Ο ΠΑΟΚ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο χάρη στα γκολ των Ντεσπόντοφ, Βιερίνια και Σβαμπ, η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε τη νίκη στη Σκωτία με σκορ 3-2 και παρέμεινε στη κορυφή του ομίλου της στο Conference League.

Σπουδαίο παιχνίδι από το Γιάννη Κωνσταντέλια που ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο 1-0, όταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αφού πέρασε όλη την άμυνα των Σκωτσέζων, έκανε ένα σουτ, ωστόσο η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι της Αμπερντίν και δεν έγινε γκολ.

Αυτή ήταν και η κορυφαία στιγμή στο πρώτο μέρος, σε ένα 45λεπτό το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από την πολυπρόσωπη άμυνα της Αμπερντίν.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Σκωτσέζοι κατάφεραν να «ανοίξουν» το σκορ, όταν στο 49ο λεπτό ο ΜακΚένζι έκανε μια σέντρα, με την άμυνα του ΠΑΟΚ να αδρανεί και τον Μιόφσκι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των «ασπρόμαυρων».

Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με τον Πολβάρα να εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και με όμορφο πλασέ να κάνει το 2-0 για την Αμπερντίν.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο Ρασβάν Λουτσέσκου να κάνει γρήγορα αλλαγές προκειμένου να καταφέρει να ξανά βάλει την ομάδα του στο παιχνίδι, πράγμα που συνέβη λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα στο 73ο λεπτό ο Ντεσπόντοφ μετά από ωραία ενέργεια του Κωνσταντέλια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αμπερντίν για το 2-1 της ομάδας του.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα στο 84ο λεπτό του αγώνα, ο Βιερίνια με ένα δυνατό σουτ, είδε τη μπάλα να κοντράρει στον Χέις και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα της Αμπερντίν, για να γίνει με αυτό τον τρόπο το 2-2.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο, στη τελευταία φάση του αγώνα ο Οζντόεφ ανατράπηκε από τον Ρούμπεσιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή της Αμπερντίν, με τον διαιτητή να πηγαίνει στο VAR και να διαπιστώνει ότι υπάρχει ανατροπή.


Κάπως έτσι ο Γκισχάμερ έδωσε πέναλτι, με τον Σβαμπ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της Αμπερντίν για να κάνει το τελικό 3-2 και να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Αμπερντίν(Μπάρι Ρόμπσον): Ρόος, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γιένσεν, Ντέβλιν, Πολβάρα (72’ Χέις), Σίνι, ΜακΚένζι, ΜακΓκραθ (73’ Κλάρκσον), Μιόφσκι (72’ Λόπες), Μπάρον.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (63’ Μπάμπα), Σβαμπ, Τσιγγάρας (63’ Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (73’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (64’ Σαμάτα).

Πηγή:newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook