Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΚ έφτασε τους 35 βαθμούς και βρέθηκε στο +3 από τον Ολυμπιακό, τον οποίο και αντιμετωπίζει την προσεχή Κυριακή στο «Καραϊσκάκης».

Το είχε ανάγκη αυτό το αποτέλεσμα, μετά από δυο ισοπαλίες, στις οποίες προηγήθηκε με 2-0. Η ΑΕΚ είχε μια πειστική εμφάνιση κόντρα στον Βόλο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία -και το Στάνκοβιτς να κατεβάζει «ρολά» τις στιγμές που χρειάστηκε- επικράτησε με 3-0 μέσα στην OPAP Arena και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα στη Super League, μια αγωνιστική πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μέχρι το 30’ το ματς της OPAP Arena ήταν πιο… κρύο και από τις άδειες εξέδρες της. Η ΑΕΚ κατάφερε όμως να «ζεσταθεί» και με σκόρερ τον Λιβάι Γκαρσία (2 γκολ), να επικρατήσει του Βόλου με 3-0 και να επιστρέψει στα «τρίποντα» στη Super League, μετά από δυο σερί ισοπαλίες και πριν πάει στην έδρα του Ολυμπιακού. «Μεγάλες» επεμβάσεις ο Στάνκοβιτς, όποτε χρειάστηκε.

Με τη νίκη αυτή, η ΑΕΚ έφτασε τους 35 βαθμούς και βρέθηκε στο +3 από τον Ολυμπιακό, τον οποίο και αντιμετωπίζει την προσεχή Κυριακή στο «Καραϊσκάκης». Στους 14 βαθμούς παρέμεινε ο Βόλος, δεχόμενος δυο γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία (σκόραρε για Τρίτη σερί αγωνιστική στο πρωτάθλημα) και ένα από τον Άμραμπατ. Σημαντική η συνεισφορά του Τσίτσαν Στάνκοβιτς. ο Αυστριακός τερματοφύλακας έδιωξε τον κίνδυνο, τις φορές που παρουσιάστηκε, κάτι που έλειπε στα προηγούμενα ματς των “κιτρινόμαυρων”.


Το ματς…
Με το ξεκίνημα του αγώνα, ο Βόλος ήταν η ομάδα που… πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας ψηλά την ΑΕΚ. Η Ένωση έδειξε να δυσκολεύεται, στο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να γίνει επιθετική. Ο Λιβάι Γκαρσία πήρε ελάχιστες καλές μπαλιές, ενώ ο Πινέδα έδειξε να είναι μόνος του στο δημιουργικό κομμάτι και να μην παίρνει βοήθειες από Ελίασον και Γκατσίνοβιτς.

Αυτή η καλή παρουσία του Βόλου και η… παγωμάρα της «OPAP Arena» έκαναν την ΑΕΚ να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Το πρώτο της απειλητικό «ντου» στην περιοχή του Κόστιτς έγινε στο 20’. Ο Πήλιος έκανε όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, απέφυγε ένα αντίπαλο αλλά στη συνέχεια βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, από μαρκάρισμα του Κόμπα. Τόσο ο διαιτητής, όσο και το VAR, δεν έδωσαν κάτι.

Η άνοδος των Σιμάνσκι, Τσούμπερ και Ελίασον, έκανε σιγά σιγά την ΑΕΚ πιο επιθετική, με την Πήλιο να βοηθάει και αυτός από την πτέρυγά του. Ο Γκατσίνοβιτς προσπάθησε και αυτός να.. ανεβάσει στροφές, στο 29’ δεν κατάφερε να πιάσει καλή κεφαλιά, αλλά δυο λεπτά μετά έβγαλε την κάθετη στο γκολ του Λιβάι Γκαρσία. Ο 28χρονος δέχθηκε μια κάθετη πάσα από τον Σέρβο χαφ και μετά από προσπάθεια έπιασε το σουτ και έκανε το 1-0.
Το τελευταία πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν γεμάτο φάσεις. Ο Λιβλαι Γκαρσία είδεν την μπάλα να περάει μόλις άουτ, σε κοντινή κεφαλιά. Ο Στάνκοβιτς είχε δυο «μεγάλες» επεμβάσεις (43΄και 44’) σε κοντινό γυριστό σουτ του Ντέλετιτς και κεφαλιά του Ασλανίδη, για να ακολουθήσει στο 45’ το σουτ του Πινέδα, που έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την ΑΕΚ. Στο 48’ και μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τρουιγέ (το είχε σε αντικανονικό σημείο). Το VAR κάλεσε τον διαιτητή και μέσω του onfield review ο Κωνσταντίνος Περράκης έδωσε πέναλτι. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0.
Έχοντας πλέον καλύτερη ψυχολογία, η ΑΕΚ προσπάθησε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, με τον Τσούμπερ να μην μπορεί να πλασάρει καλά, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, σε φάση που την ξεκίνησε ο Ελίασον. Στο 58’ πάντως, ο Στάνκοβιτς ήταν και πάλι εκεί, για να μπλοκάρει τη γυριστή κεφαλιά του Ασλανίδη και να επαναφέρει την ηρεμία στους γηπεδούχους. Γενικά, ο Βόλος δεν κλείστηκε στην άμυνά του και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο 62’ η ΑΕΚ αναπτύχθηκε πολύ όμορφα, αλλά ο Γκατσίνοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κόστιτς, με σουτ στην κίνηση, λίγο πίσω από το ύψος της μικρής περιοχής. Ακολούθησαν οι πρώτες αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα, με τους Μάνταλο και Άμραμπατ να μπαίνουν στο ματς.

Το ματς… έγειρε οριστικά υπέρ της ΑΕΚ στο 73’. Ο Σιμάνσκι έβγαλε την κάθετη, ο Άμραμπατ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με πλασέ έκανε το 3-0 για την Ένωση. Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε κι άλλες αλλαγές (μέσα Γιόνσον, Πισάρο και Πόνσε), το ματς κύλησε στα… μέτρα των “κιτρινόμαυρων” και το σκορ έμεινε στο 3-0 μέχρι τέλους.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook