Η Λαμία υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε νέα απώλεια βαθμών επικρατώντας 1-0 στο "Αθανάσιος Διάκος"!

Η Λαμία πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επικρατώντας 1-0 του Ολυμπιακού για τη 16η αγωνιστική της Super League. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 4′ με τον Σλίβκα και κατάφεραν να διατηρήσουν με άνεση το προβάδισμα. Πέναλτι έχασε ο Φορτούνης στο 50′, αποχώρησε τραυματίας ο Μπιέλ. Απ’ τον Οκτώβριο του 2019 είχε να χάσει ο Ολυμπιακός στην επαρχία, όταν και είχε ηττηθεί απ’ τον ΟΦΗ 1-0.

Πως ξεκίνησαν
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε με τους Πασχαλάκη κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα στάθηκαν οι Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέργκα, αμυντικά χαφ ήταν οι Έσε και Καμαρά, μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, ενώ στην κορυφή έδρασε ο Γιόβετιτς.

Ο Λεωνίδας Βόκολος ξεκίνησε με τον Κοσέλεφ στην εστία, στην άμυνα έπαιξαν οι Αμαράλ, Κορνέζος, Τζανετόπουλος και Σιμόν, Σλίβκα, Τσιλούλης, Νούνιεζ και Τζανδάρης ήταν οι χαφ της Λαμίας, ενώ προωθημένοι ήταν οι Μαρτίνεθ και Ακούνια.

Αιφνιδιασμός απ’ τη Λαμία!
Η Λαμία πραγματοποίησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, καθώς σκόραρε πρώτη στο ματς, αντιμετωπίζοντας το ματς δημιουργικά. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έφτασε πρώτη στο γκολ. Μόλις στο 4′ ο Τσιλούλης σέντραρε από δεξιά, ο Ροντινέι απομάκρυνε, αλλά ο Σλίβκα βρήκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και με βολέ σημείωσε το 1-0!


Άμεση απάντηση, άστοχος ο Μασούρας
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δώσει άμεση απάντηση στη Λαμία και έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μασούρα στο 7′ ύστερα από ωραία συνεργασία του Φορτούνη με τον Γιόβετιτς. Η Λαμία θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 12′. Ο Αμαράλ από αριστερά τροφοδότησε τον Μαρτίνεθ έξω από την περιοχή o οποίος έκανε το σουτ και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στη συνέχεια ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού σταμάτησε και τον Ακούνια! Ένα λεπτό αργότερα από πλάγια θέση και αριστερά εντός περιοχής, ο Μαρτίνεθ προσπάθησε να βρει δίκτυα, αλλά η μπάλα απ’ το συρτό διαγώνιο σουτ, πέρασε άουτ!


Φινάλε στο ημίχρονο, από μια ευκαιρία!
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή. Στο 37′ ο Αμαράλ σέντραρε, ο Ακούνια έπιασε το πλασέ μπροστά από τον Ντόη και ο Πασχαλάκης πραγματοποίησε ακόμα μία τεράστια επέμβαση! Στο 42′ ο Ποντένσε πήρε την μπάλα στα όρια της περιοχής, ελίχθηκε και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ!

Ντεμπούτο Ναβάρο, στον πάγκο ο Γιόβετιτς
Ο Φραν Ναβάρο λίγα 24ωρα μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, κλήθηκε να βοηθήσει, αντικαθιστώντας τον Στέβεν Γιόβετιτς, αφήνοντας τον Μαυροβούνιο… στ’ αποδυτήρια. Στο 48′ ο Ποντένσε με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τον Μασούρα σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Κοσέλεφ έδιωξε σε κόρνερ!

Χαμένο πέναλτι Φορτούνη (ξανά) με Λαμία
Στο 49′ ο Ορτέγκα πραγματοποίησε τη σέντρα από αριστερά και η μπάλα συνάντησε το χέρι του Νούνιες. Ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα! Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας. Στις 28 Φεβρουαρίου 2019 και σε ματς κυπέλλου με τη Λαμία είχε χάσει ξανά πέναλτι με αντίπαλο τότε τον Σαράνοφ. Ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί και αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.


Στο 54′ ο Μασούρας γύρισε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και καθώς ο Κοσέλεφ ήταν εκτός εστίας, ο Μαντί Καμαρά μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να σουτάρει! Στο 70′ Καρβάλιο και Ρίτσαρντς πέρασαν στο ματς αντί των Ορτέγκα και Καμαρά ενώ για τη Λαμία Ακούνια και Μαρτίνεθ μπήκαν στις θέσεις των Τόσιτς και Σίντκλεϊ

Στο 77′ η Λαμία έδειξε τα δόντια της βρίσκοντας ελεύθερους χώρους! Ο Τσιλούλης ξεπέρασε τον Ρέτσο και σούταρε από αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ! Τρία λεπτά αργότερα Μπιέλ και Αλεξανδρόπουλος πέρασαν στις θέσεις των Ποντένσε και Έσε. Στο 87′ ο Μπιέλ βρέθηκε στο έδαφος και αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει με τραυματισμό στο γόνατο, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες, καθώς ο Καρβαλιάλ είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Μια ανάσα απ’ το 2-0!
Η Λαμία είχε σημαντικές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις. Στο 90+1′ο Σίντκλεϊ απείλησε με μακρινό σουτ και ο Πασχαλάκης δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ! Ευκαιρίες έχασαν και οι Μάλτσι και Τζανδάρης, με τον Πασχαλάκη να φωνάζει και πάλι “παρών”!

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook