Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά με τον ΟΦΗ να προηγείται, αλλά έφτασε στην ισοφάριση, έχασε πολλές φάσεις για το 1-2 και βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ από το πουθενά, ενώ ο Σπόραρ τον γλίτωσε από ήττα (2-2).

«Αυτοκτονία» του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο, καθώς ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Μετά το νωχελικό ξεκίνημα του, που επέτρεψε στην κρητική ομάδα να προηγηθεί στο 21’ με τον Χιμένεθ να κάνει… σεφτέ, το «τριφύλλι» ανέβασε στροφές και έφτασε στην ισοφάριση με το ένατο γκολ του Ιωαννίδη στο πρωτάθλημα, στο 35΄. Έχασε δε, πάρα πολλές ευκαιρίες για να κάνει και το 1-2, έχοντας μεταξύ άλλων και δοκάρι με τον σκόρερ του στο 54ο λεπτό!


Για να έρθουν ο καταλογισμός πέναλτι εις βάρος του, με την χρήση VAR και το νέο προβάδισμα του ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 81’ με τον Ισέκα, αλλά και η εκ νέου ισοφάριση του Παναθηναϊκού, με τον Σπόραρ που είχε μπει αλλαγή, στο 83’!

Ενώ οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι υπέρ τους στις καθυστερήσεις, για -ξεκάθαρο- χέρι του Λουκάο, σε φάση που δεν ελέγχθηκε καν…
Έτσι, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην regular season όντας τέταρτος, με 56 βαθμούς και το -4 από τον πρώτο ΠΑΟΚ, ενώ οι «ομιλήτες» έφτασαν μεν τους 25 πόντους αλλά παρέμεινε στην ένατη θέση.

Στο… μυαλό των κόουτς:
Ο ΟΦΗ παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1 και τον Μπάουμαν κάτω από τα γκολπόστ. Ενώ Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος και Θοράρινσον συνέθεσαν την τετράδα στην άμυνα. Μεγιάδο και Μπάκιτς ήταν οι δύο «κόφτες», με τους Μπακού-Αποστολάκη στα άκρα, τον Χιμένεθ σε ελεύθερο ρόλο και τον Ισέκα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» με σύστημα 4-3-3, τον Ντραγκόφσκι στην εστία και τους Κώτσιρα, Αράο, Ούγκο και Μλαντένοβιτς τετράδα στα μετόπισθεν. Ζέκα, Τσέριν και Μπακασέτας αγωνίστηκαν στον άξονα, με τους Παλάσιος-Μπερνάρ στα «φτερά» και τον Ιωαννίδη σε ρόλο σέντερ φορ.

Το ματς:
Ο ΟΦΗ ξεκίνησε πιο δυνατά, με την βοήθεια και της κερκίδας, πιέζοντας ψηλά τον Παναθηναϊκό, κλείνοντας καλά τους χώρους σε φάση άμυνας και δυσκολεύοντάς τον να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα, άρα και να απειλήσει.

Μάλιστα, ήταν αυτός που είχε και τις δύο πρώτες τελικές στο παιχνίδι, με τον Λάρσον να είναι άστοχος στο 2’ και τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Ισέκα στο 6’.

Το «τριφύλλι» ισορρόπησε κάπως την κατάσταση μετά το δεκάλεπτο, είχε δύο επιθέσεις με καλές προϋποθέσεις, στο 11ο και στο 14ο λεπτό, όμως σε αμφότερες τις περιπτώσεις οι επιλογές του Βαγιαννίδη δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και χάθηκαν οι ευκαιρίες.


Αντιθέτως, στο 21’, οι «ομιλήτες» αποδείχτηκαν λιγότερο… βιαστικοί και, με μια επίθεση που ξεκίνησε από την άμυνά τους, έφτασαν στο γκολ… Καθώς ο Χιμένεθ απέφυγε τον Ακαϊντίν, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, νίκησε τον Ντραγκόφσκι και πέτυχε το 1-0, μαζί με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα!
Με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί την προβληματική του εικόνα και στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, παίζοντας χωρίς σωστή στόχευση και καθαρό μυαλό και αδυνατώντας να καταγράψει κάποια φάση για γκολ.

Όλα αυτά, μέχρι το 35’, καθώς από την απίστευτη κάθετη πάσα του Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης βγήκε… φάτσα με τον Μπάουμαν, τον νίκησε με πλασέ στην δεξιά του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1, στην πρώτη κλασική ευκαιρία της ομάδας του!

Μάλιστα, τρία λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι είχαν και μια ακόμα πολύ καλή στιγμή για να φέρουν… τούμπα το ματς. Όταν ο Ιωαννίδης «έστρωσε» τη μπάλα στον Μπακασέτα, εκείνος σούταρε με δύναμη, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε για λίγο κόρνερ…

Με την ψυχολογία υπέρ τους, δε, πίεσαν ακόμα περισσότερο για την ανατροπή και κατέγραψαν νέα ευκαιρία για το 1-2, στο 44ο λεπτό. Ωστόσο, ο Μπάουμαν είπε «όχι» με εντυπωσιακή επέμβαση στο διαγώνιο σουτ του Παλάσιος από θέση μέσα δεξιά, διατηρώντας το σκορ στο 1-1.


Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Παναθηναϊκός εκείνος που ξεκίνησε… φορτσάτος και είδε τον Μπακασέτα να σπαταλάει μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα άουτ παρότι αμαρκάριστος στην περιοχή, στο 46’.

Παράλληλα, ο Μπάουμαν έβγαλε το σουτ του Παλάσιος στο 52’, ενώ δύο λεπτά μετά ήρθε μια ακόμα πολύ ωραία συνεργασία των Μπερνάρ-Ιωαννίδη, με το πλασέ του δεύτερου να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και να περνάει άουτ!

Βλέποντας τον ΟΦΗ να… υποφέρει, ο Δέλλας προχώρησε σε διπλή αλλαγή, προσώπων όχι συστήματος, πριν συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και έχασαν δύο ακόμα μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Αρχικά με την κεφαλιά του Ακαϊντίν στο 62’, που απέκρουσε με υπερένταση ο Μπάουμαν, ενώ στο 64’ ο Μπακασέτας είδε τον Θοράρινσον να βάζει την κόντρα στο δυνατό σουτ του…
Η κρητική ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της για πρώτη φορά στην επανάληψη στο αμέσως επόμενο λεπτό, με τον Ριέρα που είχε μπει αλλαγή να μην μπορεί να σκοράρει στην αντεπίθεση.

Ακολούθησε η τριπλή παρέμβαση/αλλαγή του Τερίμ στο παιχνίδι, που γύρισε τον σχηματισμό της ομάδας του σε 4-1-3-2, με τον Σπόραρ να παίζει στο πλευρό του Ιωαννίδη, αλλά να μην προλαβαίνει να το δει στην πράξη.

Καθώς υπήρξαν αρκετές καθυστερήσεις, αλλά και ο καταλογισμός του πέναλτι, για ανατροπή του Τσέριν στον Λάρσον με την χρήση VAR στο 78’. Που μετέτρεψε σε γκολ και στο 2-1 υπέρ του ΟΦΗ, τρία λεπτά αργότερα, ο Ισέκα!

Προβάδισμα το οποίο δεν κράτησε πολύ, παρά δύο λεπτά μόνο, καθώς από το γέμισμα του Μαντσίνι από τα δεξιά, ο -ερχόμενος από τον πάγκο- Σπόραρ με ωραίο πλασέ στην γωνία, σκόραρε κάνοντας το 2-2!


Μάλιστα, ο Σλοβένος επιθετικός έχασε την ευκαιρία να γίνει ο… ήρωας του Παναθηναϊκού, αφού η κεφαλιά του από την ωραία σέντρα του Μλαντένοβιτς στο 88ο λεπτό πέρασε λίγο πάνω από την εστία…

Με την τελευταία φάση της αναμέτρησης να είναι ένα χέρι του Λουκάο, στο έκτο λεπτό του επιπλέον χρόνου, με το οποίο ωστόσο Βεργέτης και Παπαπέτρου δεν… ασχολήθηκαν καν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
OΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74′ Γκλάζερ), Αποστολάκης (59′ Αμπάντα), Μπακού (74′ Φελίπε), Χιμένεθ (59′ Ριέρα), Ισέκα (87′ Λουκάο).

Έμειναν στον πάγκο: Χριστογεώργος, Μαρινάκης, Μοσκέρα, Θεοδοσουλάκης.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (71′ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (71′ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (71′ Σπόραρ), Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Έμειναν στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ρούμπεν, Λημνιός, Τζούριτσιτς, Βιλένα.

Πηγή: sport-fm.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook