Ο ΠΑΟΚ έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στη ρεβάνς των “16” του Conference League και με το απίστευτο 5-1, ανέτρεψε με επιβλητικό τρόπο την ήττα με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στην 8άδα της διοργάνωσης.

Με ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ βρήκε από νωρίς τα τρία γκολ της ανατροπής του σκορ, με τον Μπάμπα να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά, τον Κουλιεράκη να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του με σουτ και τον Τόμας με κεφαλιά “ψαράκι” να βάζει… φωτιά στην Τούμπα. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ αιφνιδίασε στη συνέχεια τους Θεσσαλονικείς σκοράροντας στην πρώτη φάση του δευτέρου μέρος, αλλά οι Θεσσαλονικείς βρήκαν δύο ακόμη γκολ με Κουλιεράκη και Ζίβκοβιτς στο φινάλε, για να φθάσουν σε μία “επική” νίκη και την πρόκριση στους “8” του Conference League.


Το παιχνίδι
Ο ΠΑΟΚ μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς και “πίεσε” για ένα γρήγορο γκολ, έχοντας τρεις καλές στιγμές στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα. Ο Κουλιεράκης όμως αστόχησε με κεφαλιά στις δύο από αυτές και ο Τόμας πλάσαρε άουτ στην τρίτη.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει όμως για τον ΠΑΟΚ, αφού στο 27′ και από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα τη δεύτερη από κοντά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ έδωσε “φτερά” στους παίκτες του Λουτσέσκου και πέντε λεπτά αργότερα βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Κουλιεράκη να σουτάρει από μακριά, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0 στο ματς, το οποίο και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν μάλιστα στον ίδιο ρυθμό και βρήκαν τρίτο γκολ πριν το ημίχρονο, με τον Τάισον να κάνει σέντρα ακριβείας από αριστερά και τον Τόμας με κεφαλιά “ψαράκι” να γράφει με πανέμορφο τρόπο, το 3-0 στην αναμέτρηση, δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.


Η ολική ανατροπή του ΠΑΟΚ δεν διήρκεσε όμως πολύ, αφού στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Χότζα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 και να φέρει ξανά στα… ίσια τη “μάχη” για την πρόκριση στους “8” του Conference League.
Η Ντινάμο “πάγωσε” την Τούμπα στο 48′ και στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του αγώνα, για λίγα λεπτά, ψάχνοντας και ένα δεύτερο τέρμα που θα έριχνε στο… καναβάτσο τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου αντέδρασε όμως στη συνέχεια και δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει ξανά την υπεροχή της. Στο 73′ βρήκε έτσι και το “χρυσό” γκολ, με τον Κουλιεράκη να στέκεται ξανά τυχερός μετά από κόρνερ και να “σπρώχνει” την μπάλα στα δίχτυα των Κροατών για το 4-1 στο ματς.


Ο “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε ξανά προβάδισμα πρόκρισης και αυτή τη φορά “πάλεψε” για να “σφραγίσει” το ματς. Ο Μούργκ έχασε τεράστια ευκαιρία με πλασέ από κοντά για ένα πέμπτο γκολ, αλλά ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι στη συνέχεια και επέτρεψε στον Ζίβκοβιτς να “τελειώσει” την αναμέτρηση.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 5-1, ολοκληρώνοντας μία ιστορική εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έκανε έτσι μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της ιστορίας του για να πάρει με πανηγυρικό τρόπο το “εισιτήριο” για την 8άδα του Conference League, μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του, που είχαν δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα στην Τούμπα, από το πρώτο λεπτό του αγώνα.


Οι συνθέσεις των ομάδων 
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78′ Μουργκ), Μπράντον (78′ Σαμάτα).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80′ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς (80′ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (74′ Κανέκο), Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.

Πηγή: newsit.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook