Με τον Ντεσπόντοφ να σκοράρει δις, ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» στους κενούς χώρους τον Παναθηναϊκό, τον νίκησε με σκορ 2-1 και είναι πλέον μόνος πρώτος στη Σούπερ Λίγκα! Πρώτο γκολ του Μπακασέτα με τα πράσινα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-1, στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, ρίχνοντάς τον από την κορυφή της βαθμολογίας όπου βρίσκεται πλέον αυτός μόνος του!

Ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντεσπόντοφ, που πέτυχε και τα δύο γκολ, στο 43’ και στο 56’, από ισάριθμες ασίστ του Τάισον, παίζοντας σωστά στο τρανζίσιον και εκμεταλλευόμενος τους χώρους που βρήκε.

Το «τριφύλλι» είδε τον Μπακασέτα να… ανοίγει λογαριασμό, ισοφαρίζοντας προσωρινά με πέναλτι στο 52ο λεπτό, ήταν κατώτερο του αντιπάλου του αλλά, ακόμα κι έτσι, θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο τέλος, με τις δύο χαμένες ευκαιρίες των Μλαντένοβιτς-Γεντβάι…

Απόλυτα σωστά ακυρώθηκαν και τα δύο γκολ των Κουλιεράκη και Μουργκ, δεν χρειαζόταν VAR για να καταλογιστεί η ανατροπή του Μπακασέτα με το πάτημα του Τάισον.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 47 βαθμούς και την επόμενη Κυριακή (04/02) πάει στο Περιστέρι για το ματς με τον Ατρόμητο, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 44 πόντους και υποδέχεται την ίδια ημέρα τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κοτάρσκι στην εστία και τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Kουλιεράκη και Μπάμπα τετράδα στα μετόπισθεν. Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τους Τάισον και Ντεσπόντοφ να αγωνίζονται στα «φτερά», τον Μουργκ σε ελεύθερο ρόλο και τον Μπράντον στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» με τρεις αλλαγές, επίσης 4-2-3-1 και τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα γκολπόστ. Τους Βαγιαννίδη, Αράο, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Αράο και Κώτσιρας ήταν οι δύο χαφ στον άξονα, με τους Μαντσίνι-Αϊτόρ στα άκρα και τον Μπακασέτα πίσω από τον προωθημένο Γερεμέγεφ.

Το ματς:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να πάρει την κατοχή και προσπάθησε να απειλήσει από την δεξιά πλευρά κυρίως, με τον Ντεσπόντοφ αλλά και τον Σάστρε. Ωστόσο, είχε την πρώτη υποψία φάσης, στο 5’, από… απέναντι, με τον Μπάμπα να κάνει το γύρισμα για τον Μπράντον, που άνοιξε την μπάλα προ του Ντραγκόφσκι, αστοχώντας.

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός έδειξε σωστή αντίδραση, πιέζοντας ψηλά την πρώτη πάσα και δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του αντιπάλου του. Ενώ επεδίωξε να κυκλοφορήσει την μπάλα μέχρι να βρει κενό χώρο. Όπως συνέβη στο 13ο λεπτό, με την αλλαγή παιχνιδιού του Μαντσίνι και τη σέντρα του Αϊτόρ για τον Γερεμέγεφ στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Κοτάρσκι βγήκε κι έδιωξε.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αλληλοεξουδετερώνονται, έχοντας αμφότερες ουκ ολίγα λάθη, μέχρι να φτάσουμε στο 19’ και την πρώτη τελική: από το στρώσιμο του Αϊτόρ και το σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή, που πέρασε ωστόσο άουτ.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο Μεϊτέ από πλευράς του «δικέφαλου του Βορρά» και ο Αράο για το «τριφύλλι» φρόντισαν να… μηδενίσουν την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων, έχοντας συμμετοχή και στο κομμάτι των μεταβιβάσεων.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ενεργοποιήσει και την αριστερή του πτέρυγα «ανεβαίνοντας» παράλληλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έψαξε την λύση των «βαθιών» μπαλιών, αλλά ουδείς εκ των δύο πέτυχε τον στόχο του.

Καθώς το τέρμα των γηπεδούχων στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία, από την καλά εκτελεσμένη εκτέλεση φάουλ του Μουργκ από αριστερά και την κεφαλιά του Κουλιεράκη ακυρώθηκε, ορθώς, με την χρήση VAR, στο 37’.

Τελικά, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, χάρη σε μια εξαιρετικά εκτελεσμένη αντεπίθεση, έξι λεπτά μετά… Όταν από λάθος του Αϊτόρ στο κέντρο, ο Τάισον βρήκε τον Ντεσπόντοφ στον χώρο, εκείνος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού δεν βρέθηκε κανείς αντίπαλος να τον κόψει -από την αρχή της φάσης…- με διαγώνιο σουτ πέτυχε το 1-0!

Με τον Κοτάρσκι να πραγματοποιεί μια εξαιρετική επέμβαση στο τέταρτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, διώχνοντας με τις γροθιές σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Αράο…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τερίμ να κάνει τριπλή αλλαγή και το «τριφύλλι» να παίζει πλέον με τον Αράο στα στόπερ -γεγονός που… πλήρωσε, εν τέλει στην «οικονομία» του αγώνα-και τον Τζούριτσιτς ως σέντερ φορ, ενώ ο Τσέριν πήγε δίπλα στον Κώτσιρα, στα χαφ.

Μάλιστα, κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση αρκετά νωρίς, αφού, έστω και με την χρήση VAR, o διαιτητής Σάγκι καταλόγισε το πάτημα του Τάισον στον Μπακασέτα εντός περιοχής στο 50’, ο αρχηγός της Εθνικής ανέλαβε το πέναλτι και με εύστοχο χτύπημα πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τον Παναθηναϊκό και μαζί το 1-1, δύο λεπτά αργότερα!

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν επηρεάστηκε, αλλά βρήκε άμεσα απάντηση, με τον Μουργκ να σκοράρει αλλά το γκολ του να μην μετράει αφού ήταν εκτεθειμένος, στο 54’. Τα κατάφερε με την… δεύτερη, όμως, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα πολύ ωραίο τέρμα, με την… συνδρομή και των αντιπάλων του, αφού ουδείς βρέθηκε να μαρκάρει ή να κάνει, έστω να φάουλ.

Με αποτέλεσμα η επίθεση των «ασπρόμαυρων» να ξεκινήσει από την άμυνά τους, τον Τάισον να κάνει το γύρισμα από αριστερά, τον Σάστρε να αφήνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του και τον ανενόχλητο Ντεσπόντοφ να κάνει το 2-1, στο 56’!

Πλέον, έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους, συνέχισαν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας παράλληλα την διάθεση να πιέσουν ψηλά για να βρει και ένα τρίτο τέρμα.

Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» έκαναν πολλά εύκολα λάθη, έδειξαν να μην έχουν την απαιτούμενη υπομονή στο παιχνίδι τους και είναι χαρακτηριστικό ότι έγιναν απειλητικοί μόνο στην φάση του 70ου λεπτού. Όταν από γύρισμα του Κώτσιρα από δεξιά στην περιοχή ο Μπακασέτας σούταρε υπό πίεση, υποχρεώνοντας τον Κοτάρσκι σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση…

Η διπλή αλλαγή του Λουτσέσκου αμέσως μετά αφορούσε μόνο σε πρόσωπα, όχι σε σχηματισμό ή νοοτροπία, με τον Κωνσταντέλια μάλιστα να πρωταγωνιστεί σε δύο καλές ευκαιρίες, στο 74’ και στο 80’, χωρίς όμως να σκοράρει.

Με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον ΠΑΟΚ να εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο, θα μπορούσε, πάντως, η ομάδα του να το πληρώσει, σε δύο περιπτώσεις στα τελευταία λεπτά…

Είτε στο 86’, με τον Μπακασέτα να βγάζει τον Μλαντένοβιτς τετ α τετ με τον Κοτάρσκι, που απέκρουσε το πλασέ του πρώτου. Είτε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μπερνάρ να γυρίζει στον Γεντβάι που σούταρε μέσα στην περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Κοτάρσκι, με το 2-1 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Kουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (88′ Σβαμπ), Τάισον (72′ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (78′ Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ (72′ Α. Ζίβκοβιτς), Μπράντον (88′ Τζίμας).

Έμειναν στον πάγκο: Ζ. Ζίβκοβιτς, Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Σοάρες.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (64′ Λημνιός), Γεντβάι, Ούγκο (46′ Τζούριτσιτς), Μλαντένοβιτς, Αράο, Κώτσιρας, Μπακασέτας, Μαντσίνι (89′ Βιλένα), Γερεμέγεφ (46′ Τσέριν), Αϊτόρ (46′ Μπερνάρ).

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Ζέκα, Ακαϊντίν.

Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook