Στην πρώτη της ήττα μετά από 22 παιχνίδια υποχρέωσε ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ, την οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή και γκολ μέσα σε δύο λεπτά.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Λεωφόρο με τον Βίντα στο 5′, όμως ο Παναθηναϊκός έφτασε στην ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά με Μπακασέτα, Ιωαννίδη και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Στην πρώτη της ήττα μετά από 22 παιχνίδια υποχρέωσε ο Παναθηναϊκός την ΑΕΚ, την οποία νίκησε 2-1 με ανατροπή και γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Η Ένωση προηγήθηκε στο 5′ με τον Βίντα, αλλά Μπακασέτας και Ιωαννίδης σε δύο λεπτά (32′, 34′) έκαναν την “πράσινη” ανατροπή.


Μοιραίος για την ΑΕΚ ο Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, με την Ένωση στο Β’ μέρος να πιέζει ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό αλλά να μην μπορεί να φτάσει στην ισοφάριση.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρώτος είναι ο ΠΑΟΚ που πηγαίνει την Κυριακή στην “Αγιά Σοφιά”, η ΑΕΚ υποχώρησε στην δεύτερη θέση και ο Παναθηναϊκός είναι στο -3 από την δεύτερη θέση και στο -4 από την κορυφή.


Τα πλάνα των προπονητών
Με 4-2-3-1 και τον Αράο στα χαφ μαζί με τον Τσέριν οι επιλογές του Φατίχ Τερίμ, ενώ ο Ματίας Αλμέιδα άφησε στον πάγκο Γκατσίνοβιτς και Πινέδα, με τους Τσούμπερ, Μάνταλο να παίρνουν τις θέσεις τους.

Προβάδισμα με Βίντα, ανατροπή σε δύο λεπτά
Με την ΑΕΚ να είναι φουλ επιθετική άρχισε το παιχνίδι στη Λεωφόρο, όπου η Ένωση βρήκε τελική στα 35 δευτερόλεπτα, με το αδύναμο σουτ του Τσούμπερ να σταματά στον Ντραγκόφσκι.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 5′, ο Γιόνσον έκανε γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Χουάνκαρ δεν μπόρεσε να καλύψει σωστά, ο Ελίασον έκλεψε και γύρισε στο πέναλτι με τον Βίντα να εκτελεί στην κίνηση και να κάνει το 0-1!
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 10′ ο Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Βίντα, γύρισε στο ύψος του πέναλτι με τον Μπερνάρ να εκτελεί στην κίνηση αλλά να σημαδεύει το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.


Η άμυνα του Παναθηναϊκού μετά το γκολ ήταν σε σύγχυση και στο 12′ ο Ελίασον έπαιξε στον χώρο για τον Γκαρσία, ο Τσούμπερ δέχθηκε αμαρκάριστος την πάσα μέσα στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει με αποτελέσμα το αδύναμο σουτ να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ντραγκόφσκι.

Μετά το 15′, οι “πράσινοι” ηρέμησαν το παιχνίδι τους και είχαν τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19′ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα από τα 35 μέτρα, ο Αθανασιάδης έχασε αρχικά τη μπάλα αλλά στη συνέχεια μάζεψε πριν βάλει το πόδι του ο Μπερνάρ.

Οι “πράσινοι” βρήκαν γκολ στο 24′, μετά εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη που πέρασε αρκετούς παίκτες της ΑΕΚ, ο Αράο έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Μπακασέτα να σκοράρει με κεφαλιά και να ισοφαρίζει σε 1-1. Το γκολ όμως ακυρώθηκε για off side.


Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε στο 32′ και μέσα σε δύο λεπτά έφτασε στην ανατροπή και με την βοήθεια του Μουκουντί βέβαια. Ο Καμερουνέζος έκανε σημαντικό λάθος καθώς έχασε από τον Ιωαννίδη, ο οποίος σούταρε για να διώξει με τα πόδια ο Αθανασιάδης, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα και αυτός με έξυπνο συρτό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Δεν πανηγύρισε το γκολ κόντρα στην πρώην του ομάδα ο διεθνής χαφ.

Δύο λεπτά μετά, νέο σοβαρό λάθος του Μουκουντί, πάλι σε πίεση του Ιωαννίδη, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα και με τρομερό τσίμπημα της μπάλας έκανε το 2-1.


Μετά την ανατροπή του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και βρήκε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει. Στο 39′ το σουτ του Ρότα, πέρασε πάνω από την εστία και στο 45′ όταν ο Ελίασον έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, γύρισε τη μπάλα, αλλά ο Μάνταλος δεν πρόλαβε με την προβολή να την βρει και να την στείλει στα δίχτυα.

“Κιτρινόμαυρη” υπεροχή, αλλά χωρίς ουσία
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να πιέζει στο πρώτο πενάλεπτο, αλλά ο Παναθηναϊκός στο 54′ απείλησε με τον Μπερνάρ, ο οποίος όμως στο τελείωμα της φάσης υπεδείχθη σε θέση off side.

Ένα λεπτό μετά οι γηπεδούχοι άγγιξαν το τρίτο του τέρμα στο ματς, όταν από εξαιρετική ενέργεια του Μπακασέτα, που πάσαρε στον Ιωαννίδη ο οποίος σούταρε αμέσως με τη μπάλα να περνάει χιλιοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 63′, επικίνδυνο γύρισμα του Χατζισαφί, ο Γεντβάι έδιωξε με προβολή σε κόρνερ και στο 65′ ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε το σουτ του Αραούχο.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τελική ξανά μετά από 18 λεπτά, στο 73′, όταν ο Μπερνάρ έκανε την πάσα για τον Ιωαννίδη, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκου να σουτάρει πάνω από την εστία.

Η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 91′, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ο Ντραγκόφσκι έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 95′ ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ, ο Πόνσε έκανε το γύρισμα στο πέναλτι και ο Ρότα σούταρε πάνω στα σώματα.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα υπήρξε ένταση μπροστά από τον πάγκο της ΑΕΚ με τους Γεντβάι και Βιλένα, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή για κάποια λεπτά, ενώ βγήκαν και κόκκινες σε ανθρώπους των πάγκων των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ελίασον, Τσούμπερ, Μάνταλος, Γκαρσία.

Πηγή: novasports.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook