Γ. Βρούτσης: Τη Δευτέρα το χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες και την ταυτοπροσωπία στα γήπεδα

Για τις δομικές αλλαγές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οπαδική βία μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης.Τι ανέφερε για την εγκατάσταση καμερών στα γήπεδα και την ταυτοπροσωπία. Οι ανήλικοι κάτω από τα 15 δεν θα μπαίνουν χωρίς τη συνοδεία γονέα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μίλησε στην ΕΡΤ για τα νέα μέτρα στα γήπεδα, με την τοποθέτηση καμερών και την ταυτοπροσωπία, αλλά και την επαναλειτουργία του ΟΑΚΑ.
Όπως είπε ο Γιάννης Βρούτσης, αύριο θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα και τις ημερομηνίες που θα τεθούν σε εφαρμογή η λειτουργία των καμερών και η ταυτοπροσωπία. «Όποιο γήπεδο δεν έχει υποστήριξη από εκείνη την ημερομηνία και μετά, η επόμενη αγωνιστική θα είναι κεκλεισμένων των θυρών», είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι υπέρογκα.
«Μέσα στον νόμο περιγράφονται ακριβώς τα σημεία (σσ. που θα τοποθετηθούν οι κάμερες) γιατί δεν μπορεί μια ΠΑΕ να βλέπει μόνο μια θύρα» είπε χαρακτηριστικά.
Mιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» την θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης δύο χρόνων από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα πάρει η Πολιτεία. Ενα εξ αυτών είναι ότι «όποιος δεν έχει κινητό δεν θα μπαίνει στο γήπεδο» ενώ όπως είπε οι νεαροί φίλαθλοι κάτω των 15 ετών θα προσέρχονται στα γήπεδα συνοδεία γονέων.
Δεν θέλουμε να κλείσουμε τους συνδέσμους
«Η Πολιτεία έχει νομοθετήσει. Περιμένουμε τους θεσμικούς παράγοντες να φέρουν προτάσεις» πρόσθεσε για το θέμα της οπαδικής βίας ο κ. Βρούτσης. Αναφερόμενος στους συνδέσμους τόνισε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να τους κλείσουν. «Εμείς δεν κλείνουμε σωματεία. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο μια λέσχη που θα συνδεθεί με την ΠΑΕ. Κάθε ΠΑΕ θα συνδέεται μόνο με μια λέσχη», πρόσθεσε. Και όπως επισήμανε στόχος είναι να αναβαθμιστούν οι αθλητικές λέσχες.
Ολες οι Ειδήσεις
- Αντετοκούνμπο – Σενγκούν: Τέλος η κόντρα – «Ο αθλητισμός ενώνει, γράφει ο Γιάννης – Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τους Έλληνες, λέει ο Τούρκος
- Γάζα: Ανελέητο σφυροκόπημα του Ισραήλ από στεριά και αέρα – Εικόνες βιβλικής καταστροφής – Καραβάνια αμάχων Παλαιστινίων ψάχνουν οδό διαφυγής – Βίντεο
- «The Chase»: Πρεμιέρα Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 18:30 – Τρέϊλερ
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Το απολαυστικό βίντεο να τραγουδά με την κόρη της
- Η πρώτη μάχη του Ολυμπιακού στο UEFA ChampionsLeague είναι στο MEGA
- «Απαραίτητο φως» – Από το ERTFLIX στην ΕΡΤ1: Η σειρά, που ενθουσίασε το κοινό, μας ταξιδεύει στην Αθήνα της γερμανικής Κατοχής και της δεκαετίας του 2000
- Οκτώ ερωτήσεις και απαντήσεις για την ευλογιά των προβάτων – Τα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου
- «Η γη της ελιάς»: Επιστρέφει στο MEGA στις 21 Σεπτεμβρίου – Η Αθηνά ζητά διαζύγιο από τον Τζον – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook