Ο Δικέφαλος πήρε το τρίποντο επικρατώντας με 4-0 και έχοντας σε απίστευτη μέρα τον Κίριλ Ντεσπόντοφ που είναι μέσα σε όλα τα γκολ της ομάδας του.

Θρίαμβος για τον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να επικρατούν με 4-0 του ΟΦΗ και να παραμένουν πρώτοι αυξάνοντας τη διαφορά από τον Ολυμπιακό!

”Όργια” Ντεσπόντοφ, με τον Βούλγαρο να έχει ένα γκολ και τρεις ασίστ και τον Δικέφαλο να ετοιμάζεται για το τεράστιο ματς με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Από το γήπεδο δεν έλειψε και το πανό στη μνήμη του Βασίλη Καρρά

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες
Ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε διαθέσιμους τους Κουλιεράκη και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν τον αγώνα με τον Κοτάρσκι κάτω από τα γκολπόστ, με τετράδα στην άμυνα τους Μπάμπα, Μιχαηλίδη, Εκόνγκ και Σάστρε. Στη μεσαία γραμμή άρχισαν οι Σβαμπ – Τσιγγάρας με επιθετική τριπλέτα τους Κωνσταντέλια, Μουργκ και Ντεσπόντοφ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Σαμάτα.

Ο ΟΦΗ από την άλλη έψαχνε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, για να βγάλει αντίδραση μετά από ένα αρνητικό σερί με το οποίο ολοκλήρωσε το 2023. Ο προπονητής των Κρητικών, Πέπε Μελ, επέλεξε τους εξής 11 για το βασικό σχήμα: Μπάουμαν, Λάρσον, Λαμπρόπουλο, Βούρο, Αμπάντα, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Νέιρα, Τοράλ, Ριέρα, Λουίζ Φελίπε.
Δύο λεπτά υπόθεση για τον ΠΑΟΚ με Μπάμπα – Ντεσπόντοφ!

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δραστήρια στην αναμέτρηση και έδειξε από την αρχή ότι θα είναι σκληρό ”καρύδι”. Στο 4ο λεπτό η προσπάθεια του Μπάμπα δε βρήκε στόχο, ενώ στο 6ο λεπτό ο Μπάκιτς σημάδεψε το δοκάρι μετά από μακρινό σουτ. Τα λεπτά κύλαγαν με τους φιλοξενούμενους να είναι μαχητικοί και να κινούνται σε ψηλά μέτρα στο γήπεδο.
Στο 21ο λεπτό ο Δικέφαλος πήρε πέναλτι με τον Ντεσπόντοφ να σουτάρει και τον Βούρο να τιμωρείται λόγω επαφής του χεριού του με την μπάλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στέφαν Σβαμπ ο οποίος νικήθηκε από τον Μπάουμαν που διάλεξε σωστή πλευρά. Στο 34ο λεπτό ο Ριέρα ολοκλήρωσε την αντεπίθεση του ΟΦΗ, αλλά δεν έβαλε δύσκολα στον Κοτάρσκι.


Ο ΠΑΟΚ βρήκε το πολυπόθητο τέρμα στο 39ο λεπτό, όταν ο Μπάμπα έκανε σέντρα ακριβείας στον Κίριλ Ντεσπόντοφ και αυτός έκανε κεφαλιά για το 1-0. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν 2 λεπτά αργότερα, με το Βούλγαρο να δημιουργεί και τον Γκανέζο να σουτάρει προ κενής εστίας για το 2-0.

Το ημίχρονο, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Ο ΠΑΟΚ πήρε και δεύτερο πέναλτι, όταν ο Λαμπρόπουλος χτύπησε τον Αλί Σαμάτα. Ο φορ του Δικέφαλου το πήρε πάνω του, αλλά ο Μπάουμαν ξανά απέκρουσε και το σκορ ημιχρόνου έμεινε στο 2-0!

Διεκπεραίωση στο δεύτερο μέρος με το μυαλό στο ντέρμπι με τον Άρη!
Στο δεύτερο μέρος ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήθελε η ομάδα του να δεχθεί τέρμα και να μπλέξει σε περιπέτειες. Στο 47′ ο Αμπάντα δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ο Κοτάρσκι δήλωσε παρών με τον Κροάτη να μπλοκάρει άνετα και την προσπάθεια του Βούρου στο 61ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έκανε διαχείριση ενόψει δύσκολης συνέχειας και οι Τάισον – Μεϊτέ – Οζντόεφ πήραν χρόνο συμμετοχής.


Στο 87ο λεπτό οι γηπεδούχοι σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία, καθώς το σουτ του Ντεσπόντοφ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 89΄ο Μάρκος Αντόνιο σκόραρε και άνοιξε λογαριασμό με την ασπρόμαυρη φανέλα, γράφοντας το 3-0 μετά από ασίστ του Ντεσπόντοφ! Και ο Μπράντον Τόμας σκόραρε για το 4-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, μετά από νέα ασίστ του Ντεσπόντοφ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Άρη.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (Οζντόεφ 66΄), Σβαμπ (Μεϊτέ 76΄), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας (Τάισον 66′), Μουργκ (Αντόνιο 86′), Σαμάτα (Μπράντον 76΄).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Τοράλ, Μπάκιτς (Μοσκέρα 62΄), Ριέρα (Τοράρινσον 62΄), Νέιρα (Ντίκο 74΄), Λουίζ Φελίπε.

Πηγή: sportdog.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook