Ξεκούραστο βράδυ για τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα, που με ηγέτη τον Ποντένσε (2 γκολ) επικράτησε χωρίς πρόβλημα 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και συνεχίζει μόνος πρώτος και στο +5 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Στο φινάλε σκόραρε και ο Ροντινέι.

Ένας σοβαρός, προσηλωμένος και ανώτερος από τον αντίπαλό του Ολυμπιακός επικράτησε αρκετά άνετα και δίκαια με 3-0 εκτός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα. Δύο γκολ από τον Ποντένσε στο α’ μέρος, σκόραρε στο τέλος και ο Ροντινέι, για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα.

Με 18 λεπτά καθυστέρηση εξαιτίας ενός υβριστικού πανό
Δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Ένα πανό με άσχημους χαρακτηρισμούς που είχε ανέβει στην εξέδρα των οπαδών του ΠΑΣ αποτέλεσε την αιτία που ο διαιτητής Μανούχος πήγε προσωρινά στα αποδυτήρια με τους βοηθούς του. Περίμενε 15 λεπτά για να κατέβει αλλά αυτό δεν έγινε.
Προσωρινά στα αποδυτήρια πήγε και ο Ολυμπιακός. Τελικώς λίγο μετά ο διαιτητής και ο Ολυμπιακός επανήλθαν στο γήπεδο. Δεκαοκτώ λεπτά μετά την προκαθορισμένη σέντρα ο αγώνας ξεκίνησε. Το επίμαχο μέρος του πανό καλύφθηκε για να μην φαίνεται. Δεν κατέβηκε. Απλά καλύφθηκε και μάλιστα παρά την παρέμβαση των παικτών του ΠΑΣ και του αρχηγού της ομάδας δεν κατέβηκε ούτε εκείνη τη στιγμή ούτε τόσο γρήγορα. Στο δε β’ μέρος το μέρος του πανό που αποτέλεσε το πρόβλημα επανήλθε.


ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ως αρχική προσέγγιση για την αναμέτρηση διάταξη στο 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κλέιμαν, άμυνα με Σόρια, Παντελάκη, Μπακαδήμα και Τσαούση, κέντρο με Λιάσο και Μπιλμπάο, ο Παμλίδης πίσω από τον φορ Μπάλαν και στα δύο άκρα οι Τζίμας και Ροσέρο.

Στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε αλλαγές. Οι περισσότερες αναμενόταν να γίνουν πράξη. Στη βασική 11άδα είχε τους Ορτέγα, Αλεξανδρόπουλο, Μπιελ και Ποντένσε. Η αρχική διάταξη του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Φρέιρε, Ντόι και Ροντινέι, κέντρο με Αλεξανδρόπουλο και Μαντί Καμαρά και πίσω από τον Ελ Καμπί οι Μπιελ, Φορτούνης και Ποντένσε.


Απειλητικός ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και Μπιελ αλλά τα γκολ τα έβαλε ο Ποντένσε!
Στο πρώτο διάστημα του αγώνα ο Ολυμπιακός πρέσαρε τον ΠΑΣ για το γκολ. Είχε και φάσεις με τον Φορτούνη με σουτ στο 7ο λεπτό και με δύο επιθετικές προσπάθειες από τον Μπιελ. Στην πρώτη στο 11′ ο Ισπανός πάτησε περιοχή και το σουτ του αποκρούστηκε και στη 2η περίπτωση σχεδόν στο ίδιο λεπτό το σουτ του πέρασε έξω. Στο 15ο λεπτό ο Μαντί Καμαρά βρήκε τον Μπιελ με τον Ισπανό να μην βρίσκει γεμάτα τη μπάλα που έφυγε εκτός στόχου.

Στο 17ο λεπτό ο Ορτέγα έδωσε τη μπάλα στον Ποντένσε, ο Πορτογάλος σούταρε και σκόραρε. Η μπάλα βρήκε και πάνω στον Παντελάκη για να καταλήξει στα δίχτυα του Κλέιμαν για το 0-1. Στο 21ο λεπτό ο Ελ Καμπί έχασε τετ α τετ αλλά στο 23′ ο Ποντένσε σκόραρε ξανά. Ο Πορτογάλος πήρε τη μπάλα από τον Μπιελ και σούταρε με τη μία για να κάνει το 0-2.

Ο ΠΑΣ λίγο μετά το 20′ έψαξε αντίδραση με παίκτες όπως οι Ροσέρο, Παμλίδης και Τζίμας αλλά ολοκληρωμένη επιθετική ενέργεια δεν είχε. Στο 37′ ο Ροντινέι βρήκε χώρο και έσπασε τη μπάλα για τον Ελ Καμπί που έκανε προβολή αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Νέα προσπάθεια μετά στο 39′ με ένα χλιαρό σουτ του Μπιελ που δεν ανησύχησε τον Κλέιμαν. Στο 41′ δοκίμασε το πόδι του και ο Αλεξανδρόπουλος με τον πορτιέρε του ΠΑΣ να μπλοκάρει. Στο 44ο λεπτό ο Φορτούνης εκτέλεσε ένα φάουλ αρκετά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν.

Σχήμα με Γιόβετιτς – Ελ Καμπί και γκολ ο Ροντινέι για το 0-3
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε – για ένα διάστημα – και 2ο φορ στην 11άδα του καθώς μπήκε στον αγώνα και ο Γιόβετιτς. Έτσι είχε σχήμα με τον Μαυροβούνιο και τον Ελ Καμπί. Στο 47ο λεπτό ο Μπιελ έχασε και νέα φάση με τετ α τετ του. Στο 50ό λεπτό από φάουλ του Παμλίδη ο Μπάλαν πήρε την κεφαλιά από τον Πορόζο αλλά αυτή έφυγε έξω. Στο 54ο λεπτό ο Ελ Καμπί πήγε να βάλει γκολ με ψαλιδάκι αλλά η έμπνευσή του αυτή δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 58′ από σέντρα του Ροντινέι ο Ελ Καμπί είδε την κεφαλιά του να μπλοκάρεται.

Ο ΠΑΣ γενικά είχε πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο β’ μέρος μεσοεπιθετικά σε σχέση με το α’ 45λεπτο αλλά μέχρι εκεί. Στο 61ο λεπτό ο Μπάλαν προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά την εστία του Πασχαλάκη. Στο 69′ ο Μπακαδήμας έδιωξε με ρίσκο σε κόρνερ το σουτ του Μαντί Καμαρά. Στο 76′ ο Ολυμπιακός είχε διπλή χαμένη φάση με Ροντινέι αλλά και Γιόβετιτς. Στο 77′ ο Αλεξανδρόπουλος σούταρε έξω. Στο 91′ ο Ροντινέι με ωραία κίνηση και σουτ με το αριστερό που βρήκε στον Μπακαδήμα έκανε το 0-3 και κάπου εκεί έκλεισε ο δείκτης του σκορ. Ήταν και το πρώτο γκολ του Ροντινέι στον Ολυμπιακό και ενώ πήγε στον πάγκο για τα πειράγματα, την αποθέωση και το… φατούρο των συμπαικτών του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (62′ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75′ Γκάρο), Παμλίδης, Ροσέρο (61′ Έφορντ) και Μπάλαν (75′ Κόντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Φρέιρε (46′ Πορόζο), Ντόι, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Μαντί Καμαρά, Μπιελ (84′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (46′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66′ Καρβάλιο) και Ελ Καμπί (66′ Μασούρας).

Πηγή: gazzetta.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook