Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέτρεψε το γκολ του Σιμάνσκι στο Α' ημίχρονο (1-2), όμως η ΑΕΚ με ασφυκτική πίεση και τρία γκολ από στατικές φάσεις μέσα σε δέκα λεπτά πήρε πολύτιμη νίκη 4-2 και παρέμεινε στην κορυφή της Super League.

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα για να πάρει πολύτιμη νίκη με ανατροπή στην ανατροπή της ηπειρώτικης ομάδας πετυχαίνοντας τρία γκολ σε δέκα λεπτά. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Έκι Πόνσε που πέτυχε δύο γκολ, με ισάριθμες κεφαλιές σε φάουλ που εκτέλεσε ο Πέτρος Μάνταλος.

Ο Λιούμπισιτς που ήρθε από τον πάγκο σκόραρε στο 74′ κάνοντας το 3-2 για να ανατρέψει το 1-2 του ημιχρόνου με τους φιλοξοενούμενους να σκοράρουν στο 35′ Σομποτσίνσκι και στο 45′ με τον Τζίμα.

Πολύ σημαντική η συνεισφορά των αλλαγών του Αλμέιδα, καθώς η είσοδος των Μάνταλου, Γιόνσον, Λιούμπισιτς έκαναν πολύ πιο επικίνδυνη την Ένωση από το 65′ και έπειτα.


Τα πλάνα των προπονητών
Με τον Εχσάν Χατζισαφί στόπερ και τους Λιβάι Γκαρσία, Σιμάνσκι στο αρχικό σχήμα οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ενώ ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με πολλά προβλήματα.
Για την ΑΕΚ αποφασίστηκε να μείνει εκτός αποστολής ο Σέρχιο Αραούχο, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης βραβεύθηκε ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης, Ανδρέας Σταματιάδης.

Προβάδισμα με Σιμάνσκι, ανατροπή σε δέκα λεπτά!
Με την ΑΕΚ να πιέζει ασφυκτικά την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο είχε κλείσει μέσα στην περιοχή του άρχισε ο αγώνας στην “Αγιά Σοφιά“. Η πρώτη φάση για την Ένωση ήρθε μετά από 6 λεπτά, όταν ο Σομποτσίνσκι δεν κάλυψε τη μπάλα σωστά, ο Πινέδα έκλεψε και πάσαρε στον Τσούμπερ, το σουτ του οποίου έφυγε μακριά από την εστία του Σούλη.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και η υπεροχή της “καρποφόρησε” στο 15′, όταν ο Άμραμπατ πάτησε περιοχή, πέρασε στον Σιμάνσκι που ακολούθησε την κίνησή του και με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σούλη για το 1-0.

Ακόμα μία καλκή στιγμή για την Ένωση, τρία λεπτά μετά, όταν ο Σιντιμπέ βρήκε τον Γκαρσία μέσα στην περιοχή, αλλά το ωραίο φαλτσαριστό σουτ που έκανε έφυγε άουτ.


Μετά το 25ο λεπτό, ο ΠΑΣ ισορρόπησε τον αγώνα, κράτησε τη μπάλα εκμεταλλεύομενος το ότι η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα και στο 35′ βρήκε γκολ ισοφάρισης. Ο Τσαούσης εκτέλεσε φάουλ σχεδόν από το κέντρο, ο Τζίμας πήρε την κεφαλιά στο ύψος της μεγαλης περιοχής και ο Σομποτσίνσκι ξεχασμένος από την άμυνα έρχεται από τη πίσω ζώνη και με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Η ΑΕΚ δεν συνήλθε από το γκολ που δέχθηκε, συνέχισε να κάνει εύκολα λάθη κοντά στην περιοχή της και το “πλήρωσε”. Ο Τσούμπερ έκανε σοβαρό λάθος, ο Λεό Μπατίστ πήρε τη μπάλα, πάσαρε στον Τζίμα που από την αριστερή πλευρά πάτησε περιοχή καιο με ωραίο αριστερό σουτ νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 1-2
Ανατροπή με τρία γκολ από στατικές φάσεις!!!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το πρώτο, με την ΑΕΚ να πιέζει και να κλείνει τον ΠΑΣ στην περιοχή του, αλλά μην έχει τη μεγάλη φάση στο πρώτο τέταρτο. Στο 59′, ο Γιόνσον σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα να χτύπησε στα σώματα παικτών του ΠΑΣ με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για χέρι. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και δεν εντοπίστηκε παράβαση.

Στο 67′, το σουτ του Άμραμπατ μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από την εστία και δύο λεπτά μετά ο Μάνταλος εκτέλεσε “γλυκά” φάουλ από πλάγια θέση, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά και η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 2-2.
Η ανατροπή της ΑΕΚ ήρθε πέντε λεπτά μετά. Κόρνερ του Ελίασον, ο Χατζισαφί πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Λιούμπισιτς στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έκανε το 3-2.


Η ΑΕΚ βρήκε και τρίτο γκολ από στατική φάση, στο 79′, με τον Μάνταλο να βγάζει δεύτερη ασίστ στο ματς εκτελώντας φάουλ έξω από την περιοχή και τον Πόνσε με ωραία κεφαλιά να νικά τον Σούλη για το 4-2.
Τελευταία ευκαιρία στον αγώνα, το φάουλ του Μάνταλου που πέρασε απ’ όλους με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ στο 92ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:
AEK: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (57′ Λιούμπισιτς), Βίντα, Χατζισαφί, Πήλιος (78′ Μήτογλου), Σιμάνσκι (57′ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Μάνταλος), Γκαρσία (46′ Πόνσε).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σούλης, Σόρια, Σομποτσίνσκι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Λιάσος, Τζίνο, Τζίμας (75′ Πανάγου), Ντεμίρ (63′ Οσέι-Τούτου), Ροζάλες (75′ Κόντε), Λέο (84′ Κύρκος).

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook