Ο ΠΑΟΚ έμεινε στην ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική της Super League 1, με τις δύο ομάδες να παραμένουν στα απόσταση δύο βαθμών, έχοντας ανάμεσά τους τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία της Super League 1.

Σε ένα ματς χωρίς ποιότητα και πολλές ευκαιρίες για γκολ, η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ελίασον από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία, αλλά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο φινάλε με τον Κετζιόρα από εκτέλεση φάουλ του Τάισον και “έσωσε” το βαθμό της ισοπαλίας, που τον διατηρεί στην κορυφή της Super League 1.

Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός, που με τη “μοιρασιά” στην Τούμπα, βρέθηκε ένα βαθμό μακριά από την πρώτη θέση, μετά το δικό του διπλό νωρίτερα επί του Πανσερραϊκού.

Το παιχνίδι
ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξεκίνησαν πολύ προσεκτικά το παιχνίδι και οι δυνατές “μονομαχίες” κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά, “χαλώντας” το ρυθμό του ντέρμπι στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς “πίεζαν” πιο ψηλά στην αρχή, αλλά η Ένωση πήρε μέτρα στη συνέχεια, χωρίς όμως κάποια σημαντική ευκαιρία για γκολ.

Τα πολλά φάουλ αντίθετα, έφεραν και τρεις κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, με Σαμάτα, Βίντα και Ρότα να “κιτρινίζονται” για τις δύο ομάδες. Κάπως έτσι, οι πρώτες ευκαιρίες για γκολ ήρθαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Στο 40′ ο Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε υπό καλές προϋποθέσεις, αλλά αστόχησε και ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με τον Οζντόεφ να στρώνει την μπάλα έξω από την περιοχή και να σουτάρει, για να μπλοκάρει όμως στη γωνία του ο Στάνκοβιτς.


Ο Μεϊτέ είχε ακόμη καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στο 45+1′, αφού έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά στην επίθεση και βρέθηκε μπροστά στην εστία της ΑΕΚ, έχοντας και τον Σαμάτα δίπλα του, αλλά προτίμησε να πλασάρει στην κλειστή γωνία και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια.

Το 0-0 διατηρήθηκε έτσι στο πρώτο ημίχρονο, με την εικόνα του αγώνα να αλλάζει στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Πινέδα έκανε φοβερό γέμισμα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος γύρισε άψογα την μπάλα στον Ελίασον, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για το 1-0 της ΑΕΚ στο ματς.

Το γκολ της Ένωσης ανάγκασε τον Ραζβάν Λουτσέσκου να “ανεβάσει” την ομάδα του και ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή στο 56′ με τον Σαμάτα να σουτάρει λίγο άουτ μέσα από την περιοχή, μετά από κόρνερ. Κοντά στην ισοφάριση έφθασε και ο Ντεπόντοφ στο 69′, αλλά το δικό του σουτ στην αντεπίθεση, απέκρουσε ο Στάνκοβιτς.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να πιέζει ξανά μετά το 80′ και να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Κωνσταντέλια και τον Ντεσπόντοφ. Ο πρώτος πλάσαρε άουτ μετά από ωραία ενέργεια μέσα στην περιοχή, ενώ ο δεύτερος σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ.


Το γκολ ήρθε τελικά για τον ΠΑΟΚ από στημένη μπάλα στο 89′. Ο Τάισον εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Κετζιόρα με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-1 στο ματς. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο ντέρμπι της Τούμπας, με την ισοπαλία να βάζει “φωτιά” στη “μάχη” για την κορυφή και την κατάκτηση του τίτλου στη Super League 1.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε(76′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (76′ Σβαμπ), Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς (72′ Κωνταντέλιας), Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (76′ Τόμας)

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (82΄Ζίνι), Κάλενς, Βίντα, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (82′ Λιούμπισιτς), Ελίασον (72′ Μάνταλος), Τσούμπερ (82′ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (74′ Πόνσε)

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook