Με τον Μορόν να χάνει το «εύκολο», αλλά να βάζει το… επόμενο και τον Ανσαριφάρντ να «καθαρίζει» τη νίκη (2-0), οι Θεσσαλονικείς «κλείδωσαν» την πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια.

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε ο Άρης επί του Βόλου στην 24η στροφή της Stoiximan Super League, έχοντας πρωταγωνιστές τους Λορέν Μορόν και Καρίμ Ανσαριφάρντ. Οι δυο τους οδήγησαν την ομάδα τους στο να «κλειδώουν» την πέμπτη θέση (με 41 πόντους) στην κανονική περίοδο με το τρίποντο απέναντι στους Θεσσαλούς. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε και την ευκαιρία της σεζόν, αστοχώντας σε άδειο τέρμα! Από τη μεριά του ο Ιρανός «καθάρισε» το παιχνίδι με το τέρμα του στο 88′, σκοράροντας το πρώτο του γκολ με τους γηπεδούχους.


Όσον αφορά τους ηττημένους, συνεχίζουν στην επικίνδυνη ζώνη με 17 βαθμούς, δύο αγωνιστικές πριν τα Playouts, τα οποία θα κρίνουν την παραμονή του συλλόγου στην κατηγορία…

Υποτονικό ήταν το πρώτο μέρος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις. Μέχρι το μισάωρο μοναδική αξιόλογη στιγμή ήταν του Μορόν στο 11’, με το σουτ του να καταλήγει στην αγκαλιά του Κόβατς. Ύστερα από αυτή οι 22 του γηπέδου αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου και… λαθών, με αξιοσημείωτο τελείωμα το γυριστό του Σουλεϊμάνοφ στο 27’, που όμως πέρασε ψηλά άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν πως δε θα έχουμε κάποια συγκίνηση στο πρώτο μέρος, παρά τις τελικές των Θεσσαλονικιών, ήρθε η ευκαιρία της σεζόν από τον Άρη και τον Μορόν στο 43’! Ο Μάνου Γκαρθία σούταρε από μακριά, ο Κόβατς απέκρουσε και ο Ισπανός φορ σε άδεια εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Απίστευτο, αλλά απόδειξη του ότι όλα μπαίνουν και όλα χάνονται…


Αυτό το απέδειξε ο ίδιος στο 45+1’, όταν από το ύψος της περιοχής νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ και έγραψε το 1-0 του ημιχρόνου. Ευθύνη στο γκολ φέρνει και ο γκολκίπερ του Βόλου, ο οποίος δεν είχε την ιδανική αντίδραση στο σουτ του πολύπειρου στράικερ. Αξιοσημείωτο και του 45λεπτου, τα 11-0 σουτ υπέρ των γηπεδούχων (πέντε εντός, πέντε εκτός και ένα μπλοκαρισμένο), δείγμα της ανωτερότητάς τους.

«Κλείδωσε» το τρίποντο με το πρώτο του Καρίμ
«Φωτοτυπία» του πρώτου μέρους ήταν το δεύτερο, με το ματς να μην έχει ρυθμό. Ο Άρης απείλησε στο 57’ με τον Μάνου Γκαρθία, ένα σουτ το οποίο έδιωξε ο Κόβατς. Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά για να δούμε επιθετική ενέργεια που να καταλήγει σε τελική. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στην περιοχή με τον Σουλεϊμάνοφ, με τον γκολκίπερ του Βόλου να δείχνει ξανά τα αντανακλαστικά του. Στο 71′ «άγγιξαν» το 2-0 μετά τη σέντρα του Οντουμπάτζο, όμως η κεφαλιά του Νταρίντα πέρασε άουτ!


Ο νεοεισελθών Σαμόρα έφτασε κοντά στο να «καθαρίσει» το ματς στο 74’, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Το εξαιρετικό σουτ τράνταξε το δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ανσαριφάρντ έφτασε και εκείνος κοντά στο τέρμα, με τον Λούνα να προλαβαίνει και να διώχνει σε κόρνερ! Εν τέλει ο Ιρανός κατάφερε να σκοράρει το πρώτο του τέρμα με τον Άρη στο 88′, γράφοντας το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του.


Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Φεράρι, Ρόουζ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βέλεθ (81’ λ.τρ. Ζιλ), Νταρίντα (89′ Φετφαζίδης), Μάνου Γκαρθία (71’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (70’ Σαμόρα), Μορόν (71’ Ανσαριφάρντ)

ΒΟΛΟΣ (Κόντης): Κόβατς, Λούνα, Σιέλης, Καλογερόπουλος, Άλχο, Γκλάβτσιτς (36′ λ.τρ. Μπαριέντος), Ντε Καμπς (63’ Τσοκάνης), Τρουιγιέ (63’ Μπερτόλιο), Κόμπα, Ασεχνούν (76’ Μωραΐτης), Γκαρσία (76’ Ολιβέρα)

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook