Ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-1 τη Γουέστ Χαμ, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και μπήκε ξανά στη “μάχη” για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με ένα φοβερό γκολ του Φορτούνη στο 33′ και ένα αυτογκόλ του Ογκμπόνα στο 45+1′, ο Ολυμπιακός φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς από το πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Γουέστ Χαμ και ήλεγξε το ρυθμό και στο δεύτερο μέρος. Ένα γκολ του Πακετά στο 87′ όμως, έκανε “θρίλερ” το φινάλε του αγώνα, με την ομάδα του Μαρτίνεθ να διατηρεί πάντως το προβάδισμα μέχρι τη λήξη.

Η Γουέστ Χαμ πήρε στη συνέχεια την κατοχή της μπάλας, αλλά ο Ολυμπιακός παρέμεινε πιο επικίνυδνος στους κενούς χώρους. Ο Φορτούνης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος για τους Πειραιώτες και κόπηκε δύο φορές πριν “εκτελέσει” την αντίπαλη εστία, στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Η τρίτη όμως ήταν και η… φαρμακερή, αφού στο 33′, ο Τρικαλινός μέσος έκανε απίθανη ενέργεια έξω από την περιοχή, απέφυγε τους αντιπάλους του και με τρομερό σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, έκανε το 1-0 στο ματς και έβαλε “φωτιά” στο “Καραϊσκάκης”.


Αμέσως μετά ο Φορτούνης είχε και νέα μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά από σέντρα του Ροντινέι, αλλά αστόχησε από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Η Γουέστ Χαμ είχε μία δική της καλή στιγμή στο 38′, με σουτ του Κούντους που πέρασε άουτ, για να έρθει στη συνέχεια το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ροντινέι συνέκλινε από δεξιά και έκανε τη σέντρα με το αριστερό προς τον Ελ Κααμπί, με τον Ογκμπόνα να βάζει την προβολή για να κόψει και να πετυχαίνει αυτογκόλ υπέρ του Ολυμπιακού.
Η ομάδα του Μαρτίνεθ πήγε έτσι με σημαντικό προβάδισμα στα αποδυτήρια, αφού ο Πασχαλάκης έκανε και μία μεγάλη απόκρουση στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ήλεγξε περισσότερο το ρυθμό του αγώνα και δεν “απειλήθηκε” ουσιαστικά από τη Γουέστ Χαμ, με τον ίδιο να έχει και δύο τρεις καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ, με τον Αλεξανδρόπουλο στο 71′ να φθάνει πιο κοντά, με ένα “κεραυνό” από μακριά που έστειλε την μπάλ άουτ.


Ο ίδιος παίκτης είχε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 80′, μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια μέσα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Γουέστ Χαμ. Τα “σφυρία” κατάφεραν πάντως να σκοράρουν λίγο πριν το φινάλε, με ένα καταπληκτικό σουτ του Πακετά στο 87′, αλλά παρά το “θρίλερ” στις καθυστερήσεις, το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι την πρώτη του νίκη στο φετινό Europa League και έμεινε “ζωντανός” για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ
Ολυμπιακός: Πασχαλάκης – Ροντινέι (74’ Κίνι), Ρέτσος, Πορόζο, Ορτέγκα – Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85’ Μασούρας) – Φορτούνης (90+4’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (85’ Σολμπάκεν) Ελ Κααμπί (90+4’ Σκάρπα)

Γουέστ Χαμ: Αρεολά – Κέρερ, Μαυροπάνος, Ογκμπόνα, Έμερσον – Σούσεκ, Γουόρντ Πράους (72’ Άλβαρες) – Φορνάλς (58’ Πακετά), Κούντους (72’ Κορνέ), Μπενραχμά (58’ Μπόουεν) – Ίνγκς (58’ Αντόνιο)

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook