Η Εθνική μας ομάδα, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις που είχε στην Τιφλίδα, είχε δοκάρι στο 102′ με τον Μαυροπάνο, αλλά λύγισε στην ρωσική ρουλέτα από την Γεωργία με 4-2 (0-0 στην κανονική διάρκεια και την παράταση) και δεν θα βρεθεί στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πάρα πολύ νευρικό ήταν το ξεκίνημα του παιχνιδιού με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές και συγκεντρωμένες στο ανασταλτικό κομμάτι. Υπήρχαν δυνατές μονομαχίες στο παιχνίδι. Η Ελλάδα, προσπαθούσε να βρει με μακρινές μπαλιές τον Ιωαννίδη, αλλά η άμυνα της Γεωργίας είχε κλείσει τον έμπειρο φορ. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους, ήρθε στο τελείωμα του, στο 45ο λεπτό.

Ο Ζιβζιβάτζε εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του απευθείας, ο Βλαχοδήμος εκτινάχθηκε και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, υπήρξε ένταση και σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μαρτσίνιακ απέβαλε με κόκκινη κάρτα, τόσο τον Γιώργο Τζαβέλα (σ.σ. εκτός αποστολής), όσο και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Γεωργίας, Γκιόργκι Λόρια.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο μέρος. Η Ελλάδα είχε την κατοχή μπάλας (60%), είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει κλασική ευκαιρία. Η πρώτη σχετικά καλή στιγμή στην επανάληψη, ήρθε στο 65ο λεπτό. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Κωνσταντέλιας έβγαλε την μπάλα εκτός περιοχής προς τον Τσιμίκα, ο οποίος εκτέλεσε με τη μία, αλλά ήταν αρκετά άστοχος και δεν απείλησε τον Μαμαρντασβίλι. Στο 81′ η… γαλανόλευκη εκτέλεσε κόρνερ. Η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μαυροπάνου και κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Γεωργίας. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Οι δύο ομάδες, δεν έλυσαν τις διαφορές του στην κανονική διάρκεια, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο 100′ έγινε η πρώτη τελική στην εστία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Μπακασέτας σούταρε με δύναμη από μακριά, αλλά ο Μαμαρντασβίλι έπεσε στην αριστερή του γωνία και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα η Εθνική στάθηκε άτυχη. Μετά από κόρνερ του Τσιμίκα, ο Μαυροπάνος πήδηξε ψηλότερο απ’ όλους, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Γεωργίας. Η Ελλάδα ήταν ανώτερη και σπατάλησε κι άλλη τελική. Αυτή την φορά με τον Ρότα, με την μπάλα να περνά αρκετά άουτ.

Η Γεωργία ένα λεπτό αργότερα άγγιξε κι εκείνη το γκολ. Μετά από λάθος του Μαυροπάνου, ο Νταβιτασβίλι σούταρε με την μια και ο Έλληνας τερματοφύλακας απομάκρυνε ενστικτωδώς. Στο 110′ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά. Ο Τσιταϊσβίλι πέρασε από τα αριστερά όποιον βρήκε στο δρόμο του, σούταρε από δύσκολη θέση, αλλά ο Βλαχοδήμος απομάκρυνε με τα πόδια σε κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μικαουτάτζε σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας χωρίς να ανησυχήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Η διαδικασία των πέναλτι

1-0 Κοτσορασβίλι
1-0 Απόκρουση Μαμαρντασβίλι (Μπακασέτας)
2-0 Καϊτασβίλι
2-1 Μασούρας
2-1 Άστοχο πέναλτι Μικαουτάτζε
2-2 Μπουχαλάκης
3-2 Ντβάλι
3-2 Άστοχο πέναλτι Γιακουμάκης
4-2 Κβερβεσκίλι

Γεωργία (Σανιόλ):Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια, Κιτεϊσβίλι (104′ Κβεκβεσκίρι), Κοτσορασβίλι, Κακαμπάτζε, Κακβετάτζε (104′ Νταβιτασβίλι), Ζιβζιβάντζε (75′ Μικελτάτζε), Κβαρατσχέλια (109′ Κβιλιτάια)

Ελλάδα (Πογιέτ):Βλαχοδήμος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (106′ Ρέτσος), Μπάλντοκ (60′ Ρότα), Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67′ Σιώπης), Μάνταλος (98′ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Πέλκας (61′ Κωνσταντέλιας), Μασούρας, Ιωαννίδης (91′ Γιακουμάκης).

Πηγή: ertsports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook