«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε», είπε ο παγκόσμιος πρωταθλητής για τις αλλαγές που σχεδιάζονται.Στο πλευρό του Τεντόγλου και ο θρυλικός Πρωταθλητής Κάρλ Λούις. «Πρέπει να ακούν τους αθλητές», τόνισε

«Αν περάσει αυτή η αλλαγή, θα σταματήσω το μήκος και θα κάνω τριπλούν» είπε ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μήκος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης καθώς όπως είπε είναι αντίθετος στα σχέδια της παγκόσμιας ομοσπονδίας να… καταργήσει δοκιμαστικά την βαλβίδα (η ταινία που πατούν οι αθλητές πριν κάνουν το άλμα) .

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άκυρα άλματα και αλλάζει οριστικά την μορφή του αγωνίσματος. Ο Μίλτος Τεντόγλου εξήγησε στις δηλώσεις του γιατί διαφωνεί:« Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν να μετρούν τα άλματα από το σημείο που πηδάμε. Έτσι το αγώνισμα χάνει τη δυσκολία του. Όλοι μπορούν να πηδήξουν απλά μήκος, αλλά η προσέγγιση και το πάτημα είναι το δύσκολο κομμάτι και αυτό θέλουν να τον αφαιρέσουν».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Η δήλωσή του προκάλεσε αντιδράσεις στον χώρο του στίβου και έκανε και τον Καρλ Λιούις να πάρει θέση. Ο θρυλικός Αμερικανός, που έχει χαρακτηριστεί ως ο αθλητής του αιώνα,  με τα 9 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα σπριντ, στις σκυτάλες και στο μήκος “ανέβασε” στο X τις δηλώσεις του Τεντόγλου και σχολίασε:

«Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να συμβουλευόμαστε τους αθλητές. Δεν θα συμφωνούσαν ποτέ με αυτήν την αλλαγή μορφής. Έχω ακούσει τόσες απόψεις αλλά όχι από τους άλτες. Τώρα, κάθε άλτης πρέπει να μιλήσει και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν θα δεχτούν αυτές τις αλλαγές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook