Σπουδαίο ματς από τον Ποντένσε με ένα γκολ, μια ασίστ και συμμετοχή σε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού, δύο γκολ ο Ελ Κααμπί για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Τούμπα.

Ο Ποντένσε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο παιχνίδι της Τούμπας. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 4-1 απέναντι στον ΠΑΟΚ και μαζί και μια ρεβάνς για την ήττα (4-2) στον πρώτο γύρο.

Ο Πορτογάλος έβαλε ένα γκολ με ασύλληπτο σουτ για το 1-2, έδωσε την ασίστ στον Ελ Κααμπί για το 1-3, ο Ποντένσε είχε συμμετοχή και στο πρώτο γκολ αλλά και στο τέταρτο, που σκόραρε και πάλι ο Ελ Κααμπί που ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ μπήκε και αυτός στους πρωταγωνιστές.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο ντεμπούτο του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο στο ελληνικό Πρωτάθλημα.


Τα σχέδια των προπονητών
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προτίμησε να αρχίζει με τον Αλί Σαμάτα στην κορυφή της επίθεσης. Συνάμα, στο αρχικό σχήμα ήταν και ο Γιάννης Κωνσταντέλιας που επέστρεψε μετά την ίωση που είχε. Ο Κωνσταντέλιας μάλιστα είχε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Στην εστία ήταν ο Κοτάρσκι και η τετράδα της άμυνας από δεξιά προς τα αριστερά ήταν με Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα.

Μεϊτέ και Οζντόεφ ήταν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Ο Μουργκ ήταν ο επιτελικός μέσος και ο Ντεσπόντοφ στα δεξιά.

Για τον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο ελληνικό Πρωτάθλημα, ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία, Μπιανκόν και Κάρμο στο κέντρο της άμυνας και Ροντινέι – Ορτέγκα στα άκρα των μετόπισθεν. Τσικίνιο, Έσε και Όρτα ήταν η τριάδα στους χαφ, με τους Φορτούνη – Ποντένσε και τον Ναβάρο στην κορυφή της επίθεσης.

Πολύ καλός ρυθμός
Το παιχνίδι φανέρωσε πολύ γρήγορα ότι και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες στο ντέρμπι. Το ματς πήρε πολύ γρήγορα ρυθμό με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να θέλουν να έχουν την πρωτοβουλία και να απειλήσουν ο ένας τον άλλον.


Φάσεις
Στο 6’, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, σουτ από τον Μουργκ λίγο έξω από την περιοχή, με το δεξί, η μπάλα άουτ. Στο 17’ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, ο Ναβάρο πιάνει το γυριστό στην κίνηση, μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση, μπλοκάρει ο Κοτάρσκι. Στο 19’, ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη. Ο Ορτέγκα γύρισε, ο Μεϊτέ δεν μπόρεσε να διώξει, ο Φορτούνης σούταρε ψηλά, πάνω από την εστία, μέσα από την περιοχή

Ναβάρο και 0-1
Στο 29’, ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα. Ο Ποντένσε δίνει στον Τσικίνιο, ο Κοτάρσκι αποκρούει, ο Ναβάρο παίρνει το ριμπάουντ και σκοράρει για το 0-1, η φάση ελέγχθηκε από τον VAR για το αν υπάρχει οφσάιντ, σε δύο περιπτώσεις, το γκολ μετά από τον έλεγχο, μέτρησε και ο Ναβάρο σκόραρε για τέταρτη φορά στη σεζόν.
Στο 35’, ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Σάστρε, προωθήθηκε, μπήκε στην περιοχή, έπιασε το σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ.


Ντεσπόντοφ και 1-1
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Ντεσπόντοφ, έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες του, αυτό το διάστημα. Μπροστινή μπαλιά του Κωνσταντέλια για τον Μουργκ, ο Ορτέγκα παρεμβαίνει, από το διώξιμο της μπάλας, ο Ντεσπόντοφ γίνεται κάτοχος και με σουτ κάνει το 1-1. Η φάση ελέγχθηκε για το αν υπάρχει φάουλ του Κωνσταντέλια στον Ροντινέι, το γκολ μέτρησε και ο Ντεσπόντοφ σκόραρε για 10η φορά στο Πρωτάθλημα.
Το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με ανταγωνιστικές ομάδες, έκλεισε με ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο 45’, όταν ο Μουργκ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ, με πλασέ.

Ποντένσε και 1-2
Στο 54’ γκολ για τον Ολυμπιακό που παίρνει και πάλι προβάδισμα. Ο Ποντένσε με πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, πολύ δυνατό δεξί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ. Ασύλληπτο σουτ…
το 61’ πρώτη τελική για τον ΠΑΟΚ στο β’ μέρος και σημαντική ευκαιρία με τον Ντεσπόντοφ που μόνος του, μέσα από την περιοχή, σουτάρει πάνω από την εστία

Αλλαγές Λουτσέσκου
Ο Λουτσέσκου έκανε πρώτος αλλαγές. Στο 61’ ο Ζίβκοβιτς παίρνει τη θέση του Μουργκ και ο Μπράντον τη θέση του Σαμάτα. Ντεσπόντοφ (δεξιά) και Ζίβκοβιτς (αριστερά) με τον Κωνσταντέλια επιτελικό μέσο, ήταν πλέον η τριάδα του ΠΑΟΚ πίσω από τον προωθημένο Μπράντον Τόμας, Στο 71’ από το κόρνερ, ο Οζντόεφ πιάνει την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης μπλοκάρει. Στο 72’, άλλες δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Ο Σβαμπ και ο Ότο στο παιχνίδι αντί των Μεϊτέ και Σάστρε αντίστοιχα.


Αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ
Στο 76’ έκανε αλλαγές και ο Μπεντίλιμπαρ. Ο Ελ Κααμπί και ο Μασούρας στις θέσεις των Ναβάρο και Φορτούνη αντίστοιχα. Στο 80’ ο Ιμπόρα μπήκε στη θέση του Ορτα. Στο 81’ από σέντρα του Κωνσταντέλια, ο Ζίβκοβιτς πιάνει απευθείας του πλασέ, ο Πασχαλάκης μπλοκάρει στην κλειστή γωνία

Ελ Κααμπί και 1-3
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τις γραμμές του, θέλοντας να πιέσει τον Ολυμπιακό που βρήκε χώρους σε κόντρα επιθέσεις με τον Ποντένσε να δημιουργεί κι άλλες φάσεις. Στο 83′, σε κόντρα επίθεση, ο Ποντένσε δίνει την ασίστ στον Ελ Κααμπί που κάνει το 1-3

Στο 90′ ο Ποντένσε βγαίνει στην κόντρα επίθεση, σουτάρει, ο Κοτάρσκι διώχνει, ο Ελ Κααμπί παίρνει το ρημπάουντ και με σουτ κάνει το 1-4.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (72′ Ότο), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (72′ Σβαμπ), Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Μουργκ (61′ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Σαμάτα (61′ Τόμας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (87′ Ρέτσος), Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα (80′ Ιμπόρα), Φορτούνης (76′ Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (76′ Ελ Κααμπί)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook