Ο Ολυμπιακός έζησε ένα εφιάλτη στο γεμάτο “Γ. Καραϊσκάκης”, γνωρίζοντας τη συντριβή από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των “16” του Conference League.

Οι Ισραηλινοί βρίσκονται με το 1,5 πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης, μιας και οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να κάνουν ένα θαύμα την επόμενη Πέμπτη (14/3) για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις του στην Ευρώπη. Πιάστηκε στον ύπνο τέσσερις φορές, με την άμυνα του να τον προδίδει στο χειρότερο σημείο της ευρωπαϊκής του χρονιάς και να δίνει την ευκαιρία στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να πάρει μία τεράστια πρόκριση για τα προημιτελικά του Conference League.
Στη ρεβάνς στη Σερβία σε μία εβδομάδα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ καλείται να κάνει μία επική ανατροπή. Για την ώρα, στρέφει, πάντως, την προσοχή της στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ της Super League.


Ο αγώνας
Εφιαλτικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πριν προλάβει να μπει στο παιχνίδι, βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ!

Η άμυνα των Πειραιωτών πιάστηκε δύο φορές στον ύπνο, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μεντιλίμπαρ να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο από το ξεκίνημα.

Στο 5′ η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Έσε και δίπλα από τον Ρέτσο, φτάνοντας στον Ζάχαβι, ο οποίος δεν είπε “όχι” στο δώρο κι έγραψε από κοντά το 0-1.

Ο ερυθρόλευκος εφιάλτης συνεχίστηκε. Στο 9′, μετά από λάθος στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Πέρετζ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Πασχαλάκης έδιωξε προσωρινά αλλά ο Σαχάρ πήρε το ριμπάουντ και εκτέλεσε για το 2-0 και ενώ ήταν αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στο 13′ με κεφαλιά του τρομερού Ελ Κααμπί, ο οποίος δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα.


Και πάνω που όλοι νόμιζαν ότι το μομέντουμ άλλαξε χέρια, ήρθε ο Ζάχαβι να “σκοτώσει” και πάλι τον Ολυμπιακό. Στο 30′ ο Μίλσον πέρασε τον Ροντινέι εύκολα πάνω στη γραμμή του άουτ, γύρισε στον αμαρκάριστο Ζάχαβι, ο οποίος έγραψε από κοντά το 1-3.

Στο 34′ ο τερματοφύλακας της Μακάμπι σταμάτησε δύσκολα σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 35′ λίγο έλειψε ο Ζάχαβι να κάνει το 1-4, αστοχώντας από κοντά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει το γκολ για να μειώσει το σκορ.

Στο 51′, έπειτα από φοβερό σόλο του Όρτα ανάμεσα σε τρεις παίκτες, έδωσεμισό γκολ στον Ελ Κααμπί αλλά αυτός δεν νίκησε από πλεονεκτική θέση τον Μισπάτι.

Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες αδυνατούσαν να “σπάσουν” την άμυνα των Ισραηλινών, οι οποίοι χωρίς άγχος διατηρούσαν το προβάδισμα δύο γκολ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το 1-4. Η άμυνα του Ολυμπιακού για τέταρτη φορά πιάστηκε στον ύπνο και ο Πέρετζ αμαρκάριστος με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το τέταρτο γκολ των Ισραηλινών στο 74”.

Στο 88′ ο Καρβάλιο είχε δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 2-4.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67΄ Μασούρας), Όρτα (84΄ Ιμπόρα), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί).

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Σάμποριτ, Νάχμιας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ (77΄ Καρζέφ), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81΄ Γκολάσα), Μίλσον (81΄ Νταβιτζάντα), Ζαχάβι (77΄ Τούργκεμαν), Ντάβιντα (68΄ Μπιτόν).

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook