Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην κέρδισε την Αμπερντίν, ωστόσο με τον ένα πόντο απέναντι στους Σκωτσέζους, οι «ασπρόμαυροι» εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του Conference League. Τάισον και Σαμάτα πέτυχαν τα γκολ για τον ΠΑΟΚ, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τον Λόπες και να ισοφαρίζουν με τον ΜακΓκράθ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο οι παίκτες του Ρασβάν Λουτσέσκου πλήρωσαν τις κακές τους επιλογές στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Αμπερντίν, η οποία έδειξε μαχητικό πνεύμα και κράτησε με υπερπροσπάθεια την ισοπαλία μέχρι το τέλος.


Το παιχνίδι
Η Αμπερντίν κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της τελική στο παιχνίδι, με τον Λουίς Λόπες στο 14ο λεπτό να αξιοποιεί την όμορφη πάσα του Ντέβλιν και με όμορφο πλασέ να νικά τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Ωστόσο η απάντηση από τον ΠΑΟΚ ήταν άμεση, καθώς στο 23ο λεπτό μετά από ωραία ανάπτυξη των «ασπρόμαυρων» ο Ντεσπόντοφ έδωσε μια πάσα πάρε-βάλε στον Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να ισοφαρίζει για την ομάδα του.


Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, με τους ποδοσφαιριστές του Ρασβάν Λουτσέσκου να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Αυτό ήταν και το σκορ στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία της Αμπερντίν, η οποία είχε «οχυρωθεί» μπροστά από την εστία της, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πατήσουν περιοχή.


Στην επανάληψη τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα, με τον Ρασβάν Λουτσέσκου να περνά στο γήπεδο ως αλλαγή τον Μπουάνα Σαμάτα, με τον Τανζανό επιθετικό να δικαιώνει τον προπονητή του.

Στο 64ο λεπτό μετά από μια φάση διαρκείας ο Σαμάτα με κεφαλιά κατάφερε να σκοράρει, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Παρόλα αυτά η χαρά των «ασπρόμαυρων» δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο ΜακΓκράθ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι, κάνοντας το 2-2 για την Αμπερντίν.

Στο 74′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Κουλιεράκη να πέφτει στο έδαφος έπειτα από επαφή με τον ΜακΓκράθ, ωστόσο ο διαιτητής της αναμέτρησης Τζάγια μετά από εξέταση στο VAR πήρε πίσω την απόφαση του, αφού διαπίστωσε πως δεν υπάρχει επαφή ικανή για να δοθεί η εσχάτη των ποινών.

Από εκεί και πέρα οι παίκτες του ΠΑΟΚ βγήκαν μαζικά στην επίθεση στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού προκειμένου να πετύχουν και τρίτο τέρμα, κάτι που δεν έγινε ποτέ με αποτέλεσμα το 2-2 να παραμένει ως το φινάλε.


Ωστόσο το τελικό 2-2 μπορεί να μην έφερε νίκη για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο εξασφάλισε για τους Θεσσαλονικείς την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League, αφού η ομάδα του Λουτσέσκου με 10 πόντους παρέμεινε στην 1η θέση και πλέον το μόνο ενδιαφέρον θα έχει ποιος εκ των ΠΑΟΚ και Άιντραχτ θα τερματίσει στην κορυφή του ομίλου.

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα (Σοάρες 85’), Κουλιεράκης, Εκόνγκ, Βιεϊρίνια (Κεντζιόρα 82’), Σβαμπ, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 64’), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ (Αντρίγια 82’), Τόμας (Σαμάτα 64’).

Αμπερντίν: Ρόος, Μακένζι, Ρούμπεζιτς, Γκάρτενμαν, Ντέβλιν, Γένσεν, Μπάρον, Σίνι (Πολβάρα 61’), Μαγκράθ (Μιόφσκι 78’), Ντάνκαν (Χέιζ 61’), Λούις Λόπες (Σόκλερ 85’).
Πηγή: newsit.gr/

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook