O Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο. Ντόη, Ναβάρο και Γιόβετιτς οι σκόρερ των Πειραιωτών, μείωσε ο Κόντε με πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα για την 20η αγωνιστική της Super League με σκόρερ τους Ντόη (57′), Ναβάρο (65′) και Γιόβετιτς (90+3′). Μείωσε ο Κόντε με πέναλτι (75′), δοκάρι είχε ο Ναβάρο (88′) και δύο ασίστ ο Μασούρας. Αγωνίστηκαν οι Όρτα και Τσικίνιο και πλέον ο Καρβαλιάλ μπορεί να σχεδιάσει τα πλάνα του για το μεγάλο ντέρμπι τη επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (04/02, 21.00).

Πως ξεκίνησαν
Ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρέταξε τους Πειραιώτες με Πασχαλάκη κάτω απ’ την εστία, Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσο και Κίνι στην άμυνα, Έσε, Όρτα ως αμυντικά χάφ, Φορτούνη, Μάρτινς, Μασούρα στη μεσαία γραμμή, πίσω απ’ τον Ναβάρο.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου ετοίμασε σχήμα με τον Αθανασίου κάτω απ’ την εστία, οι Σόρια, Μπακαδήμας, Εραμούσπε και Κιάκος ήταν στην άμυνα, Ροσέρο, Καραχάλιος ήταν τα αμυντικά χαφ, Ριένστρα, Λιάσος, Μπάλαν βρέθηκαν πίσω απ’ τον προωθημένο Τζήμα.


“Διαβασμένος” ο ΠΑΣ, “μεταξεταστέος” ο Ολυμπιακός
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, καθώς οι “ερυθρόλευκοι”δεν έδειξαν να έχουν περισσότερες ιδέες πλην της αξιοποίησης του Φορτούνη. Στο 2′ ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε κάθετα για τον Μασούρα, ο οποίος έκανε κλειστό κοντρόλ και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά! Η επόμενη φάση ήρθε στο 20′, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε στατική φάση απ’ τον άξονα και ο Μασούρας βρίσκοντας ανορθόδοξα την μπάλα, την έστειλε ψηλά άουτ με ένα γυριστό μυτάκι! Πάντα πρωταγωνιστής ο Φορτούνης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο ημίωρο. Ο Έσε μοίρασε υπέροχα κάθετα προς τον Μασούρα, ο οποίος από δεξιά πάσαρε προς την περιοχή. Ο Φορτούνης μπήκε στην πορεία της μπάλας με αρισερό κοντρόλ και προσπάθησε να βρει δίκτυα με το εξωτερικό δεξί. Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ! Η απάντηση του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε στο 39′. Ο Σόρια έπιασε δυνατό σουτ, μετά από πάσα του Τζίμα. Ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήρθε στο 41′. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε ιδανικά στον Ντόη, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ευστόχησε! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.


Λίγο έλειψε να γίνει “ροντέο”
Στο 51′ μετά από γύρισμα του Κίνι απ’ τα δεξιά, ο Μασούρας δοκίμασε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Μασούρας ξαναπήρε την μπάλα κι έκανε πάσα στον Ναβάρο ο οποίος με αδύναμη κεφαλιά δεν προβλημάτισε τον Αθανασίου. Το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε λίγο αργότερα. Στο 57′ ο Ντόη πήρε την μπάλα μετά απ’ τη μεσαία γραμμή κι αφού ζύγισε το πόδι του, εξαπέλυσε το σουτ για να στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Αθανασίου! Ήταν το πρώτο γκολ του στόπερ του Ολυμπιακού στη σεζόν, μετά από 22 ματς. Στο 60′ ο Μασούρας πέρασε για τον Ζέλσον, ο οποίος πλάσαρε τον Αθανασίου κι εκείνος απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Μασούρας σκόραρε με πλασέ, όμως το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Ζέλσον ήταν σε αντικανονική θέση στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 65′ ο Μασούρας πάσαρε στον Ναβάρο στα όρια της περιοχής και ο Ισπανός φορ πλάσαρε εύστοχα για το 2-0! Αρχικά ο σκόρερ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ, αλλά στη συνέχεια μέσω του VAR άρθηκε η αρχική απόφαση και το γκολ μέτρησε κανονικά. Ήταν το τρίτο γκολ του Ισπανού μέχρι στιγμής με τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε ξανά στο ματς στο 74′. Μετά από μεγάλη κούρσα ο Οσέι Τουτού βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ρέτσου! Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, παρά τις διαμαρτυρίες των Πειραιωτών. Ο Πέδρο Κόντε ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-1 στο 75′. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν, καθώς θεώρησαν πως το μαρκάρισμα είναι εκτός περιοχής. Στο 87′ ο Φορτούνης έβγαλε τον Ολυμπιακό στην κόντρα και πάσαρε στον Ποντένσε, ο οποίος έκανε κλειστή ντρίμπλα και σούταρε, αλλά ο Αθανασίου μπλόκαρε σταθερά. Μια ανάσα απ’ το γκολ έφτασαν οι Πειραιώτες στο 88′. Ο Ναβάρο έκλεψε από τον Μπακαδήμα, σούταρε με το αριστερό και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι! Ο ΠΑΣ προσπάθησε να σοκάρει τον Ολυμπιακό στο 89′! Ο Σόρια γύρισε από δεξιά, ο Έφορντ σούταρε πάνω στον Κίνι από εξαιρετική θέση. Στο 90+3′ ο Φορτούνης έβγαλε στον Μασούρα ο οποίος έφυγε απ’ τα δεξιά και έκανε ωραίο γύρισμα στον Γιόβετιτς. Ο Μαυροβούνιος με τη μία έπιασε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1.

O Ολυμπιακός έφτασε τους 41 πόντους σε 20 αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 12. Οι Ηπεριώτες την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τη Λαμία (04/02) σ’ ένα πολύ σημαντικό ματς!

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook