Έπειτα από έναν απίστευτο σε εξέλιξη ημιτελικό, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με ήρωα τον Πολωνό τερματοφύλακα, Ντραγκόφσκι, στη διαδικασία τον πέναλτι και τον Λημνιό να στέλνει το παιχνίδι στη ρωσική ρουλέτα με buzzer beater γκολ στην τελευταία φάση της παράτασης, οι πράσινοι “λύγισαν” τον ΠΑΟΚ με 6-5 στα πέναλτι και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο κόντρα σε Άρη ή Παναιτωλικό.

Ο Ντραγκόφσκι ήταν ο άνθρωπος του αγώνα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε τρεις σωτήριες επεμβάσεις στη διαδικασία των πέναλτι και χάρισε την πρόκριση στους πράσινους, την ώρα που ο Σαμάτα γλίστρησε στο τελευταίο πέναλτι του ΠΑΟΚ και έστειλε την μπάλα άουτ.


Ήρωας του Παναθηναϊκού ήταν, όμως, και ο Λημνιός, ο οποίος κατάφερε να οδηγήσει τον ημιτελικό στα πέναλτι, μειώνοντας σε 1-2 στην τελευταία φάση της παράτασης.

Μελανό σημείο του συγκλονιστικού ημιτελικού ήταν ο σοκαριστικός τραυματισμός του Μπάμπα, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του, έπειτα από σύγκρουση με τον Βαγιαννίδη και αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο.


Η διαδικασία των πέναλτι:
Σπόραρ 0-0 (το έπιασε ο Κοτάρσκι)
Κουλιεράκης 0-1
Γερεμέγεφ 1-1
Μουργκ 1-2
Μπακασέτας 2-2
Κεντζιόρα 2-3
Κώτσιρας 3-3
Μεϊτέ 3-4
Μλαντένοβιτς 4-4
Ντεσπόντοφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Λημνιός 4-4 (το έστειλε άουτ)
Οζντόεφ 4-4 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Μαντσίνι 5-4
Μάρκος Αντόνιο 5-5
Αράο 5-5 (οριζόντιο δοκάρι και έξω)
Ότο 5-5 (το έπιασε ο Ντραγκόβσκι)
Σένκεφελντ 6-5
Σαμάτα 6-5 (αστόχησε)

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος από τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί με τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο ημίχρονο, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, αφού ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού στην Τούμπα.

Στο έξτρα 30λεπτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει και το 0-2 με τον Κεντζιόρα και όλα έδειχναν ότι θα ήταν αυτός που θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό. Ωστόσο, ο Λημνιός είχε αντίθεση άποψη, πληγώνοντας την πρώην του ομάδα με buzzer beater γκολ για να ακολουθήσει η επική εμφάνιση του Ντραγκόφσκι στα πέναλτι και η πρόκριση του Παναθηναϊκού.


Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στον αγώνα στο 13’, όταν από λάθος του Μλαντένοβιτς οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην αντεπίθεση από τα αριστερά.

Η μπάλα έφτασε δεξιά στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Σβαμπ να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά και τον Ντραγκόφσκι να διώχνει σωτήρια για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές μετά το ημίωρο και σε ένα δίλεπτο είχε δύο πολύ καλές στιγμές. Στο 34’ ο Κεντζιόρα πρόλαβε την τελευταία στιγμή κι έβαλε κόντρα στο τελείωμα του Ιωαννίδη μέσα απ’ την περιοχή, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά το πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα έξω απ’ την περιοχή.

Στο 38’ ο ΠΑΟΚ προσέγγισε ξανά την περιοχή του Παναθηναϊκού με τον Μπράντον Τόμας να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Ζέκα να του βάζει μία εντυπωσιακή κόντρα, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά και είχε διπλή ευκαιρία στο 48’. Σε σέντρα από τα αριστερά η μπάλα έφτασε δεξιά στον Μπράντον Τόμας που έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ντραγκόφσκι να διώχνει με το πόδι. Ο Κωνσταντέλιας έκανε νέο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στον Γεντβάι και να φεύγει κόρνερ.
Στο 64’ ο Κωνσταντέλιας με το εξωτερικό προσπάθησε να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Ζίβκοβιτς, η άμυνα του Παναθηναϊκού έδιωξε, με τον Μεϊτέ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει άστοχα.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στο γκολ στο 72’. Ο Ότο έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου από τον Μπερνάρ. Έκανε και την κίνηση προς την επίθεση από τα αριστερά, έγινε αποδέκτης της μπάλας κι έκανε σέντρα με το αριστερό με τον Ζίβκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι να νικάει τον Ντραγκόφσκι με εναέριο πλασέ κάνοντας το 0-1.

Στο 86’ ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα κι ο Κωνσταντέλιας έβγαλε σε θέση βολής τον Οζντόεφ, ο οποίος πλάσαρε άουτ από πλάγια θέση, με το ματς να οδηγείται εντέλει στην παράταση.

Εκεί ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει την άμυνα του ΠΑΟΚ, κέρδισε πολλά κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει, με τον ΠΑΟΚ να «χτυπάει» στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου της παράτασης.

Σε εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ, ο Κεντζιόρα πήρε καρφωτή κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή και νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 0-2 του ΠΑΟΚ.

Στο 108’ από γύρισμα του Μαντσίνι, η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε κι ο Μπακασέτας σούταρε με τη μία άουτ, ενώ στο 115’ όλο το γήπεδο «πάγωσε» βλέποντας τον Μπάμπα να πέφτει πολύ άτσαλα στον αγωνιστικό χώρο, μετά από σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι με τον Βαγιαννίδη.

Ο αγώνας διακόπηκε για αρκετά λεπτά, με τους ανθρώπους του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ να μπαίνουν εσπευσμένα τον αγωνιστικό χώρο και να δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον αριστερό μπακ του δικεφάλου, ο οποίος γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις του και διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Το ματς επανεκκίνησε έχοντας μπει στις καθυστερήσεις, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει γκολ για να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι και να βρίσκει το… φιλί της ζωής απ’ τον Λημνιό στο 120’+9’, ο οποίος πήρε την ασίστ απ’ τον Αράο και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 1-2, στέλνοντας τον ημιτελικό στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου έσπασαν καρδιές.

Ο Ντραγκόφσκι ήταν ο ήρωας του Παναθηναϊκού καθώς απέκρουσε τρία πέναλτι… ματς-μπολ των παικτών του ΠΑΟΚ νικώντας κατά σειρά τους Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Γιόνι Ότο, πριν ο Σαμάτα στείλει άουτ την 9η και τελευταία εκτέλεση για τον δικέφαλο του Βορρά, με τον Παναθηναϊκός να παίρνει εντέλει την πρόκριση με 6-5 μέσα απ’ τη διαδικασία των πέναλτι.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57’ λ. τρ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (86’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τρ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (109’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον, (74’ Ντεσπόντοφ) Μπράντον Τόμας (73’ Σαμάτα).

Πηγή:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook