Με τον Ζίβκοβιτς μπροστάρη ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε δις του Παναθηναϊκού, που έχασε πολλές ευκαιρίες και ισοφάρισε ισάριθμες φορές, τη δεύτερη στο 96’, με τον Γερεμέγεφ να κάνει το 2-2, σε ένα σπουδαίο ματς.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι με 2-2, στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σε ένα ντέρμπι που τα είχε… όλα.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε δύο φορές, μια κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Τόμας στο 19’ και άλλη μια στο καλό του «διάστημα», με τον Ζίβκοβιτς στο 58’, ενώ είχε και δοκάρι με τον πρώτο στο 57ο λεπτό, δείχνοντας έτοιμος να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» χάρη στην κυνικότητά του.

Με το «τριφύλλι» να ξεκινάει με δοκάρι του Τζούριτσιτς στο 2’, να απαντάει αρχικά με τον Παλάσιος στο 32’ και να χάνει ενδιάμεσα αλλά και στο τελείωμα του αγώνα πολλές ευκαιρίες. Με τη… λύτρωση να έρχεται τελικά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρη σε δύο αλλαγές: τον Μλαντένοβιτς που έκανε τη σέντρα και τον Γερεμέγεφ να κάνει το 2-2.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς που γλίτωσε τελικά από δεύτερη διαδοχική -και άδικη βάσει συνολικής εικόνας και αριθμού ευκαιριών- εντός έδρα ήττα, έφτασε τους 13 βαθμούς, ενώ θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, την προσεχή Κυριακή (08/10) για το εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας. Με εκείνη του Λουτσέσκου να έχει πλέον 14 πόντους και να… ξεκουράζεται, λόγω της διακοπής για τις δημοτικές εκλογές.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μπρινιόλι στην εστία και τους Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στα μετόπισθεν. Ο Αράο και ο Τσέριν ήταν οι κεντρικοί χαφ, ενώ Παλάσιος-Μπερνάρ αγωνίστηκαν στα «φτερά» και ο Τζούριτσιτς πίσω από τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη «κατέβηκε» επίσης με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ. Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης και Μπάμπα αποτέλεσαν την τετράδα στην άμυνα και οι Τσιγγάρας-Σβαμπ το δίδυμο στον άξονα. Με τους Ζίβκοβιτς και Τάισον στα δύο άκρα της επίθεσης, τον Κωνσταντέλια σε επιτελικό ρόλο και τον Τόμας σέντερ φορ.

Το ματς:
Φουριόζοι ξεκίνησαν το παιχνίδι Παναθηναϊκός και Τζούριτσιτς, με τον Σέρβο μέσο να φεύγει ταχύτατα στην αντεπίθεση από πλάγια αριστερά, μόλις στο 2’, να κερδίζει στην μονομαχία τον Εκόνγκ, αλλά το σουτ του στην κλειστή γωνία του Κοτάρσκι να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας του!

Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, μια ακόμα προσπάθεια του Τζούριτσιτς, αυτή την φορά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε λίγο άουτ. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν εμφανώς στο ξεκίνημα να βγάλει την μπάλα μπροστά, λόγω της πίεσης που δεχόταν, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Ακολούθησαν δύο ακόμα καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, με τον Ιωαννίδη στο 8ο και τον Τσέριν στο 13ο λεπτό, οι οποίοι έριξαν το βάρος τους στην αριστερή πτέρυγα, για να προκαλέσουν ρήγματα με τους Χουάνκαρ, Μπερνάρ και ενίοτε και τον Τζούριτσιτς.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ντέρμπι, ήταν ο «δικέφαλος του Βορρά» εκείνος που πήρε το προβάδισμα, στο 19’. Όταν ο Σβαμπ άνοιξε δεξιά στον Ζίβκοβιτς εκείνος σέντραρε συρτά, ο Μπρινιόλι βρήκε λίγο την μπάλα, αλλά ο ευρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι Τόμας με προβολή την έστειλε στα δίχτυα, για το 0-1!

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να συνέλθει από την ψυχρολουσία στη συνέχεια, χωρίς να χάσει τον έλεγχο του αγώνα, με τον αντίπαλο του να προσπαθεί, πλέον, να τον απειλήσει με κάποια αντεπίθεση.

Προειδοποίησε στο 28’, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας και διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα από δεξιά το οποίο έδιωξε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο Κοτάρσκι. Για να αποδοθεί, τελικά, η… δικαιοσύνη τέσσερα λεπτά μετά…

Καθώς από το γύρισμα του Τζούριτσιτς από δεξιά, η μπάλα πήγε στον Μπερνάρ που κόπηκε, ο Παλάσιος έγινε κάτοχός της και με απευθείας βολέ την έστειλε πρώτα στο δεξιό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, για το 1-1!

Το… μονότερμα συνεχίστηκε στα εναπομείναντα λεπτά για την ανάπαυλα, αν και ο ΠΑΟΚ πήγε να κάνει μια ακόμα ζημιά στην κόντρα, με τον Μπρινιόλι να βγάζει το τετ α τετ με τον Κωνσταντέλια στο 41’ και να καταλογίζεται χέρι, λανθασμένα από τον διαιτητή Μαρτίνς.

Με το «τριφύλλι» να έχει την τελευταία ευκαιρία για γκολ, στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου, όταν από γέμισμα του Κώτσιρα στο δεύτερο δοκάρι ο Μπερνάρ κατέβασε άψογα την μπάλα, σούταρε αλλά στην εξωτερική πλευρά των διχτυών…

Στο δεύτερο μέρος, ήταν οι Θεσσαλονικείς εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυνατά και μόλις στο 49’, είδαν τον Τόμας να μην προλαβαίνει για χιλιοστά να κάνει την προβολή σε κενή εστία, μετά από γέμισμα του Κεντζιόρα από δεξιά.

Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία τρία λεπτά μετά, όταν από τον συνδυασμό Χουάνκαρ και Μπερνάρ, ο πρώτος έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι όπου ο επερχόμενος Ιωαννίδης δεν μπόρεσε να πάει στη μπάλα, η οποία έφτασε στον Παλάσιος που με πολύ καλές προϋποθέσεις σούταρε άστοχα.

Παράλληλα, οι αποστάσεις στις γραμμές του συνέχισαν να μεγαλώνουν, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να επιδιώξει και να καταφέρει να το εκμεταλλευτεί…

Αφού, λοιπόν, προειδοποίησε στο 57’ με το δυνατό σουτ του Τόμας έξω από την περιοχή και τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι προτού περάσει άουτ, στην αμέσως επόμενη φάση έφτασε πήρε εκ νέου το προβάδισμα.

Με τον Τάισον να κάνει… ανενόχλητος διαγώνια κίνηση, φτάνοντας μέχρι την περιοχή, να ανοίγει δεξιά στον αμαρκάριστο Ζίβκοβιτς ο οποίος με φοβερό τελείωμα και ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 1-2!

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός χαμήλωσε, με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε διορθωτικές κινήσεις και τους «πράσινους» να αναλαμβάνουν εκ νέου τα ηνία μπαίνοντας στο τελευταίο 10λεπτο.

Ο Βιλένα δεν κατάφερε όχι μια αλλά… τρεις φορές, στο 78’, στο 81’ και στο 83’, να φτάσει στην ισοφάριση για λογαριασμό της ομάδας του, έχοντας ισάριθμα άστοχα σουτ. Ο Κοτάρσκι ανέλαβε δράση στο 86ο λεπτό, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Βιλένα, απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γεντβάι και όλα έδειχναν ότι οι «ασπρόμαυροι» θα έκαναν το colpo grosso, φεύγοντας από τη Λεωφόρο με το «διπλό»…

Πιθανότατα, θα το έκαναν, αν ο Σαμάτα ήταν εύστοχος στο τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, στο 93’. Δεν ήταν όμως, σε αντίθεση με τον αντίπαλο σέντερ φορ που είχε επίσης μπει αλλαγή, τον Γερεμέγεφ. Ο οποίος με κεφαλιά μετά από σέντρα του -ερχόμενου από τον πάγκο- Μλαντένοβιτς, πέτυχε μέσα σε πανδαιμόνιο το τελικό 2-2, στο έκτο λεπτό του επιπλέον χρόνου!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (70′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγεφ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Ζέκα, Κλεϊνχέισλερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (83′ Μουργκ), Τόμας (72′ Σαμάτα).

Έμειναν στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ρ. Σοάρες, Μιχαηλίδης.

Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook