψηλά, πρόλαβε τον Ρέτσο και σκόραρε με κεφαλιά βάζοντας το 8ο γκολ του σε 11 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις για να γίνει έτσι το 2-1 υπέρ των Ερυθρόλευκων και γηπεδούχων στο ματς.


Χάθηκε η μπάλα στο 3-1 του Ολυμπιακού και μετά τεσσάρα με Γιόβετιτς!
Η είσοδος του Ποντένσε στον αγώνα σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο άλλαξε το ματς για τον Ολυμπιακό. Στο 70ό λεπτό ο Ποντένσε συνεργάστηκε άψογα με τον Ροντινέι, η μπάλα… χάθηκε σε αυτή τη φάση και ο Ελ Καμπί από κοντά με προβολή έκανε το 3-1 για το 9ο τέρμα του σε σειρά 11 αναμετρήσεων.

Στο 72′ ήταν η σειρά του Ποντένσε να έχει ευκαιρία με σουτ του και στο 75′ ο Κουέστα έβγαλε πολύ δύσκολα την προσπάθεια του Μπιελ από κοντά. Στο 78′ ο Ρέτσος βρέθηκε στο έδαφος, έπιασε τον προσαγωγό του και έγινε μετά αλλαγή από τον Ντόι. Ο Ολυμπιακός έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Στο 84′ ο Μπιελ βγήκε μπροστά, έσπασε τη μπάλα στον Γιόβετιτς και ο Μαυροβούνιος σέντερ φορ δεν αστόχησε με σουτ του για το 4-1. Στο 87′ ο Μπιελ βγήκε μόνος του απέναντι στον Κουέστα αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Χέρι ο Ζαμόρα και υπόδειξη πέναλτι αλλά ο Κουέστα έβγαλε την προσπάθεια του Φορτούνη
Στο 89ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε σωστά πέναλτι μετά από γύρισμα της μπάλας του Ροντινέι και χέρι του Ζαμόρα. Ανέλαβε να χτυπήσει την εσχάτη των ποινών ο Φορτούνης αλλά ο Κουέστα έβγαλε την προσπάθειά του με τα πόδια και έτσι έμεινε το 4-1 με τον κόσμο πάντως να αποθεώνει τον αρχηγό της πειραϊκής ομάδας παρότι έχασε το πέναλτι. Προς το τέλος ο Φορτούνης χτύπησε, βρέθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια σηκώθηκε αλλά κουτσαίνοντας. Μετά πάντως έδειχνε να πατάει κανονικά το πόδι του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι (74′ Ορτέγα), Φρέιρε, Ρέτσος (78′ λ.τρ. Ντόι), Ροντινέι, Εσε, Μαντί Καμαρά, Φορτούνης, Σολμπάκεν (55′ Ποντένσε), Μασούρας (55′ Μπιελ) και Ελ Καμπί (78′ Γιόβετιτς).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο (46′ Πάρντο), Μπράμπετς (37′ λ.τρ. Βέλεθ), Φαμπιάνο, Μοντόγια, Ματαρίτα, Βερστράτε (86′ Ζιλ), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (71′ Μόμπεργκ), Μενέντες (71′ Ζαμόρα) και Μορόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook