Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης στο Πανθεσσαλικό, συντρίβοντας τον Βόλο με 5-1 για την 19η αγωνιστική της Super League. Στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρήθηκε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία συνδύασε την ουσία με τον θέαμα κόντρα στους Θεσσαλούς.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μία εντυπωσιακή εκτός έδρας εμφάνιση, διαλύοντας τον Βόλο με 5-1 στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πέρασε σαν σίφουνας από τον Βόλο, παρά το απρόοπτο με τον Κωνσταντέλια (ανέβασε πυρετό) πριν τη σέντρα του αγώνα.

Σκόρερ για τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν οι Κιρίλ Ντεσπόντοφ (22′, 51′), Τόμας Μουργκ (45’+1’), Τάισον (71′) και Στέφανος Τζίμας (89′), ενώ ο Βόλος είχε μειώσει σε 1-3 με τον Ντέλετιτς.


Στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League διατηρήθηκε ο ΠΑΟΚ, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα την ερχόμενη Κυριακή.

Ο αγώνας
Με πίεση στα 3/4 του γηπέδου, οι Θεσσαλοί κατάφεραν να εξαλείψουν τους κινδύνους μπροστά στην εστία του Ιβάν Κόστιτς στο ξεκίνημα. Μάλιστα, στο 3’ ζήτησαν και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ραχμάν Μπάμπα στον Γιώργο Μύγα, ωστόσο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης και VAR είχαν άλλη άποψη.

Μετά το 15’, οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν την απόδοσή τους. Στο 18’ το πρώτο… καμπανάκι – σουτ του Ντεσπόντοφ που απέκρουσε ο Κόστιτς – δεν το άκουσαν οι γηπεδούχοι. Τέσσερα λεπτά μετά, από βαθιά μπαλιά του Τόμας Κετζιόρα, ο Βούλγαρος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Λούκα Ράσιτς, Αντόνιο Λούνα και με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ.


Οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ έψαξαν την άμεση ισοφάριση. Στο ημίωρο, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νεμάνια Γκλάβτσιτς ο Γιώργος Μύγας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έπειτα από τέσσερα λεπτά, με on field review και τη χρήση του VAR (Σπυρίδων Ζαμπάλας, Ηλίας Κωνσταντίνου), το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Απόφαση που προκάλεσε εντονότατες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων. Προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τον αποσυντονισμό, ο Μπράντον Τόμας (35’) λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ – στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κόστιστς σταμάτησε το δυνατό δεξί σουτ του Ισπανού.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ έφτασε εν τέλει σε δεύτερο γκολ – από ακόμη ένα λάθος των γηπεδούχων. Στο παράλληλο γύρισμα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά, ο Τάσος Τσοκάνης αντί να διώξει έστρωσε την μπάλα στον Μουργκ που με τρομερό αριστερό σουτ έκανε το 0-2 – όγδοο φετινό γκολ του Αυστριακού στη Super League.


Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σουαλιό Μεϊτέ διέσχισε ανενόχλητος το μισό γήπεδο με την μπάλα στα πόδια, ωστόσο το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Κόστιτς.

Οι όποιες πιθανότητες του Βόλου για να μπει ξανά στο ματς, εκμηδενίστηκαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Κι αν ο Κόστιτς σταμάτησε τον Μαγκομέντ Οζντόεφ στο 50′, στην επόμενη φάση δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο εξαιρετικό πλασέ του Ντεσπόντοφ – δεύτερο γκολ του Βούλγαρου.

Οι Θεσσαλοί, προς τιμήν τους, δεν το παράτησαν το ματς. Μάλιστα, στο 58′, από υπέροχη προσπάθεια του Γκλάβτσιτς, ο Ντέλετιτς πλάσαρε προ του Ντόμινικ Κοτάρσκι για το 1-3.


Ο Βόλος σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά λίγα λεπτά μετά και ο Τάισον σκόραρε για πρώτη φορά στη Super League – σουτ με το αριστερό με την μπάλα να κοντράρει και στον Σιέλη και να ξεγελάει τον Κόστιτς.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στη συνέχεια αρκετές ευκαιρίες να φτάσει και σε πέμπτο γκολ, το οποίο ήρθε στο 89′ με τον Τζίμα, από κλέψιμο και ασίστ του Τάισον. Με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση, οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να παραμένει στην κορυφή και να περιμένει ένα… δώρο από τον Αστέρα Τρίπολης που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Ο Βόλος, από την άλλη, έφτασε τις έξι σερί ήττες και τα περιθώρια έχουν αρχίσει να στενεύουν .

Οι συνθέσεις:
ΒΟΛΟΣ(Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Μύγας, Ράσιτς, Καλογερόπουλος (46’ Κίτσιος), Λούνα (46’ Ασεχνούν), Τσοκάνης (62′ Μπερτόγλιο), Σιέλης, Μπαριέντος (79′ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς, Ντέλετιτς, Μωραϊτης.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μεϊτέ (90′ Τσιγγάρας), Οζντόεφ (76′ Σβαμπ), Μουργκ (68′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, Ντεσπόντοφ (68′ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (75′ Τζίμας).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook